Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for augustus, 2010

 

Tirsdag, 31. august 2010 

 

Fentetrøkket 2010

Kristin Helgerud fikk napp på Fentetrøkket. Et bilde lyver jo aldri - sies det.

Dette er del 2 fra Fentetrøkket 2010 som var på Torsetlia.

 

Fikk napp
Det var Kristin Helgerud som fikk napp med fiskestanga si på Fentetrøkket. Hun fikk en fluefisk på kroken, men den glapp så fort at ingen fikk målt fangsten.

 

Uvdalssalsa
På lørdagen så var det også litt tørrtrening på den nye Uvdalssalsaen. Det var Reidun Lassegård som sto for opplæring av de yngre fentene. Om dette kan sammenlignes med linedans skal ikke sies. De yngre deltagerne prøvde så godt de kunne for å få med seg de nye dansetrinnene. Noen ganger gikk det i tull, men de lærte seg fort de nye dansetrinnene.

 

Les mer – Read more »

 

Mandag, 30. august 2010

 

Trøkk i Fentetrøkket

Det er trøkk og stemning på Fentetrøkket

Det var trøkk i Fentetrøkket i 2010. Det var 11. gangen dette arrangementet ble gjennomført. Stedet for Fentetrøkket var Torsetlia som ligger på skogsgrensa litt ovenfor Vasstulan øverst i Nore og Uvdal. Lørdag var det usikker vær, men fentene hadde værgudene på sin side. Det var strålende vær på lørdagen.

 

Polfarer Liv Arnesen
Arrangementet startet fredag med Liv Arnesen som hadde et foredrag om ”Snille jenter går ikke til Sydpolen”. Det har også vært et radioprogram om samme emne for en tid tilbake. Undertegnede har selv hørt på programmet og kan trygt anbefales, men om dette ligger på NRK sitt nettarkiv skal ikke sies helt sikkert.

  

Fjellmarsjen
Lørdag gikk Fjellmarsjen av stabelen, det var en kort og en lang rute, en på 10 kilometer og en på 20 kilometer. Det var omtrent 300 som gikk marsjen. Den startet klokken 10.

 

Les mer – Read more »

 

Fredag, 27. august 2010

 

Uvdalsleiven

Randi Rennehvammen i et lysglimt

Randi Rennehvammen i et lysglimt

- Hvordan er samarbeidet?
- Bra, veldig bra.

- Kan du anbefale noen andre å samarbeide slik dere gjør?
- Ja, absolutt, det er helt åpent.

- Er det noen andre kjeder eller noe slikt som kan samarbeide?
- Det er jo interessant å samarbeide. Kostnadene går jo ned og mer blir det jo?

- Så du har bare positive erfaringer med det å samarbeide med konkurrentene?
- Jeg har ikke noen konkurrenter. Det er ikke noen andre som driver på med det samme som jeg gjør.

 

Tradisjonsbakst
- Hva er det som er så spesielt med det du driver på med?
- Det er tradisjonsbakst og det er ingen andre som gjør det. det er jo noen som baker i kjelleren selvfølgelig, men på langt nær som jeg driver.

 

  Les mer – Read more »

 

 Torsdag, 26. august 2010

 

Dette er en reportasje som ble gjort tidlige i sommer, men den har kommet litt på etteslep på grunn av Middelalderuke, ferie og sentrumsdager, men her er den.

 

Uvdalsleiven

Randi Rennehvammen var sommervikar

Randi Rennehvammen var sommervikar

Uvdalsleiven holder til Uvdal. Det har hendt jeg har stoppet der for å kjøpe noen boller. De er gode, men det er ikke bare boller de lager. Her lages både lefser og brød. Det er Hanne Tufto som er daglig leder i bedriften. Hun er ikke den typen som står med kjevla, men hun bruker maskiner for å kjevle ut det som skal bli lefser eller andre ting.

 

Fra mor til datter
Det normale før i tiden var “fra far til sønn”, med her er det “fra mor til datter”. Det var Grethe Fønnebø og Inger Fønnebø som opprinnelig startet med Uvdalsleiven for endel år tilbake.

 

Produksjon, markedføring – samarbeid
Når man har en liten bedrift så må man jo gjøre det meste selv. Skal man livnære seg  på et grunnlag med produkter så kreves det både “blod og slit”. Dette er ikke en 9 til 4 jobb. Skal man få til noe så må man gjøre mesteparten av jobben selv. Det er nemlig det Uvdalsleiven gjør.

 

Les mer – Read more »

 

Onsdag, 25. august 2010

 

Intervjuet – Øyvind Garden – fortsettelse

Øyvind Garden på Interfoto

- Er det noe annet du kan bruke i stedet for paraply?
- Ja, det er refleksskjermer eller softbokser. Softbokser er standard på studioblitzer og som også fins til standard Canon eller Nikonblitzer.

 

Softboks
- Den Ezyboksen du har der, den er sammenleggbar.
- Den kan pakkes i sammen og tar liten plass.

- Og den kan jeg plassere blitzen rett på?
- Der fester du blitzen til softboksen i motsetning til enkle softbokser som kan settes på blitzen. Da festes den gjerne med borrelås til blitzen, men en softboks fra Lastolite er ypperlig.

- Så de softboksene har du i forskjellige størrelser?
- Det er varierende størrelser ja.

