Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

  No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for september, 2011

Fredag, 30. september

 

Endelig er det avgjort

Eli Hovd Prestegården i SP blir ny ordfører i Nore og Uvdal. © Villy Sander Norås.

Det er Eli Hovd Prestegården som blir ordfører den neste perioden. Den siste tiden har det vært store møteaktiviteter mellom alle partiene i Nore og Uvdal.

 

Borgelig
Det er Fremskrittspartiet og Senterpartiet som har sikret borgelig flertall i Nore og Uvdal.

 

Begge deler
Senterpartiet har sikret seg både ordførerstillingen og varaordfører-stillingen. Høyre har lederne i de store hovedutvalgene.

 
Villy Sander Norås

.

(Torsdag kveld) Fredag, 30. september

 

To entusiaster

Her er det bånn gass fra Vedbjørn Levorsen Rotegård som sitter mellom Ellen Vikan Wetlesen og Oda Jackobsen. © Villy Sander Norås.

Nede på sletta, eller plassen var det yrende liv. Her fant jeg blant annet Vedbjørn Levorsen Rotegård fra Tunhovd og Oda Jacobsen fra Rødberg.

 

Snu litt
Som jeg nevnte i går så valgte jeg ikke å konsentrere meg om vinnerne denne gangen, men heller de som er ferske i geimet.

 

Unge for alderen
De har ikke engang sertifikat disse 2, men kjører så steinspruten står og det piper i svingene når de er i gang. Det fine med sånne stevner er nettopp at de yngre kreftene får slippe til litt de også.

 

Får hjelp
De var mange foreldre som var med å hjalp til med justeringene for de håpefulle. Det er jo en sport dette her, men det har også sin sjarme og en sosial bit i seg. Alle er med på det samme og alle er har ett mål. De skal konkurrere og vinne. Hvem som vinner er ikke så viktig. Det er tevlinga og farten som driver dem inn i skogen langt opp i Smådøl.

  Les mer – Read more »

(Onsdag kveld) Torsdag, 29. september 2011

 

Klubbløp

Motorcross med spinning wheels. © Villy Sander Norås.

Lørdag 24. september så var det klubbløp i Smådøl. Klubbløp er et lukket stevne som holdes en gang i året.

 

40 stykker
Det var 40 konkurrenter som stilte til start og dette er bra om man sammenligner med andre klubber, sier Arild Sønsterud.

 

Bra
Arild sier at klubber i byene stiller kanskje bare med halvparten av det de har i NMK Nore og Uvdal.

 

Dugnadsånden
Han kan ikke annet en å skryte av dugnadsånden i klubben og det med rette. Alle som var på banen er et godt bevis på det fellesskapet i klubben. Visanor har sagt det tidligere – dugnadsånden er det ingenting å si på. Her er måling av hestekrefter og motor for alle penga.

 

Les mer – Read more »

(Tirsdag kveld) Onsdag, 28. september 2011

 

Skeptiske

Liv i Nore og Uvdal? © Villy Sander Norås.

At politikere kanskje er skeptiske til å bevilge midler til enkelte prosjekter vil vel kanskje være naturlig, men en utredning av Nore og Uvdal som en festivalkommune er nok nødvendig.

 

En god ide
En estimering og ressurssondering på dette feltet vil være nødvendig. Det er viktig med de rette folkene som har kompetanse på området. Det er en kjensgjerning at bærekraftige kommuner innehar egen kompetanse. At Nore og Uvdal kommune er en bærekraftig kommune sånn sett kan ikke sies og derav også manglende kompetanse.

 

Liv Berven
Hun har kontakter og koblinger som hun vil benytte opp mot Nore og Uvdal kommune. Ser ikke kommunen disse fordelene eller den medieeffekten som Langedrag hadde? Liv Arnesen er et medium i seg selv og dette bør både skole og kommune se fordelene av.

 

Les mer – Read more »

(Mandag kveld) Tirsdag, 27. september 2011

 

Dødt?

Mange frammøtte. © Villy Sander Norås.

Liv i Nore og Uvdal kan jo bety så mye, om man ser det andre veien så kan man jo tolke at det er for dødt i Nore og Uvdal. Det kan jo være noe i den påstanden. Folk flytter ut av dalen, det blir med andre ord mindre liv av den grunn.

 

Auditoriet
På Rødberg skole i auditoriet nå sist fredag 23. september ble det arrangert et åpent møte om nettopp dette emnet. Det var Nore og Uvdal Ungdomsråd og Nytt Nettverk Numedal som stod for arrangementet.

 

Mange
Oppmøtet var ganske bra. Mange politikere og yngre var tilstede. Det virket som om horden med politikere kom rett fra et møte der de forhandler frem framtidige maktposisjoner i kommunestyret, men mange var de. De som glimret med sitt fravær var næringslivet. Sist politikere glimret med sitt fravær var under et møte med byggevaremerking.

