Kalender - Calendar
March 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for the ‘- Nore og Uvdal kommune’ Category

Tirsdag, 14. desember 2010

 

Også eldre engasjerte seg

Mange av de eldre hadde probloblemer med og høre hva som ble sagt. © Villy Sander Norås.

Også mange av de eldre var tilskuere i kommunestyresalen i Nore og Uvdal kommune. Saken gjaldt om man skulle bespare på Bergtun omsorgssenter med såkalte hybelfunksjoner.

 

Hadde problemer med og høre det som ble sagt
Anna Troppen var en av de som var til stede som tilskuere, men hun hadde problemer med og få med seg det som ble sagt fra kommunestyresalen.

 

Sakens kjerne – snubler 2 ganger
Det som er sakens kjerne her er enkle og simple pc-høytalere med tydelig utpreget “bøttelyd” som nesten var ubrukelige (dette var PA-anlegget til kommunen). Under kommunestyremøtet ga høytalerne en såkalt feedback (på fagspråket). Dermed kunne man ikke ha den styrken på høytalerne som trengtes for å høre det som ble sagt.

 

Les mer – Read more »

Mandag, 13. desember 2010

 

Time out

Rådmannen Frank Pedersen ble ikke hybelvert - enda. © Villy Sander Norås.

Kommunestyret i Nore og Uvdal gikk for en “time out”  i det jeg definerer som hybelsaken. Det består i å gjøre om noen av omsorgsdelene til hybler. På den måten kan kommunen spare penger.

 

Furies
Det ble som sagt “time out”, saken er utsatt i et år. Dette er noe Arnold Johansen reagerer på. Det kan godt sies han var furies for og si det sånn.

 

Mange enkeltsaker
Kommunestyret i Nore og Uvdal i dag var siste dette året. Det var mange enkeltsaker, men Visanor velger å gå inn på enkeltdetaljer fra kommunestyremøtet. De som vil har detaljene kan se kommunestyremøtet på Nore og Uvdal sine egne hjemmesider.

 

Les mer – Read more »

Mandag, 13. desember 2010

 

Julegrøt og julestemning

Blånisser, rødnisser og fjøsnissen fortalte eventyr.  © Villy Sander Norås.

Lørdag var det julegrøt og julestemning på låven på Langedrag. Det var til sammen omtrent 200 barn og voksne som hørte på juleeventyr og spiste julegrøt på låven. Julenissen var bare en kort tur innom.

 

Kun fjøsnissen
Fjøsnissen på Langedrag mente at det bare var han som var nisse, men fjøsnissen innså at det også fantes andre nisser nå i disse dager.

 

Før i tiden
Nå til dags finnes det både blånisser og rødnisser og hver jul er jo Julenissen ute på tur også. Nissemor Tuva som hører til på Langedrag ble ikke nevnt i denne sammenhengen av fjøsnissen på Langdrag, så hun er nok akseptert. Det er jo tross alt hun som serverer julegrøten på Langedrag.

 

Les mer – Read more »

Onsdag, 8. desember 2010

 

Tydeligere på profileringen

Styreleder Hans-Jørgen Jahren. © Villy Sander Norås.

Også Hans-Jørgen Jahren innrømmer at vi må bli litt tydeligere på profileringen av resten av kommunen. Vi må profilere det lokale enda bedre enn det vi gjør i dag. Vi må ha en rendyrket profilering sier Hans-Jørgen.

 

Sile ut essensen
Hvordan resten av kommunen skal profileres gjenstår å se. Vi er også en nasjonalpark-kommune og da er det ikke lett å sile ut essensen i profileringen.

 

Bedre fagmiljø
Det er viktig med et bedre fagmiljø innenfor turismen og profileringen. Vi trenger flere fyrtårn eller magneter.

 

Tiden
Hans-Jørgen sier at tiden ikke strekker til, for hva som gjelder bedriftsbesøk som man er pålagt å gjøre.

 

Les mer – Read more »

(Mandag kveld) Tirsdag, 7. desember 2010

 

Styreleder

Hans-Jørgen Jahren, styreleder i Nore og Uvdal Næringsselskap.  © Villy Sander Norås.

Hans-Jørgen Jahren er styreleder i Nore og Uvdal Næringsselskap. Hans-Jørgen vil gestalte/utforme selskapet til et selskap med tillit i Nore og Uvdal kommune. Selv har han satt av et år til dette.

