Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for the ‘- Forslag’ Category

Mandag, 3. september 2012

 

Oracle sin Javascript-oppdatering.

Oracle sin Javascript-oppdatering.

De fleste riksdekkende avisene på nett har varslet om sikkerhetshull i Java.

 

Nettbank
Om du bruker nettbank så har du lastet ned noe som heter for Java (script) fra Oracle. Dette er et programtillegg som i hovedsak brukes i Windows og Mac-maskiner.

 

Hackere
Det er viktig at du gjør denne oppdateringen for å sikre deg mot hackere som kjenner sikkerhetshullene.

 

Slå av Java
Det beste du kan gjøre er å gå inn i nettleseren og slå av Java-funksjonen. Når Java er slått av så kan du være trygg.

 

Ikke bra nok
For noen dager siden så kom det en oppdatering fra Oracle som skulle tette disse sikkerhetshullene, men i skrivende stund så skriver www.hardware.no at den nye oppdateringen ikke er helt sikker allikevel.

  Les mer – Read more »

(Torsdag kveld) Fredag, 23. september 2011

 

Trakk seg

Fra studio og monitorering av trefigurer.  © Villy Sander Norås.

Trefigurene har jo prøvd seg som politikere nå rett før valget, men valgte å trekke seg fra kommende verv og det er jo forståelig nok.

 

Utstyr
Men det kreves endel utstyr for å få til det som skal simulere politikere, velgere, ordførere og den slags i en såkalt komistripe.

 

Alt var trådløst
Under studiosesjonen ble det brukt trådløst utstyr på blitzer og monitorering. På blitzanlegg ble det brukt er ST-E2 med infrarød sender. Til monitoreringen ble det brukt et SD minnekort (Eye-Fi) med nettverksfunksjoner. Nettverksignalene ble videreført til en iPad. Programmet som ble brukt her heter ShutterSnitch og er spesielt for trådløs overføring (såkalt untethered på engelsk).

 

Les mer – Read more »

(Søndag kveld) Mandag, 19. september 2011

 

Suksess?

Man begynte med bannere på Rødbergdagene.  © Villy Sander Norås.

Under Rødbergdagene og Middelalder-festivalen nå i sommer ble det for første gang brukt bannere i Numedalen. Først under Rødbergdagene på Rødberg også i hele Numedalen under Middelalder-festivalen.
Dette må sies å være starten på noe som kan bære frukter. Det at hele dalen satser på merking i og under et arrangement må sies å være en god ide.

 

Fiasko?
Men en suksess kan fort bli en fiasko om man ikke planlegger nøye nok. Det er en ting som gjentar seg så altfor ofte:

- Alt er så altfor dårlig planlagt.

 

Egne ord
Dette er egne ord og det er en sannhet i det, men hva er det som er så altfor dårlig planlagt? Jo, det er nettopp den kunnskapen om det å signalisere på rett måte. Dette er i første omgang størrelsen på bannerne. Det sammen gjelder valg av bakgrunner og skrifttype.

 

Les mer – Read more »

Mandag, 4. april 2011

 

Lydforholdene

Et "avansert" høyttaleranlegg med flerfunksjonalitet.  © Villy Sander Norås.

Den 14. desember i 2010 tok Visanor opp en sak om lydforholdene for hørselshemmede som prøver å følge med kommunestyremøter.

 

”Fikk ikke med seg hva som ble sagt”
http://www.visanor.com/blog/?p=7097

 

Såkalte PC-høytalere
Den gang ble det brukt 2 små søyler av noen såkalte PC-høyttalere. De fungerte ikke etter hensikten. Noen som satt i salen fikk ikke med seg det som ble sagt. Det førte til mer volum og feedback og det hele var i grenseland.

 

Kjøkkenhøyttalere
Nå er det over 3 måneder siden Visanor hadde denne saken belyst. Det eneste som har skjedd siden den gang er at de har fått seg 2 såkalte “kjøkkenhøyttalere”. De er plassert nede på gulvet borte i et hjørne.

 

Les mer – Read more »

 

Fredag, 20. august 2010

 
Middelalderuka 2010

Vikverir

Vikverir

Dette skal være en artikkel som evaluerer Middelalderuka 2010 i Numedalen. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne hen. Noe er bra og noe er dårlig, noe kan også sies å være slett og dårlig.

Unnskyld at jeg sier det, men egentlig så er jeg litt “fed up” av hele Middelalderuka. Jeg velger å bruke en engelsk ordforklaring på hva jeg mener, for da høres det litt penere ut.

 

Stortromma
Men arrangørene har slått på stortromma med gode arrangementer og aktører, det skal sies. Det skulle jo bare mangle når det er et 10-års-jubileum. Mesteparten av skryten må gå til et vel gjennomført opplegg både når det gjelder mediesamkjøringen og innhold. Men det er gjerne noen men som kommer i mente i ettertid. Visanor har opplevd forskjellige inntrykk av uka. Det kan godt hende at andre har opplevd tingen forskjellig, men her blir det en evaluering og sanseinntrykk som Visanor har gjort.

 

Les mer – Read more »

 

 Fredag, 30. juli 2010

 

Lang kø

Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch i Nore stavkirke

Det regnet og det var kø langt ute på plassen til Nore stavkirke rett før konserten begynte. Det fleste hadde gardert seg med paraply. Det var nesten helt fullt, det var omtrent 150 stykker som fikk stuet seg inn blant benker og sidekor.

 

“Come Home”
Det var fra albumet “Come Home” de valgte å spille fra. Annbjørg Lien er kjent for de fleste og trenger egentlig ingen presentasjon. Det var Bjørn Ole Rasch som stod for orgelbiten. Han er en syntheziser-samler. Han samler på de gode gamle analog-synthene som Mini Moog og orgel av type Hammond med såkalte tonehjul eller messinghjul som det også heter. Et originalt Hammond orgel består av 12 tonehjul, men på konserten har han valgt å bruke et forferdelig trøorgel under konserten.

 

Les mer – Read more »

 

Om du er en leser på Visanor.com og har noen forslag til emner eller artikler eller linker som du mener kan være aktuelle. Så gjerne send en epost.

 

Foto og illustrasjon: Villy Sander Norås

 

Forslagene vil bli sendt direkte til redaktøransvarlig og vil bli behandlet konfidensielt. Så vil forslagene bli vurdert etterhvert.

 

 

Villy Sander Norås

 

.