Kalender - Calendar
March 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for the ‘--- Nore’ Category

Onsdag, 24. november 2010

 

Åpent strategimøte

Fra møtet. © Villy Sander Norås.

Lydopptak fra åpent strategimøte i Nore og Uvdal Næringsselskap. Dette er bare et lydopptak av ide-resultatet, samt et kort intervju fra møtet.

 

Langt lydopptak
Lydopptaket fra selve møtet er på ca. 1 time og 17 minutter, så det kan hende at det vil ta litt tid før at lydspilleren viser seg på siden.

 

Mye støy og endel romakustikk
Her lar jeg lyden fra møtet fortelle for seg selv. Nå er disse opptakene tatt med en vanlig digital diktafon og er derfor ikke av beste kvalitet. Det er mye støy og endel romakustikk, men de som vil høre på det må gjerne det. Neste gang vil nok lydutstyret være av en bedre art, for da vil jeg plukke fram eldre utstyr som er beregnet for dette formålet.

 

Les mer – Read more »

Torsdag, 11. november 2010

 

Godt kjent med folk

Gunhild Hvaale.  © Villy Sander Norås.

Når Gunhild kjørte folk på fest med minibuss, så ble det gjerne en prat med de yngre. Hun ble godt kjent med den yngre garden.

 

Data og tv
Gunhild mener de yngre er for opptatt data og tv. Hun savner mer aktiviteter som har med  det praktiske gjøremål, som for eksempel i hjemmet. På den måte så fikk de yngre være med på litt forskjellig.

 

Positivt
Det er viktig at ungdommen og politikere følger med på det som skjer.

Det må gjøres litt mer positivt for både de yngre og de eldre. Gunhild håper på at at vi kan få litt mer aktiviteter for de eldre

 

Vinmonopol
Nore og Uvdal trenger et vinmonopol. Skal man ha noe så må man enten til Konsgberg eller Nesbyen. Polet bør ligge på Norefjord. Det kunne også vært en frisør og fotpleie på Norefjord. Da hadde de eldre sluppet å kjøre så mye for å få gjort småting.

 

Les mer – Read more »

Onsdag, 10. november 2010

 

Liker ikke hybelfunksjonen

Gunhild Hvaale er mer opptatt i telefonen enn andre.  © Villy Sander Norås.

Gunhild Hvaale kritiserer den hybelfunksjonen som det er lagt opp til på pleiehjemmet.

 

På flatt terreng
Det hadde vært en fordel om pleiehjemmet hadde vært der det er flatt terreng. Da kan de eldre komme seg litt ut. Gunhild og jeg er enig om at politikerne kunne brukt pleiehjemsbygningens lokaler, også kunne de eldre tatt over kommunehuset som ligger i Rødberg sentrum. (Red.anm.: Det jo de kommuneansatte som har biler, det har ikke de eldre. Hadde de eldre hatt en sentrumsnær bygning så ville det vært til fordel for dem.)

 

Mer enn noen annen
Gunhild er med i flere foreningen enn noen annen på sin egen alder. Samt at hun også er ledsager på helsebussen når det trengs.

 

Les mer – Read more »

Tirsdag, 9. november 2010

 

Første del i ny serie.

Gunhild Hvaale er engasjert i det meste.  © Villy Sander Norås.

Dette er første del i en serie som vil gå under navnet Seniorbølgen. Den vil omhandle aldersgruppen som har hatt noen år på baken.

 

Gunhild Hvaale
Det er Gunhild Hvaale som er først ut. Gunhild er 78 år og har drevet på med drosje på Norefjord i 30 år og omtrent 16 år med bensinstasjon.

 

Frivilligsentralen
Frivilligsentralen er plassen for noen av Gunhild sine aktiviteter. Trenger noen en skyss så er hun behjelpelig.

 

Engasjert
Hun er også engasjert i omsorgspolitikken som føres i Nore og Uvdal og er ikke alltid enig i den strategien som omsorgen har lagt opp til. Gunhild er også leder i Rådet for eldre og funksjonshemmede, det er en sak vi skal komme tilbake til om ikke så lenge.

 

Les mer – Read more »

Mandag, 8. november 2010

 

Nore og Uvdal musikkorps

Tverrfløytist i Nore og Uvdal musikkorps.  © Villy Sander Norås.

De heter for Nore og Uvdal musikkorps. Det er Magne Fremo som jobber i Nore og Uvdal kulturskole som er dirigent.

 

Rødberghallen
De trener på Rødberghallen hver onsdag fra klokken syv til ni på kvelden. Når Visanor var innom så var det litt over 10 stykker som blåste i vei.

 

Noen “sure” toner, men godt humør
Nå trener de på julemelodier. De skal spille på Nore og Uvdal bygdetun før jul. Det er noen sure toner, men ikke så mange.

