Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for the ‘- Diverse’ Category

Søndag kveld, 26. august 2012

 

Hva skjer?
Vanligvis så er det artikkel nå på denne tiden, men nå vil første artikkel for ukestart komme mandag kveld. (Ca. klokken 18.00)

 

Villy Sander Norås

Søndag kveld, 3. juni 2012

 

Mandag 11. juni starter bloggavisa opp igjen. Det vil komme mange spennende artikler bare nå i sommer.

I uke 24 vil det komme noe fra Rødberg sentrum, Tunhovd og fra Veggli. Mange tyngre intervjuer og profiler er i startgropen, så det er bare å følge med.

 

Villy Sander Norås

 

.

(Mandag kveld) Tirsdag, 2. januar 2012

 

- Skola er grunnsteinen!

Tone Fjellheim er ikke bli på fagsjefen.  © Villy Sander Norås.

Det er Tone Fjellheim fra Tunhovd som sier dette. Hun jobber i barnehagen på Tunhovd, men i intervjuform snakker hun som en forelder for barna sine som er i ferd med å miste skolen sin.

 

Det er Tunhovd skole det er snakk om. Som intervjuer merker en fortvilelse i ansiktet til Tone. Ansiktsuttrykket er ikke til å ta feil av.

 

Kommer fra Tunhovd
Tone er stolt av å komme fra Tunhovd. Begge barna hennes er i barnehagen. Det som er stående situasjon er en skole med 13 elever, men 11 elever flytter til Rødberg skole 3. januar. Grunnen til at elevene flyttes er det faglige. Det heter så, men det hele bunner ut i en fagsjef som kanskje ikke har gjort jobben sin. En fagsjef som kanskje motarbeider en skole i bygdesamfunnet. Noe som skaper splid blant foreldrene i Tunhovd.

 

Les mer – Read more »

Lørdag, 24. september 2011

 

Hva skjer?

Barna trener på brannslukking.  © Villy Sander Norås.

Til uken kommer litt om brannvern og brannsjefer og hengerumper. Så kommer litt om Liv i Nore og Uvdal. De yngre er engasjert, men er poltikerne det? Det kommer også litt om motocross – et klubbløp i Smådøl og intervjuer derfra, så følg med. Se mer nedenfor.

Les mer – Read more »

(Mandag kveld) Tirsdag, 20. september 2011

 

Motsatt

Den stakkars trefiguren har vondt i hodet.  © Villy Sander Norås.

Uten å vite det så kan ting bli det motsatte av det man har tenkt. Trefiguren til venstre har vondt i hodet stakkar, men det fins jo måter å kurere hodepine på. Da kan man bruke hodepinetabletter, så blir man bra igjen.

 

Klassiker
En klassiker innenfor kommunikasjon er legemiddelfirmaet som skulle gjøre et markedsføringsframstøt med hodepinetabletter i arabisktalende land. Det som var hovedproblemet var større analfabetisme, så derfor måtte de tenke litt annerledes for å få gjennom budskapet.

 

Tegneserie
Legemiddelfirmaet valgte å bruke en tegneserie som formidling. Man så for seg en som hadde vondt i hodet. Denne personen tok en hodepinetablett også var alt såre bra. Men legemiddelfirmaet fikk ikke solgt en eneste hodepinetablett. Først skjønte de ikke hva de hadde gjort galt. Men etter en stund fant de ut at i arabisktalende land som leser man fra venstre mot høyre, altså det motsatte av det vi gjør her i vesten. Og da ble tegneserien det motsatte av hvordan vi tolker det.

 

Les mer – Read more »

Torsdag, 26. nai 2011

 

Bruke mobilen til det meste

Lag plantegning av hele huset ditt med mobilen din.  © Villy Sander Norås.

I går var perspektivet musikk på lesebrett. Det man kan gjøre med en mobil er så mangt. Her er det mange nytteprogrammer som rett og slett ikke har noen nytte i det hele tatt.

 

MagicPlan
Et program som jeg vil se på nå er MagicPlan. Dette er et program som både kan brukes på mobiltelefon og lesebrett. Dette programmet er bare for iOs og ikke Android, foreløpig, men det kommer sikkert til andre enheter også.

 

Ditt eget hus
Med dette programmet så kan du nesten tegne opp plantegningen av ditt eget hus og med rett målestokk. Men er dette en genistrek eller hva, det er vanskelig å si.

 

Les mer – Read more »

Mandag, 20. januar 2010

 

Oppdatering

Hva vil bli snust opp til neste år - mon tro? © Villy Sander Norås.

Visanor skal () gjøre en oppdatering av serversystemet, derfor kommer ikke neste artikkel før 1. januar. Men ikke fortvil, det er mange saker som vil få en spennende oppfølging på nyåret. Selv om det er en oppdatering så vil ikke avstemningen på Uvdal.no blir berørt, så her er det bare å stemme i vei.

 

Avslørende
Visanor ønsker alle lesere og lyttere god jul og godt nytt år. Neste år vil bli et spennende år. Visanor har mange saker å stikke nesa i. Noen av dem vil være avslørende, også mye avslørende statistikk vil også komme fram. det vil også bli en liten vri i journalistikken, så følg med.

 

 

Husk: 1. januar dere!

 

 

God jul og godt nytt år til alle sammen.

 

 

 Villy Sander Norås

 

Tirsdag, 21. september 2010

 

På telefonen

Elever og lærere fra Melvold ungdomsskole på dresintur på Numedalsbanen tidligere i sommer

Visanor har snakket i går kveld (mandag) med leder for administrasjons-utvalget i Nore og Uvdal kommune på telefonen.

 

Satses på fredning av banelegemet på Numedalsbanen
Det kan nesten bekreftes at det satses på fredning av banelegemet på Numedalsbanen, men det er noen detalj-punkter som kommer i tillegg. Møtereferatet var ikke ferdigskrevet (mandag) når denne artikkelen ble skrevet, så noen flere detaljer kommer litt senere på tirsdag.

 

Noen korte intervjuer
Dette skal jeg komme tilbake til senere i dag (tirsdag). Da kanskje med noen korte intervjuer med noen representanter fra Formannskapet i Nore og Uvdal kommune som hadde møte i går 20. september.

 

Mye igjen?
Nå er ikke saken ferdig her, det skal behandles politisk, alle kommunene må bli enige og samkjørt. Mye må avklares før endelig standpunkt i saken.

 

Les mer – Read more »

 

Lørdag, 30. juli 2010

 

 
Ferie

Båt i landkanten

Visanor tar nå en planlagt og etterlengtet ferie etter middelalderuka 2010.

 

Men Visanor er tilbake igjen 16. august med mer stoff og stoff som allerede venter.

Etter pausen så vil det komme en evaluering av Middelalderuka.

Som sagt ,Visanor er tilbake sterkere  16. august.

 

 

 

Villy Sander Norås
.

 

 

Mot lysere tider.

Vårjevndøgn er idag, dag og natt skal være i likevekt mellom lyse dager og mørke kvelder. Midtpunktet for våren er vårjevndøgn er som regel 21. mars.

Nå der det ikke alle som liker lysere dager. Mange vil ha det mørkt. Noen vil har det lyst. Mange plages av lyse dager. Midnattsolen er jo mange som hater. Mange blir døgnville. Mørketiden som f.eks. er i nordligere strøk kan for enkelte være deprimerende.

Men idag bør ingen klage, nå er dag og natt like lange. Det har snødd idag, men vi går mot vår og sommer. Er ikke det bra?

Les en tidligere artikkel om årstider.

 

 

 Villy Sander Norås

 

 

.