Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 

Lørdag, 5. juni 2010

 

Tenkehettene

Erling Løfsnes får bistand fra Tonje Værdal Frydenlund og Mikael Pedersen fra Snøhetta

Det skal bli interessant å se hva som blir resultatet etter at Snøhetta har fått gjort en evaluering av de tankespinnene og ideene som har kommet fra av denne iderunden. Visanor vil komme med flere artikler rundt dette resultatet. Det er i og for seg interessant å se på den målsetningen og de ideene som er kommet fram. Dette tror jeg ikke minst andre ide-grupper i Numedalen kan ha behov for å se litt nærmere på.

 

Intervjuet
- Hvem er det jeg prater med?
- Turistsjef Erling Løfsnes.

- Du kommer fra?
- Jeg er født og oppvokst i Asker og flyttet hit i 2007.

- Du jobber som turistsjef, det er i Nore og Uvdal?
- Jeg er ansatt i Nore og Uvdal Næringsselskap som er eid av næringen fra 125 bedrifter i kommunen og driver et turistkontor som er lokalisert på Rødberg. Der vi er 2 ansatte og i tillegg til da ekstrahjelper i helger og ferier.

- Det er jo rett over Prix på Rødberg, er det ikke det?
- Ja, i andre etasje over Coop.

 

 

Ideutvilling og førsteutkast
- Nå har dere en ideutvilling her i dag. Dere har fått Snøhetta på besøk. Hva trur du om den ideen?
- Jeg trur det er veldig god ide og vi ser engasjementet her idag, der alle – det er overraskende mange aktive som kommer med forslag og bidrag. Vi håper Snøhetta kan sette dette sammen til et godt forslag til oss og som vi kan sette det i sammen til et godt forslag for oss som vi kan ta med videre i arbeidet i masterplanen for Uvdal 2030.

- Hvordan vil den prosessen være framover – jeg tenker på sånn utviklingsmessig?
- Ja, dette blir jo et førsteutkast som det blir jobbet videre med der vi skal få med folk som har lyst til å bidra i forskjellige type grupper både på miljø og strategi, men også på en evaluering av Uvdal 2015-16. For å få en god tekst til masterplanen. I tillegg så har vi en arealplan eller en arealdel der vi jobber…

- Hva vil det si?
- Det er å få kartfesta endel ting med øvre Uvdal fra Bjerkeflaata og helt opp til kommunegrensa. Der jobber vi sammen med kommunen for å få det inn i kommunedelplaner, så der er juridisk bindene.

- Dere forandrer bruksretten i områdene?
- Ja, forsåvidt, det ønsker vi å gjøre med grunneierne og bedriftene der det er hensiktsmessig å gjøre endringer.

 

Turistsjef Erling Løfsnes satser på at idegruppene kan komme opp med gode kort fra ermet

 

Oppmerksomhet mot Uvdal
- Men hva må til for å få oppmerksomhet mot Uvdal – Miljøringen?
- Først og fremst så – noe som vi har kommet veldig godt i gang med det er at det er lokalt forankret – at de lokale innbyggerne ønsker å gjøre noe. Der har miljøringen kommet veldig godt i gang, og så må man jo se utover med å prøve å nå folk med markedsføringen. Man må også hele tiden utvikle produktene sine og at de er atraktive for de tilreisende. At de velger Uvdal i steden for andre steder.

- Nå tar jo Snøhetta med seg dette nedover igjen også tar de det med seg opp hit igjen. Hva skjer da?
- Da tar vi det arbeidet videre med oss inn i grupper og forskjellige nivåer både på arealdelen og på tekstdelen for å bruke det i det videre arbeidet.

- Kommer det til å bli mere ideutvikling etter dette her?
- Arbeidsgruppene som jobber nå, så er jo dette grunnlaget for å jobbe videre med. Det bli det, men ikke noe mer med Snøhetta etter at de har kommet tilbake. I hvertfall ikke foreløpig, det hadde jo vært hyggelig om de hadde vært med videre da.

 

En av idegruppene

En av idegruppene

 

Må  ha gode produkter
- Men, hva skal en få til for å få eksepsjonell verdi – at folk kan si at dette her er det beste i landet? Hva skal til for å få det til?
- Da må vi ha veldig gode produkter, gjerne noen produkter som andre ikke har også. For alle har fjell og skiløyper og alpinbakke, men det er det å skape atmosfære rundt, som gjør at folk vil reise hit i stede for andre steder.

- Så vi kan ikke tenke Hallingdal 2, altså?
- Hallingdal har kommet langt, med det de har gjort, men hvist vi skal kopiere hva andre har gjort og ikke gjøre noe nytt så vil vi alltid bakpå. Vi må komme med de nye gode ideene for å komme foran ii konkurransen.

- Nå veit jo ikke jeg hvordan ideutviklinga, men det skal bli spennende å se hvordan det blir, også får jeg heller komme tilbake til et videre intervju om Miljøringen.

 

 

Det brukes metaforiske visualiseringer

Det brukes metaforiske visualiseringer

 

 Neste artikkel er mandag, 7. juni.

 

Villy Sander Norås

 

 

.

Comments are closed.