Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 

Mandag, 7. juni 2010

 

Steinrøysa nedi bakken

Ronny Andersen

Ronny Andersen forteller om den nye campingplassen

Ronny Andersen på Øygardsgrend skyter bort fjellgrunnen bak den nye butikken. Her vil han på sikt skape en campingplass, allerede i sommer skal første del rett bak butikken være ferdig. Den er basert på flere såkalte trappetrinn. På den måten vil alle som er på campingplassen få en fri sikt utover fjorden. Akkurat nå så er det bare steinrøysa nedi bakken man kan se foreløpig. Om jeg hadde prøvd meg med en teltplugg i steinrøysa så tror jeg ikke det hadde gått så bra, så jeg tror venter med den testen.

Men det som idag bare er en steinrøys kan bli til gull verd for Andersen, på samme måten som for Prøysen i sin tid.

 

En samkombinasjon
En samkombinasjon med ny butikk og dertil camping vil jo la seg sammenfalle til en helt ny næring for Øygardsgrend – når den tid kommer. Men før jeg kan komme med teltpluggen så er det mange kubikk som skal bort. Utsikten som er på stedet er upåklagelig. Det er også mange andre ting som vil komme i tillegg etterhvert, men det får vi ta en gang siden. I mellomtiden så må bare jeg finne igjen teltpluggen min, jeg veit jeg har den en eller annen plass.

 

 

Intervjuet
- Hvor er det jeg er hen nå?
- Øygardsgrend.

- Hvem er det jeg prater med?
- Ronny Andersen.

- Nå står vi på ei steinrøys, hva er det det skal bli her?
- Her skal det bli camping men jeg må få laget en god plan for hvordan dette skal bli nå det blir ferdig. Jeg har det bare i hodet enda hvordan det skal være så jeg må få tegnet det ned, men jeg har et området mot veien jeg skal ha klart nå til sommer.

- Så rett bak butikken så blir det campingplass og da kan jeg sette opp telt?
- Her skal det bli camping. Den nederste rekka ned mot fjorden vil bare bli for korttidscamping, campingbiler, bobiler og vogner som skal ligge for kort periode. Resten skal være på langtidsleie på de andre plassene.

 

Mange kubikk

Ronny Andersen

Ronny Andersen har mange kubikk med stein

- Hvor mange kubikk er det du har skutt ut her nå?
- Jeg har ikke finregnet, men ca. 10 – 15 tusen kubikk og skal ta ut omtrent det samme en gang til.

- Hvor mange kvadrat har du?
- Jeg har 38 mål, 38 tusen kvadratmeter og jeg skal bygge ut ca. 10 – 12 av dem.

- Som skal bli camping?
- Det skal bli camping og så skal det bli campinghytter og store hytter på grunn av at vi ligger jo som nærmeste til Langedrag, så jeg har klokketru på å ha noen store campinghytter.

- Det ligger jo ganske høyt over vannet, er det ikke det?
- Den første trappa blir bare 2 meter over høyeste regulerte vannstand (HRV) også blir det 2 meter til neste også videre.

 

I trappetrinn ned mot fjorden
- Så du lager trapper nedover da altså?
- Ja, jeg kjører trappesystem så ikke vognene ser hverandre, men man ser bare over dem så alle får utsiktsplass.

 

Museum
- Du skal starte opp et museum her?
- Vi skal lage et bulldosermuseum med gamle maskiner, traktorer og gamle bulldosere rundt hele det verkstedet som er naboen her som vi skal koble opp med lys og jeg er jo fortsatt veldig på utkikk etter å kjøpe flere maskiner som har tilhold her fra bygda og som har vært med på store jobber, men det må være så godt som startbare og kjørbare og et greit restaureringsobjekt. Vi skal restaurere alle så de er i orden, så de blir startet opp hver sommer og blir koblet opp med lys, så de vil kyse om kveldene.

- Så du er interessert i maskiner du altså?
- Ja, jeg er veldig interessert i å kjøpe gamle maskiner som har tilhørighet her i bygda.

- Og da ringer man nummer?
- 924 52 004.

- Og det er til deg man kommer da?
- Ja.

 

Ronny ser muligheter for utvikling på Øygardsgrend

Stein er det nok av for de som vil benytte seg av det. Ta kontakt om du er interessert, sier Ronny.

 

Steinen er en enorm ressurs
- Hva skal du gjøre med all den steinen her?
- Jeg har veldig mye stein og jeg har en enorm ressurs om noe ville kommet å lagd murstein – sortert murstein. Det ligger mye penger i den ressursen som er her, men jeg har ikke vært flink nok til å ta vare på den enda. Så jeg skulle hatt noen som kunne vært interessert i å starte en geskjeft på det, så er jeg veldig interessert i å få noen til å samarbeide med på det.

- Da er det samme nummeret som over?
- Samme nummeret.

- Campingplassen og butikken, det blir jo en samkombinasjon?
- Det blir en samkombinasjon, det er det jeg mener her at vi skal prøve å få et bygg som du kan gjøre veldig mye i.

- Ja, du trekker jo på en måte til deg kunder på den måten, gjør du ikke det?
- Jeg håper på det og butikken har hatt en veldig bra økning siden jeg flyttet hit i nye lokaler og får vi campingvogner på plass så har vi samtidig mange nye kunder som bruker mye penger.

- Nå står vi her i steinrøysa, er det lidenskapen som drar deg?
- Lidenskap, kanskje litt galskap, men jeg har veldig tru på disse greiene for vi ser at dette er – dette går rette veien, men det er tiden vi slåss mot. Vi skulle gjerne hatt det ferdig allerede.

 

Fjorden vil få en større verdighet med et mer strukturert landskap

 

Få samlet næringslivet
- Helt til slutt, er det noe du brenner for eller noe som kan sies?
- Det jeg brenner for – det er at vi må prøve å få samlet næringslivet og alle vi har her i kommunen og at vi får enda mer utvikling en det vi har, for det går alt for sakte. Og samtidig at kommunen må få laget masse næringsarealer og ser veldig lett på alt som går på næring. At om du skal gjøre noe og skal sette i gang dagen etterpå, så tar vi heller saksbehandlingen og papiropplegget etterhver, for det er tiden som dreper utviklingen her i bygda nå.
Så kommer det en innom med en god ide så man få lov til å begynne med en gang. Jeg har blitt behandlet bra på det prosjektet her, men ting tar for lang tid.

- Men er det sånn at en kommune med masse penger fort blir fantasiløse?
- Man kan kanskje tru at man er litt fantasiløse, men det går vel egentlig – det går vel på at kanskje på at vi har en litt for stor og tung administrasjon. Vi klarer ikke å snu oss fort nok. Det er for mange folk som skal mene små og enkle ting, som vi egentlig bare kunne ha gjort.

 

Rødberg sentrum
- Jeg tenker på Rødberg sentrum, hva trur du om det?
- Der må vi virkelig tenke oss godt om før vi begynner å gjøre noe før vi tør å gjøre de store tingene.

- Hva kan gjøres der?
- Veldig mye, men uten at jeg vil mene altfor mye om det, uten å komme med en plan på det, men må gjøres om man først skal gjøre noe. Så man får en sund utvikling der nede og får frigjort arealer for alle som vil bygge noe mer og for de bedriftene som vil styrke det næringslivet som er, er veldig viktig, vi må slippe dem løs.

- Jeg kan jo komme opp til deg en gang seinere?
- Det må du gjøre.

 

 

Villy Sander Norås

 

 

.

Comments are closed.