 

Støtte
De som trenger hjelp og støtte for egen bedrift kan benytte seg av Nore og Uvdal Næringsselskap.

 

Nore og Uvdal Næringsselskap er i 2010 finansiert med:
1. 2.000.000,- (2 mil. fra Nore og Uvdal kommune
2. 400.000,- fra SIVA – Senter for Industriell vekst
3. 400.000,- fra lokale bedrifter som har tilknytningsavtale med selskapet

 

Klarer ikke å følge opp
Kommunens næringsavdeling klarer ikke å følge opp det engasjementet som trengs innenfor turist og næringsutvikling. Hans-Jørgen sier at vekst nummer en er turistkontoret.

 

Direkte til markedsføring
Midlene på til sammen 400.000,- fra lokale selskaper med tilknytningsavtale går direkte til markedsføring.

 

Noen selskaper i gang
Noen av de selskapene som har fått støtte og hjelp fra Nore og Uvdal Næringsselskap er den nye Nore Plast og Nore Treindustri.

 

Misnøy og støy
Det har vært en del knurring rundt destinasjonsvalget og nettportaldelen som er valgt. Retorisk definerer Hans-Jørgen denne debatten som ferdig og død.

 

Les mer – Read more »

(Onsdag kveld) Torsdag, 2. desember 2010

 

Julegata

Julegatekrystaller i Rødberg sentrum.  © Villy Sander Norås.

Handelsstanden på Rødberg, Nore og Uvdal kommune, Dnb Nor og Statskraft, har tatt et felles løft for å få en ny julegate i Rødberg sentrum. Grunnen til ny julegate skyldes traffikale krav som ikke tillater overhengende belysning i veibanen. Selve investeringen har kostet omtrent 150 tusen.

 

Snøkrystaller
Julegatebelysningen består av mønster som ser ut som store snøkrystaller. Det er vertikalt plassert på lysstolper. Belysningselementene er plassert på den ene side av veien gjennom hele Rødberg sentrum.

 

Helhet?
Det vil nok bli en mer helhet om impliserte tar seg investeringen av samme mønsterelementer på hver side av veien. Visanor tror det vil gjøre “susen i serken”. Når man ikke kan ha overhengende belysning så blir det hele litt amputer, men det har jo sin årsak.

  Les mer – Read more »

Mandag, 29. november 2010

 

Legger inn årene

Brugaard AS legger opp

Brugaard Manufaktur AS velger å legge inn årene etter over 50 års drift i Rødberg sentrum. Brugaard har i hovedsak solgt klær, interiørprodukter og en del elektronikkvarer, samt klokker og vedlikehold av dette.

 

Hovedårsak
Finanskrisen er hovedårsaken til at forretningen har hatt et redusert kundegrunnlag de siste årene.

 

Opphørssalg
Onsdag 1. desember starter opphørssalget på Brugaard. En del av varene vil ligge på 70 prosent avslag. Formålet er at alt skal ut. Opphørssalget vil foregå ut dette året og så lenge varene rekker.

 

Dialog med interessenter
Leif Brugaard sier i samtale med Visanor at det er noen dialoger med enkelte aktører i markedet for framtidig bruk av Brugaard sine lokaler. Visanor kjenner til aktørene, men vil avvente dette til siste slaget er avgjort.

  Les mer – Read more »

(Fredag kveld) Lørdag, 27. november 2010

 

Siste ut

Familien Langemyhr liker seg på fjellet i Nore og Uvdal.  © Villy Sander Norås.

Siste intervjuer fra Fjellmatfestivalen på Torsetlia er en av de mange hytteeierne som benytter seg av festivalen.

 

Positivt
Hytteeier Magnar Langemyhr syns det er positivt med matfestivalen og at det er en matfestival på denne tiden av året. Det er ikke så mye å finne på i denne tiden.

 

Liker seg på fjellet
Magnar og kona kommer fra Nøtterøy og de liker seg på fjellet. Hytta blir ofte benyttet når de har anledning til det. Her oppe kan man slappe skikkelig av, sier Magnar.

 

Rakefisk
De har kjøpt seg rakefisk, den sparer de til de kommer hjem. De spiser rakefisk – også på Nøtterøy. Magnar viser fram “fangsten” de har i sekken.

 

Fokus på hytte-eierne
Visanor vil etterhvert sette et fokus på hytte-eiere i Numedalen. Hvordan de opplever kommunene – på godt og vondt. Samt se på hvilken ressurs hytteeierne kan være for kommunene.

