Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for the ‘--- Øygardsgrend’ Category

 

Pilking på Tunhovdfjorden

Når jeg var på Øygardsgrend dagligvare å intervjuet Jorunn om den nye butikken hennes så fikk jeg klar beskjed om å komme opp igjen å intervjue paret Pettersen som hun har fått mye hjelp av. Som sagt så gjort, uka etter er jeg på stedet igjen på Øygardsgrend. Jorunn sier hun vil ha med noen ord i slutten av artikkelen, men at Bente og Trond ikke må få vite noe om dette før de leser artikkelen. Jeg later som ingenting og starter intervjuet med paret Pettersen.

(Tidligere intervju med Jorunn)

 

Bente og  Trond Pettersen.

- Dere er et par, hvor lenge har dere bodd her?
- Vi har bodd her i 9 år, sier Bente. Tidligere har vi bodd på vestlandet, men nå er vi på vei tilbake. Vi har jo hatt hytte her tidligere så det er jo blitt totalt 15 til 16 år her oppe, tilføyer Trond.

- Dere liker dere?
- Ja, veldig godt, sier Trond
Bente fortsetter: – Det er liksom hjem hit. Folk i bygda sier det er godt å se dere komme hjem.

Resten av artikkelen gir jeg prioritet til Bente og hennes produkter. Trond og jeg har blitt enig om å ta for oss båt og fiske litt nærmere sommeren.

 

 

 

Les mer – Read more »

 

Full vigør på dugnadsplassen med biler og alt som er

En rapport fra lørdag den 13. mars 2010.

Jeg stopper utenfor Øygardsgrend grendehus. Der står det masse med biler på plassen. Man skulle nesten tro at det var fest på lokalet, men tanken forstyrres fort av en kappsag som høres midt på plassen.

Inne i lokalet er det full virksomhet. Det støvsuges, repareres og snekres i alle bauger og kanter. Det er tydelig at en det er en dugnad som er på gang. Jeg prøver å finne sjefen på dugnaden. Først tenker jeg på en av guttene der, men nei, denne gangen er det en av jentene som har ansvaret for det hele.

 

 

 

 

  Les mer – Read more »

 

Den 8. mars 2010 tok jeg meg en tur oppom Øygardsgrend Dagligvare. Det er kvinnedagen, men nå er jeg av hannkjønnet så jeg tenker ikke så mye på det – sånn sett, nå er det Øygardsgrend som er temaet.

Jeg vil en tur innom Øygardsgrend Dagligvare og se på de nye lokalene de har fått der oppe. Øygardsgrend Dagligvare ligger som sagt i Nore og Uvdal kommune i Buskerud fylke.

 

Foto: Villy Sander Norås

Vel parkert utenfor i det fine været tråkker jeg inn. Vinterferien er jo nettopp ferdig, så den store aktiviteten med kunder er det ikke nå midt på dagen, så de lokale kundene kommer nok ikke før i ettermiddag. Men jeg er imponert over store og lyse lokaler som Jorunn bruker nå.

  Les mer – Read more »