 

Les mer – Read more »

(Søndag kveld) Mandag, 26. september 2011

 

Åpen dag

Brannsjef Kai forteller om brannsikkerhet til elevene. © Villy Sander Norås.

Fredag 23. september var det åpen dag på brannstasjonen på Rødberg. Brannstasjonen ligger ved siden av Rødberg fritidspark.

 

Mange elever
Flere klasser fra Rødberg skole hadde omvisning på stasjonen og de fikk prøve brannslukking som ordentlige brannmenn alle sammen.

 

Fikk prøve det meste
Elevene fikk prøve pulverapparater og brannslanger. Både lærere og elever var med på denne prøvingen.

 

En spennende dag
For elevene var dette en spennende dag som de ikke vil glemme med det første. En sirene fra en brannbil er jo spennende å høre på.

 

Les mer – Read more »

Lørdag, 24. september 2011

 

Hva skjer?

Barna trener på brannslukking. © Villy Sander Norås.

Til uken kommer litt om brannvern og brannsjefer og hengerumper. Så kommer litt om Liv i Nore og Uvdal. De yngre er engasjert, men er poltikerne det? Det kommer også litt om motocross – et klubbløp i Smådøl og intervjuer derfra, så følg med. Se mer nedenfor.

Les mer – Read more »

(Torsdag kveld) Fredag, 23. september 2011

 

Trakk seg

Fra studio og monitorering av trefigurer. © Villy Sander Norås.

Trefigurene har jo prøvd seg som politikere nå rett før valget, men valgte å trekke seg fra kommende verv og det er jo forståelig nok.

 

Utstyr
Men det kreves endel utstyr for å få til det som skal simulere politikere, velgere, ordførere og den slags i en såkalt komistripe.

 

Alt var trådløst
Under studiosesjonen ble det brukt trådløst utstyr på blitzer og monitorering. På blitzanlegg ble det brukt er ST-E2 med infrarød sender. Til monitoreringen ble det brukt et SD minnekort (Eye-Fi) med nettverksfunksjoner. Nettverksignalene ble videreført til en iPad. Programmet som ble brukt her heter ShutterSnitch og er spesielt for trådløs overføring (såkalt untethered på engelsk).

 

Les mer – Read more »

(Onsdag kveld) Torsdag, 22. september 2011 

 

En gavepakke

Tuppen og Lillemor - del 2. © Villy Sander Norås.

Men nok om det. Noen av de emnene Visanor hadde på panelet var nettopp samarbeid. Det som er det fatale er jo at de ikke vil samarbeide med bloggavisa. Jeg får oppleve nettopp det som jeg vil prate om. Jeg får oppleve dette i praksis, jeg trenger med andre ord ikke å skrive om det. Dette er jo en gavepakke for en journalist.

 

En ringrev som tror han var det
En av kandidatene prøver å sette opp en felle, men går rett i revesaksa selv, slå den. Jaja, jojo, en gavepakke er det uansett.

 

Komistripen
Mange har sikkert sett denne komistripen som jeg kaller det. Jeg har opplevd at mange har fått seg en god latter og en latter forlenger livet. Gjør den ikke det? Er komikken så slagkraftig at det må hele 5 (fem) ordførerkandidater til for å “blokkere” en pitteliten bloggavis? Jeg tror ikke årsaken ligger der. Det bunner ut i ikke la seg bli intervjuet med direkte og konfronterende spørsmål. De prøver å forhindre noe uten at jeg vet helt eksakt.

 

- Hva skal du bruke dette til?
Det er jo også personer i bygda som prøver å gjøre et stort nummer av at Visanor skal gjøre opptak i en åpent møte. Nå er det vel kjent at Visanor har gjort opptak i slike sammenhenger i ganske lang tid allerede. Så hvorfor er dette et så slikt stort problem? Ikke vet jeg. Taktikken som det legges opp til er jo litt komisk i seg selv og burde neste hatt en komistripe i seg selv.

 

Les mer – Read more »

(Tirsdag kveld) Onsdag, 21. september 2011

 

Tilbud

Tuppen og Lillemor. © Villy Sander Norås.

Nå rett før valget ble det fra Visanor sin side lagt fram tilbud med intervjuer til de 2 sterkeste ordførerkandidatene og appeller fra alle kandidatene. Dette da som lydopptak. Det ble på forhånd nevnt at næring, samarbeid og utvikling ville være noen av emne-ordene fra Visanor sin side.