 

Kontakt oss
Men det får vi komme tilbake til. Har noen noe forslag til emner som bør taes opp så er det bare å ta kontakt under “Kontakt oss” via epost.

 

Les mer – Read more »

Fredag, 26. november 2010

 

Julestria

Juletreet på Rødberg er på plass. © Villy Sander Norås.

Da er julestria igang. Juletreet er satt opp og klart til bruk. Dette bildet ble tatt for noen timer siden i Rødberg sentrum.

 
Kaldt i været
De hadde en stri tørn karene som satte opp juletreet og en del av gatebelysningen som hører julegata til.

 

Juletreet på Rødberg
Tenningen av juletreet blir vel på onsdag.

 

Juletreet i Veggli
I Veggli tennes juletreet nå til søndag klokken 17. og da kommer også julenissen med julegaver til ungene.

 

Salgsmesse på Veggli Vertshus
Der blir det salgsmesse med ca 12 utstillere. Dette begynner klokken 12. Klokken 15.30 blir det musikk-korps med drillpiker og det hele, sier Paul Tore Halvorsen.

 

Reportasje fra Veggli
Det kommer reportasje fra denne seansen, antageligvis på søndag kveld. Det blir vel dagsrevy-tider før den er ferdig. Så følg med.

 

 

Villy Sander Norås

 

.

Torsdag, 25. november 2010

 

Fjellsmak

Fjellsmak sine produkter.  © Villy Sander Norås.

Det er Gunhild Brun og Brita Brun Løvstuen som har firmaet med det klingende navnet Fjellsmak. Det er et vidt produktutvalg du finner hos Fjellsmak. Produktene er i hovedsak av lam og viltkjøtt.
 
Fjellprodukter
Fjellsmak har egne lam fra fjellet i produksjonen og det er skikkelig fjellsmak på disse. Gunhild satser også på elg og rein som også er fjellprodukter.

 

Mest hyttefolk
Det var for det meste hyttefolkene som er på festivalen. Numedølene glimrer med sitt fravær.

 

Populært
Det som er populært før jul er lamerull, pinnekjøtt, elgkarbonader og spekekjøtt av lam og vilt.

 

Les mer – Read more »

Onsdag, 24. november 2010

 

Rakfisk fra Lågaros

Olav Hov vant rakefisk-konkurransen.  © Villy Sander Norås.

Det er Olav Thoen og Dag Utklev som solgte rakefisk på Fjellmatfestivalen. Rakefisk fra Lågaros i Bjornesfjorden på Hardangervidda. Dette er noe de har gjort i 15 år nå.

 

Mye stor fisk
Størrelsen på fisken ligger i snitt på 900 gram. Den største fisken er på 3 kilo, men de største er på 4,2 kilo. Og det er snakk om totalt 250 kilo ørret på stang. Det er kun ørret de tar opp på Hardangervidda og den er ekstremt rød og fin i kjøttet.

 

Numedøler med rakefisk suksess
Rakefiskkarene fant ut at de skulle prøve seg på NM i rakefisk på Røros nå nylig. Og de komme ikke hjem som noen rakefanter heller. Olav Thoen og Dag Utklev fikk andreplass og Olav syns dette var bra til å være første gangen.

 

Les mer – Read more »

Onsdag, 24. november 2010

 

Åpent strategimøte

Fra møtet. © Villy Sander Norås.

Lydopptak fra åpent strategimøte i Nore og Uvdal Næringsselskap. Dette er bare et lydopptak av ide-resultatet, samt et kort intervju fra møtet.

 

Langt lydopptak
Lydopptaket fra selve møtet er på ca. 1 time og 17 minutter, så det kan hende at det vil ta litt tid før at lydspilleren viser seg på siden.

 

Mye støy og endel romakustikk
Her lar jeg lyden fra møtet fortelle for seg selv. Nå er disse opptakene tatt med en vanlig digital diktafon og er derfor ikke av beste kvalitet. Det er mye støy og endel romakustikk, men de som vil høre på det må gjerne det. Neste gang vil nok lydutstyret være av en bedre art, for da vil jeg plukke fram eldre utstyr som er beregnet for dette formålet.

 

Les mer – Read more »

Tirsdag, 23. november 2010

 

Rosemalte produkter

Torild Imingen med tradisjonsprodukter.  © Villy Sander Norås.

Torild Imingen er på Fjellsmakfestivalen med rosemalte produkter. Det er både fjøler, boller og fat. I intervju med henne vil du høre at det er ganske mange mennesker inne på Fjellmatfestivalens salgsområde.

