Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for the ‘- Internett’ Category

Onsdag, 25. januar 2011

 

Garasjen

GarageBand for iPad lesbrett. Foto: Villy Sander Norås

Alle som har begynt med musikk gjennom tidende har gjerne startet i den berømte garasjen. Den kan enten bli en hestestall eller studio for musikkglade som er håpefulle poder.

 

Annerledes
Det var den gang, nå er det litt annerledes. I dag finner man det meste på datamaskinen. Man gjør det meste i den. Her kan man ha et eget lydstudio med flere spor. Dette kalles gjerne et sequenser-program. Sequenser kan sammenlignes med sekvenser i en rekkefølge og over et bestemt tidsrom. Et tidsrom er gjerne en sang eller melodi.

 

Lydstudio
Inne i et sequenser-program kan man ta opp lydspor eller signaler fra et tastatur som igjen kan spilles av. Så hopper man til neste spor og gjør flere opptak. På den måten bygger man opp en sang. Det hele blir som et stort lydstudio i en og samme datamaskin.

 

Les mer – Read more »

Onsdag, 27. oktober 2010

 

Sist gang

Installasjonen

Installasjonen

Det dialogvinduet vi sluttet med i går var et vindu som heter for “Skype – Installerer” og det er den vi skal fortsette med i dag.

 

Innstillinger
Om du klikker på bryterknappen “Innstillinger” så vi du få opp et vindu som vist litt nedenfor.

 

Baner
Da vil du se hvilke innstillinger som det er lagt opp til og hvilke bane eller sted som Skype vil legge seg på.

 

Skype på hele tiden
Om du for eksempel ikke vil at Skype skal starte opp når datamaskinen starter opp så kan du hake ut denne teksten.

Det kan jo godt hende at du ikke vil ha på Skype hele tiden og da kan dette være et godt alternativ.

 

Les mer – Read more »

Tirsdag, 26. oktober 2010

 

Installere et program

Laste ned Skype

Laste ned Skype

Om du skal installere et program fra internett, så er det viktig at du henter ned/laster ned det programmet du skal installere fra. Dette er gjerne en installasjonsfil som du selv starter opp og som igjen legger på datamaskinen du bruker.

 

2 måter
Det er 2 måter du kan installere et slikt program på, den ene er å laste ned installasjons-programmet og legge det på skrivebordet og deretter starte det derfra eller laste det ned og la det starte automatisk etterpå.

Det du må gjøre uansett er å starte nedlastingen av installasjons-programmet.

 

 

Om vi tar Skype som eksempel så kan du gå til:
www.skype.com

 

og under fanen “Få Skype” på Skype sin hjemmeside så velger du den som er for Windows eller Mac.

 

Les mer – Read more »

Mandag, 25. oktober 2010

 

Skype for Facebook

Skype implentert i Facebook

Skype implementert i Facebook

Nå får du Skype for Facebook. De fleste kjenner jo Facebook, men hva er Skype? Skype er et gratisprogram du installerer på datamaskinen. Med Skype så kan du ringe til andre som har Skype. Det blir som med IP-telefoni, men du ringer fra en PC til en annen PC.

 

Skype til Skype – over hele verden
Om du har installert Skype på din egen maskin og en kamerat av deg har samme programmet installert så kan du snakke med denne personen via din egen PC. Du ringer/kontakter hvem som helst i verden på denne måten – helt gratis.

 

Opprette en konto
Når du har installert Skype så må du opprette en konto via Skype. Dette gjøres med et unikt brukernavn og passord. Brukernavnet vil alltid være det samme, men du kan selv forandre passord i ettertid om du vil.

 

Les mer – Read more »

Geni.com - slekt på nett

Slekt på nett, noe for deg?
De fleste har jo en datamaskin med tilknytning til internett. Alle har vi slekt. Det er jo lenge siden slektsprogrammer kom til en vanlig datamaskin.

Om man driver på med slektsprogram på egen maskin så blir man fort lei og trøtt. Man må være spesielt interessert for å fortsette med slektdata gjennom flere år.

En geni-strek?
I dag fins det faktisk muligheter for å legge slekta på nett, men hvorfor skal man ha slekta der nå man kan gjøre det på egen maskin?

Det fine med å ha slekt på nett er at da kan man gjøre dette med sammens med andre i slekta. De fleste kjenner jo til det sosiale nettverket Facebook, Nettby, Twitter etc. Det som kan sies å være populart blant numedølinger er Facebook.
Så er du familiær med Facebook og hvordan dette fungerer så kan man fort se mulighetene med et nettsted som nettopp tar for seg slekt på nett. Stedet jeg tenker på er:
Geni.com

Les mer – Read more »