 

Alle må få være med
De fleste var faktisk interessert i dette. Etter en telefonsamtale med den siste kandidaten så sier denne personen at alle ordførerne må få være med på intervjuer. Dette blir mye arbeid, tenkte jeg. Men når man skal tenke likhet så må man jo prøve å gjøre det beste ut av det. Det hele får bare stå sin prøve. Jeg sa ok, da gjør vi et intervju med de aller fleste kandidatene.

 

Tilbudet
Under Facebook-gruppen “Valgkamp i Nore og Uvdal 2011″ la Visanor 30. august ut følgende tilbud:

 

Sitat:
Valgkamp – info

Visanor vil gi alle partiene en lydtid på ca. 5 til 15 minutter til sine politiske appeller som skal komme rett før valget. De fleste har sagt seg villige til denne appellen.

Det vil også bli lagt opp til intervju-runde med noen av ordførerkandidatene.

Noe som også kan være aktuelt er en politisk debatt med flere noen eller partier der man diskuterer de forskjellige politiske løsningene.
Sitat slutt

 

Les mer – Read more »

(Mandag kveld) Tirsdag, 20. september 2011

 

Motsatt

Den stakkars trefiguren har vondt i hodet. © Villy Sander Norås.

Uten å vite det så kan ting bli det motsatte av det man har tenkt. Trefiguren til venstre har vondt i hodet stakkar, men det fins jo måter å kurere hodepine på. Da kan man bruke hodepinetabletter, så blir man bra igjen.

 

Klassiker
En klassiker innenfor kommunikasjon er legemiddelfirmaet som skulle gjøre et markedsføringsframstøt med hodepinetabletter i arabisktalende land. Det som var hovedproblemet var større analfabetisme, så derfor måtte de tenke litt annerledes for å få gjennom budskapet.

 

Tegneserie
Legemiddelfirmaet valgte å bruke en tegneserie som formidling. Man så for seg en som hadde vondt i hodet. Denne personen tok en hodepinetablett også var alt såre bra. Men legemiddelfirmaet fikk ikke solgt en eneste hodepinetablett. Først skjønte de ikke hva de hadde gjort galt. Men etter en stund fant de ut at i arabisktalende land som leser man fra venstre mot høyre, altså det motsatte av det vi gjør her i vesten. Og da ble tegneserien det motsatte av hvordan vi tolker det.

 

Les mer – Read more »

(Søndag kveld) Mandag, 19. september 2011

 

Suksess?

Man begynte med bannere på Rødbergdagene. © Villy Sander Norås.

Under Rødbergdagene og Middelalder-festivalen nå i sommer ble det for første gang brukt bannere i Numedalen. Først under Rødbergdagene på Rødberg også i hele Numedalen under Middelalder-festivalen.
Dette må sies å være starten på noe som kan bære frukter. Det at hele dalen satser på merking i og under et arrangement må sies å være en god ide.

 

Fiasko?
Men en suksess kan fort bli en fiasko om man ikke planlegger nøye nok. Det er en ting som gjentar seg så altfor ofte:

- Alt er så altfor dårlig planlagt.

 

Egne ord
Dette er egne ord og det er en sannhet i det, men hva er det som er så altfor dårlig planlagt? Jo, det er nettopp den kunnskapen om det å signalisere på rett måte. Dette er i første omgang størrelsen på bannerne. Det sammen gjelder valg av bakgrunner og skrifttype.

 

Les mer – Read more »

(Torsdag kveld) Fredag, 17. september 2011

 

LO-leder Roar Flåthen i møte med ordførere og KA-Rollag. © Villy Sander Norås.

Del 2
Dette er del 2 av lydreferatet av møtet som var på torsdag 8. september.

Lydreferat møte – del 2:2

 

Til uken kommer en artikkel om humor som slagkraft. Neste artikkel kommer mandag.

 

Villy Sander Norås

(Onsdag kveld) Torsdag, 15. september 2011

 

Lydreferatet del 1-2

LO-leder Roar Flåthen i møte med ordførere og KA-Rollag. © Villy Sander Norås.

Dette lydreferatet er del 1 av 2 deler. Lydreferatet fra møtet torsdag 8. september omhandler tanker og strategier fra ordførerne i Numedalen, samt  tanker og strategier fra LO og KA-Rollag.

 

Lydkvaliteten
Nå var ikke rett mikrofon innstilt på rett kanal, så endel egenstøy kan oppstå.

 

Del 2
I morgen kommer del 2 fra dette møtet.

 

Lydreferat møte – del 1:2

 
Villy Sander Norås.

 

.

(Tirsdag kveld) Ondsag, 14. september 2011

 

Stort oppbud

Det var et stort oppbud på KA-Rollag. © Villy Sander Norås.