 

Vandrepremie til rakefisk-konkurransen
Torild har rosemalt et fat som skal være en vandrepremie for rakefisk-konkurransen. Selv må Torild innrømme at hun ikke er noen smaksmessig tilhenger av rakefisk.

 

Maleburet
Hun har valgt å kalle virksomheten sin for Maleburet. Det er Telemarkstilen som er rosemalingsmotivene. Maleburet finner du ved fjellfoten av Imingfjell. Du tar av ved Bjørkeflåta Landhandel.

 

Mye bra
Torild er en god rosemaler. Det viser produktene hun har laget. Undertegnede har selv litt kjennskap til rosemaling og kan derfor underskrive på at produktene holder mer enn mål.

 

Se eller kjøpe
Vil du se eller kanskje kjøpe noen av produktene til Torild så er det bare kontakte henne på mobilen på 97 50 39 08.

 

Les mer – Read more »

Mandag, 22. november 2010

 

Fjellvittprisen

Johan Brun får Fjellvittprisen av Knut Morten Bjørnsrud

Fjellmatfestivalen ble avholdt for 6. gang, men i år var det første utdeling av noe som kalles Fjellvittprisen. Den gikk som kjent til fotograf Johan Brun. Prisen var på 25 tusen kroner. Prisen går til en numedøl som har gjort noe spesielt for dalen.

 

Akevittklubben
Klubben Fjellvitt har fått lov til å bruke Johan Brun sitt bilde “Blåne bak blåne” som etikett på Fjellakevittflaska. Det var Knut Morten Bjørnsrud som stod for utdelingen.

 

Rørt
Johan Brun ble oppriktig rørt av prisen av fikk. På tur opp til Torsetlia med datteren Agnete som sjåfør ga Johan anledning til å få med seg vinterkledde fjelleheimen langs Lågen som tegnet seg i måneskinnet den kvelden.

 

Snøkledde Eidsfjell
Eidsfjell på grensa til Nore og Uvdal i måneskinn gjorde inntrykk på Johan. Og lettere ble det ikke da han fikk prisen.

 

Som fotograf
Johan fortalte om de hine tider som fotograf i Dagbladet, men også om tiden fra Olympiaden på Lillehammer og tiden på Hardangervidda.

 

Hurtigruta
Johan og kona Ingrid skal nå ta seg en tur på hurtigruta i vintersessongen. Johan vil nemlig fotografere langs Norge på denne tiden og da kommer Fjellvittprisen godt med til denne turen.

 

Les mer – Read more »

Lørdag, 20. november 2010

 

Fjellmatprodukter

- Ta en bit, det smaker godt.  © Villy Sander Norås.

På lørdag var det duket for stands og salg av Fjellmatprodukter på Torsetlia. Den startet klokken 12 og sluttet klokken 16. Det blir også salg på søndag for de som vil ha med seg det.

 

Sild i tønne
Alle som var innom ble som sild i tønne, eller sild i boks om du vil. Det var til tider så trangt at det neste var umulig å fotografere inne i lokalet.

 

- Alt er fra lokale produsenter
Visanor fikk smake på de lokale produktene i spisesalen. Den sultne fotografen satte seg ned ved noen kjente for å spise. Ved siden av meg var det noen fra Østlandet som spurte om at dette virkelig var lokale produkter. Det ble altså sådd tvil om at dette egentlig var lokale produkter og det er jo et godt tegn på at kvaliteten holder mål. Visanor kan trygt si at kvaliteten holder mål.

 

Les mer – Read more »

Lørdag, 20. november 2010

 

Johan Brun

Johan Brun for Fjellvitts ærespris av Knut Morten Bjørnsrud.  © Villy Sander Norås.

Da har Fjellmatfestivalen 2010 startet. Det hele begynte med at Johan Brun fikk utdelt prisen Fjellvitts ærespris på kroner 25 tusen. Det var Fjellets Gourmet som delte ut prisen.

 

Fjellvitts ærespris
Knut Morten Bjørnsrud stod for prisutdelingen av Fjellvitts ærespris til Johan Brun. Det ble en rørende utdeling. Johan sa han ikke har fått noen slike priser før. Han satte selv stor pris på æresprisen, som han sa.

 

Stemning
Johan fortalte litt om livet som fotograf og sauegjeter på Hardangervidda. Han avslørte også detaljer for hvordan man kan innynde seg på dronninger i fjellheimen. Stemningen under utdelingen var å ta og føle på.
Til uka kommer Visanor med et intervju med Johan Brun og prisutdelingen.