 

Det som derimot er på topp er humoren blant blåserne. De spøker om takter og noter og det som verre er, også dirigenten fra Mosjøen og Nesbyen slår av en spøk.

 

Les mer – Read more »

 

Kjør forsiktig over jernbaneovergangen rett nedenfor Norefjord

Kilder fra fylkeskommune forteller at samferdsel Buskerud fylkeskommune velger å asfaltere alle jernbaneoverganger i hele Numedalen.

 

Fylkeskommunen har kommet fram til dette standpunktet etter endel dårlig vedlikeholdte jernbaneoverganger.

 

Bildet viser overgangen som er rett nedenfor Norefjord.

Så de som beveger seg over denne overgangen må kjøre forsiktig. Bildet forteller om løse plankebiter som kan føre til store skade på både dekk og annet.

 

En bilfører fikk annen kjøreretning etter å ha kommet ned i forsenkningen som er ved denne planovergangen. Det endte med at han ikke kom seg inn på veien igjen før ved neste jernbaneovergang. Så kjør forsiktig.

 

 

 

 

 

 

Villy Sander Norås

 

 

 

.

 

Fiber?

Kirsten Gjestmoen Hovda

- Men fiber er vel ganske dyrt, er det ikke det da?
- Det har vært en enorm satsing på i Numedal på det. Det er jo både fra kommunalt hold og vi har jo fått statlige midler i flere titalls-millioner-klassen i forhold til å bygge ut et sånt nett.

- Men er det gjort undersøkelser på andre nett-typer? Da tenker jeg på G4 som kanskje vil ha dobbelt hastighet av fiber. Jeg tenker også på de mulighetene som kommer i det vanlige strømnettet, som har flere ganger hastighet en vanlig fiber? Er det gjort noen undersøkelse på det?
- Dette er spørsmål som jeg burde hatt på forhånd. For jeg sitter ikke med konkret informasjon om. Jeg har ikke noen informasjon om at fibernettet er for dårlig i forhold til kapasiteten og det er fra bedrifter som jobber med tunge dokumenter. Det jeg får henvendelser på at de som har ADSL-løsninger de ønsker seg fiberopptikk eller fiberløsning. Det er jo et spørsmål om oppslutning, men i forhold til den, ja, jeg tror ikke jeg skal si mer om det.

(Red.anm: ADSL står strengt tatt for “Asymmetric Digital Subscription Line”. Det betyr at linjen er asynkron på nedlast og opplast. DSL er lik hastighet ned og opp. Så med andre ord så vil man kunne ha både ADSL eller DSL på en telfonlinje eller på en fiber for den slags skyld. Det er veldig mange som misforstår begrepet ADSL, at denne er begrenset til en bestemt nettforbindelse er ikke riktig, men strengt tatt så er ADSL en forskjell i opp og ned-hastigheten og DSL er lik hastighet opp og ned, ikke mer en det).

 

Les mer – Read more »

 

Kirsten Gjestmoen Hovda

Jeg er på kontoret hos ordfører Kirsten Gjestmoen Hovda i Nore og Uvdal kommune.
Jeg går rett på sak:

- Sånn stedsmessig, hvor langt er det herfra til Kongsberg?
- Det er 95 kilometer, sier Kirsten.

- Geilo?
- Det er 65 kilometer.

- Bergen?
- Det har jeg nok ikke i hodet.

- Det er vel rundt 30 mil ca?
- Det er ca, men jeg har ikke akkurat det i hodet

- Nå har som sagt jeg startet en avis på nett der jeg vil prøve å belyse ting i dalen gjennom denne avisen da. Både næring, politikk og andre ting som kan belyses da. Så mitt enkle spørsmål er:

 
- Hva skjer?
- Eh, det må du presisere litt nærmere med ”hva skjer?” fortsetter Kirsten.

 

 

Les mer – Read more »

 

Ole Jørn Solberg forteller hvordan et kamera fungerer

- Ole Jørn Solberg, leder i den nyeoppstartede fotoklubben. Hva heter klubben?
- Vi har kalt klubben for Numedal Fotoklubb.

- Hvorfor det?
- Vi holder jo til i Numedal og vi diskuterte jo litt om vi skulle videreføre Nore og Uvdal Fotoklubb som engang eksisterte på 80- og 90 tallet, men nettopp fordi vi har medlemmer og folk som kommer helt fra Dagali og Skurdalen og langt nede i Rollag og forhåpentligvis Flesberg etterhvert.

 

 - Ja, har du interesser fra Flesberg?
- Jeg har ikke vært i kontakt med noen der nå, men klubben er åpen for alle som føler tilhørighet for Numedal.

 

Les mer – Read more »