Nå under valgkampen, torsdag 8. september så var LO-leder Roar Flåthen med et stort oppbud av både Numedals-ordførere og LO-representanter. Nå må det sies at denne artikkelserien skulle kommet før valget, men tidspress og de mange sakene kom dessverre ikke artikkelserien med. Det må jo sies at det var nok pressedekning fra dette oppmøte.

 

Ledd i valgkampen
I besøket som var et ledd i valgkampen var også stortingsrepresentant Laila Gustavsen, samt andre representanter fra LO.

 

Hjørnesteinsbedrift
KA-Rollag er jo en hjørnesteinsbedrift for Rollag kommune. Fabrikksjef Håvard Farstad var fornøyd med besøket. Først var det et møte med alle ordførere, LO og andre.

 

Les mer – Read more »

Tirsdag, 13. september 2011

 
Bra frammøte i Rollag?
Det var 1.103 som hadde stemmerett i Rollag kommune. Det var 67,7 % frammøte i Rollag.

 

Status Quo?
Nå er det heller ikke ukjent at Steinar Berthelsen (A) og Dag Lislien (SP)x vil samarbeid i den neste perioden også.

 

De store mistet
A mistet 2 representanter og SP mistet 1, H fikk 4, mens KRF mistet 1.

 

Resultatene
A         – 38,8 %
SP      - 28,9 %
H       - 25,7  %
KRF   -  6,6 %

 

Info fra Rollag pr. 13.09
Det vil etter all sannsynelighet har kommet inn 5 yngre i kommunestyret i Rollag,

AP med 2 representanter
SP med 2 representanter og
H med 1 representanter

 

 

x Rettet pr. 13.09.2011 kl. 11.05

Se mer av resultatene her:
http://nrk.no/valg2011/valgresultat/Kommune/Kommune/0632/

 

 

 
Villy Sander Norås

(Mandag kveld) Tirsdag, 13. september 2011

 

Nore og Uvdal
Det var 1.337 som stemte i Nore og Uvdal, 199 av disse var forhåndsstemmer. Det er 1965 som har stemmerett i Nore og Uvdal. Største stemmeantall gikk til AP med 436, mens 628 ble sofasittere i valgkampen.

 

Ligger jevnt
Både A og SP ligger jevnt i valget, men hvem som tar klubba vet man ikke før partiene har fridd til hverandre.

 

A   – 32,6 %
SP  – 31,6 %
H   – 18,9 %
FRP – 13,1 %
SV  -    3,8 %

A fikk en representant mer. SP mistet 2, H fikk 2 ekstra.

 

Se mer av resultatene her:
http://nrk.no/valg2011/valgresultat/Kommune/Kommune/0633/

 
Villy Sander Norås

Mandag, 12. september 2011

 

Hele 40%
Arbeiderpartiet har hele 40,2%. Neste på stigen er SP med nesten 30% og H kommer rett etter med 24,1%.

 

Steinar Berthelsen vil nok bli fornøyd. © Villy Sander Norås.

 

Ligger godt an
For Rollag sin del så ser prognosene fra forhåndstemmene at Arbeiderpartiet ligger godt an. Så her har nok Steinar Berthelsen godt tak i klubba en stund til.

A   – 40,2
SP  – 29,9
H   – 24,1
KRF -  5,7

 

 

Villy Sander Norås

Mandag, 12. september 2011

 

Indikasjon

Forhåndstemmer © Villy Sander Norås.

Forhåndvalget er en klar indikasjon på hvilke vei valgvinnen dreier.

 

Høy valgdeltagelse
Arbeiderpartiet nyter godt av høy valgdeltagelsen. 5% bestemmer seg som regel på valgdagen, men vil ikke gi så store utfallet.

 

Over 30%
På partibarometert ligger AP på over 30 % nå rett før valget.

 

Bra deltagelse
Det må også sies at ungdomsandelen i Nore og Uvdal er ganske bra.

 

Klubba
Om AP greier å mobilisere til klubba vil jo gjenstå å se.

 

Kirsten Gjestemoen Hovda har beste parti. © Villy Sander Norås.

Forhåndstemmer – prognoser
A   – 34,2%
SP  – 26,2%
H   – 20,0%
FRP – 14,1%
SV  – 5,5

 

Det er ikke kommet noen data om Rollag enda.

 
Villy Sander Norås

 Lørdag kveld, 10. september 2011

 

Appell - Lill Samuelson (SV) i Nore og Uvdal kommune. © Villy Sander Norås.

 

Appell - Lill Synnøve Samuelsen (SV) i Nore og Uvdal kommune

 

Et tidligere intervju med SV måtte gå ut på grunn av tekniske problemer, men kommer nå på nytt, men som en appell. Dette er siste artikkel før valget. Neste artikkel kommer mot valgresultatene.

 

 

Villy Sander Norås

.