 

Middag
Etter utdelingen var det middag som seg hør og bør på Torsetlia. Under middagen var “kjåke fullt” og mange fornøyde gjester. De som serverte gjorde en kjempejobb.

 

Hva skjer?
Visanor følger litt med på Fjellmatfestvalen i helgen. Det vil komme noen artikler i løpet av helgen, så følg med. Mest trolig så kommer det en reportasje til kvelden, så følg med.

 

Lettreportasjer
Det vil i hovedsak komme lettreportasjer fra Fjellmatfestivalen, men til uka så kommer mer detaljerte artikler og intervjuer fra Torsetlia. Under kan du se en lett bildeserie fra utdelingen og middagen.

 

Les mer – Read more »

Fredag, 19. november 2010

 

Latterlig

Inger Marie Risan.   © Villy Sander Norås.

Lydintervjuet i går ble avsluttet med at Inger Marie Risan kanskje velger å ikke ta ut de midlene hun har fått fra kommunen. Hun syns summen hun har fått er latterlig. Hun sier at hun ble lovt mye mer enn det hun fikk.

 
Brukt av egne midler
Inger Marie har heller brukt av egne midler og lånt av kjente. Det kreves en del investering på grunn av utstyr ved en blomsterforretning.

 

Lite
Harmonien Blomster søkte på 50 tusen i støtte og 150 tusen i lån, men hun fikk 25 tusen i støtte og 40 tusen i lån. Det er kanskje ikke de store summene det er snakk om, men for en liten bedrift i en oppstartsfase er alle midler av stor betydning.

 

Les mer – Read more »

Torsdag, 18. november 2010

 

Startet

Inger Marie Risan på Harmonien Blomster.  © Villy Sander Norås.

For 2 måneder siden startet Inger Marie Risan opp blomsterforretningen Harmonien Blomster på Rødberg. Nore og Uvdal har vært uten blomsterforretning i noen måneder, men nå er den på plass igjen der Blomsterboden lå før.

 

Symfoni
Utenfor er det kaldt, men når du kommer inn så merker du at det er en blomster-forretning du kommer inn i. Her er nesten en symfoni av blomsterlukter. Selv for en som er mannfolk og gubbe merker at dette er stedet der man kan omvandle en dialog til kanskje noe kjærlig til dem eller den du setter pris på.

 

Det heter jo som kjent:
- Si det med blomster.

 

  Les mer – Read more »

Onsdag, 17. november 2010

 

Tidligere historien

Harald Skriudalen ser på eldre historikk. © Villy Sander Norås.

Alle “sjefene” på Nore Plast og Visanor sitter fortsatt på spiserommet og kikker litt i den gamle boka om bedriftens historie.

 

Tiden
Det er nesten med litt ærbødighet når man ser hvor fort tiden har gått siden det hele ble startet opp i 1956. Det var mange som jobbet på plastikkfabrikken i oppstarten

 

Historisk sus
Også de som har startet opp med Nore Plast i dag syns det er litt artig med selve oppstarten. Det kan jo hende at også dagens oppstart vil gi historisk sus en gang i framtiden. Den eldste har allerede vært på plastikkfabrikken i 38 år og den mest uerfarne har holdt på i 3 år. Det er en aldersforskjell på erfaringen, men de er like entusiastiske alle sammen.

 

Les mer – Read more »

Tirsdag, 16. november 2010

 

Marked og strategi

Gutta har matpause.  © Villy Sander Norås.

Strategien framover er å få nye kunder. Nå i vinterperioden er stille og da kan jo kundebesøk og promovering være en fordel.

 

Kunder
Det er både større og mindre foretak og private som kan være kunder. Dette gjelder både offentlige og private bedrifter samt entreprenører og anleggsbransjen.

 

Har trua
Alle gutta har tru på Nore Plast som en framtidig bedrift. Alle er nemko-godkjente sveisere. I framtiden håper de at det kan bli flere arbeidsplasser på Nore Plast. Med tilpasning til segmentmarkedet så skal man ikke se bort fra spesialprodukter fra Nore Plast.

 

Dagboka
På Nore Plast har de også er slags dagbok som forteller historien gjennom 50 år for plastikkfabrikken. Boken er nesten så interessant at det burde vært lagd en egen bok om fabrikken.

 

Les mer – Read more »