Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Torsdag, 30. august 2012

 

Hjulet ble funnet opp for mange år siden...   © Villy Sander Norås.

Nest siste del i en serie på 5 deler. Hvor skoen trykker som materie er en tung materie.

 

Løsningene?
Det er ikke like lett å se løsningene eller svarene på hva som bør gjøres for å løse problematikken i hvor skoen trykker, men det som et en kjensgjerning er mer samarbeid. Alle må være med på utviklingen i en kommune. Det gjelder både kommunen i seg selv, men ikke minst næringen i Nore og Uvdal.

 

Alle må være med
Skal man lykkes med en utvikling så er det viktig med samarbeid. Man må dra lasset mot et felles mål.

 

 

Innrømme?
Lykkes man ikke så må man se på hva som fordres i egne rekker. Man må kunne innrømme at man trenger mer kompetanse og kompetanseheving på alle plan i en prosess-struktur.

 

- Det er nå vi må starte, sier Gro Sevle. - Forankringen er viktig i en prosess, fortsetter hun.    © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Gro Sevle 4:5

Avspilling for iPhone/iPad 

 

 

Fare for ras
Det er umulig å sette opp en grunnmur uten å vite hvordan grunnforholdene på tomta er. Er det rasfare i dette området? Da må man ta grep for at dette ikke kan skje.

 

Fagfolk er viktig
Et hus er en prosess fra A til Å. Det samme kan man si om en utviklingsprosess. Man må begynne med tomta, få fagfolk til å sette opp grunnmuren. Vet man ikke hvordan dette skal gjøres så må man skaffe til veie den kompetansen – om den trengs.

 

De får det ikke til…
Får ikke en kommune til de pålagte valgløftene så må man se på hva som gjøres galt. Vi vil ha utvikling, flere arbeidsplasser og flere folk til dalen, men hvordan får vi til nettopp dette? Det er nettopp her kjernespørsmålet ligger. Hva trenger vi for å få det til?

 

Vet du svaret?
Om du er en politiker – vet du svaret på dette problemet? Ja, da har du kanskje løsningen. Kanskje det ikke er så enkelt allikevel som du tror?

 

Hva er substansen i sentrumens kjerne? Bytt litt på ordene i spørsmålet så finner du svaret.    © Villy Sander Norås.

 

Hjulet er en gammel oppfinnelse
Mange kommuner har slitt med det sammen problemet. Trenger vi å finne opp hjule på nytt igjen, eller kanskje vi bør ta kontakt med kommuner som har funnet svaret på sine problemer.

 

Mer må undersøkes
Det å finne svaret i sentrumens kjerne er ikke alltid like enkelt. Man må bruke tid på en slik serie. Spørre flere parter om de kanskje bekrefter det samme som Gro Sevle prøver å påpeke.

 

Vet  svaret
Selv vet jeg hvor svaret ligger, men det vil komme fram – sånn etterhvert – i løpet av serien.

 

Snert
I morgen kommer siste del med Gro Sevle. Den har en snert. En spade er en spade – ikke sant?

 
Villy Sander Norås

.

 

 

Comments are closed.