  

  Les mer – Read more »

 

Tirsdag 24. august 2010

 

En god investering

Øyvind Garden på Interfoto setter en blitz på et stativ

Dette er første del av 2 deler om bruk av blitzer. En ekstrablitz kan du kjøpe til kamerahuset du kanskje har. Den plasserer som sagt oppe på toppen av kameraet. På toppen av kamerahuset har et feste der du setter blitzen og den kalles gjerne blitzskoen. Du setter blitzen på toppen og skrur den fast og når du klikker på utløseren på kamerahuset så vil den lyse opp det du tar bilde av. En slik blitz kan koste fra 500 kroner og oppover. En slik blitz er betydelig kraftigere en den sprett-opp-blitzen som du sikkert kjenner til fra før av om du da et kamerahus.

 

Bedre farger men flatere skygger
Det mange ikke tenker på er at en slik blitz faktisk er verd pengene. Du får bilder som får litt mer “snert” og litt mer fargemetning. Hva er egentlig mer fargemetning – egentlig? Man kan godt si at mer fargemetninger er det samme som bedre og kraftige farger. Det blir som forskjellen mellom en overskyet dag sammenlignet med direkte sol. Nå er jo ikke direkte sol å foretrekke som lysskilde, men bare som et eksempel.

 

Les mer – Read more »

 

Mandag, 23. august 2010

 
Spise-aktivitet

Familien Elnæs liker seg på Øygardsgrend.

Lørdag var jeg på en tur opp til Øygardsgrend Dagligvare, det var fin-fint vær. Oppe i andre etasje så ble det servert frokost. Dette er en tradisjon som er hver lørdag i Øygardsgrend nå. Du vil også finne denne “spise-aktiviteten” under “Hva skjer” til venstre på Visanor.

Du betaler 50 kroner og spiser til du blir mett. Det starter klokken 10 og er ferdig klokken 11. Der finner du et vanlig frokostbord med det meste og så klart kaffe. Dette passer meg helt ypperlig som liker omelett – fersk sådan.

 
Brygga
Som selvutskremt i Visanor ville jeg finne litt ut av hvor langt de var kommet med brygga som det er planer om der oppe.

Til min forbauselse så var brygga både ferdig og klar til bruk. Alle de 10 plassene ble revet bort på kort tid, men de som føler seg “snytt” for bryggeplass kan jeg si at det kommer flere bryggeplasser – sånn etterhvert. Så det er bare å ta kontakt om du har en båt.

 

Les mer – Read more »

 

Fredag, 20. august 2010

 
Middelalderuka 2010

Vikverir

Vikverir

Dette skal være en artikkel som evaluerer Middelalderuka 2010 i Numedalen. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne hen. Noe er bra og noe er dårlig, noe kan også sies å være slett og dårlig.

Unnskyld at jeg sier det, men egentlig så er jeg litt “fed up” av hele Middelalderuka. Jeg velger å bruke en engelsk ordforklaring på hva jeg mener, for da høres det litt penere ut.

 

Stortromma
Men arrangørene har slått på stortromma med gode arrangementer og aktører, det skal sies. Det skulle jo bare mangle når det er et 10-års-jubileum. Mesteparten av skryten må gå til et vel gjennomført opplegg både når det gjelder mediesamkjøringen og innhold. Men det er gjerne noen men som kommer i mente i ettertid. Visanor har opplevd forskjellige inntrykk av uka. Det kan godt hende at andre har opplevd tingen forskjellig, men her blir det en evaluering og sanseinntrykk som Visanor har gjort.

 

Les mer – Read more »

 

Torsdag, 19. august 2010

 

Uvdal 2030 – rapport

Et bildenotat av idegruppen

Et bildenotat av idegruppen

Nå har Marit Sand Deinboll sendt meg den aktuelle rapporten som gjelder Uvdal 2030. Takk til Marit for det.

 

PDF-dokument UVDAL 2030 rapport:

 
Uvdal 2030 rapport

 

Du kan jo høyreklikke på linken og lagre dokumentet på ditt eget skrivebord på datamaskinen.

 

Om du har lagret dokumentet på egen maskin så vil du samtidig  kunne høre foredraget til PDF-dokumentet så går du til artikkelen:

 

 
Snøhetta sin presentasjon fra Uvdal Alpinanlegg
http://www.visanor.com/blog/?p=4675

 

Link til dokumentet er også lagt inn her.

 

 

Villy Sander Norås

 

 

.

 

Torsdag, 19. august 2010

 

Eventyret om brannbilen

Helge Melkebil og brannkorpset fra Numedalsheia

Det var en gang en melkebil som het Helge Melkebil som humpet rundt og kjørte i Numedalsheia. Den hadde faste ruter hver dag. Den tok med seg melk fra alle gårdene i dalen.

Lurte folk på noe så spurte de bare Helge Melkebil, for den visste det meste om både folk og fe. Men ettersom årene gikk så ble mindre og mindre kuer i Numedalsheia. Med tider og stunder så var det nesten ikke mer melkekjøring igjen i heia. Dette er fryktelig trist, tenkte melkebilen.

- Jeg må vel stelle godt med de kuene som er igjen, sa den til seg selv når den kjørte oppover i en sidegrend.

Og før den visste ordet av det så hørte han en sirene bak seg. Det var brannbilen Barte Vanntank som kom forbi.

- Hva kan dette være for noe, hvor brenner det nå mon tru? Tenkte Helge Melkebil.

Da Helge Melkebil kom fram til gården han skulle hente melk på så var låven brent ned. Først trodde han at alle kuene og grisene var brent inne, men de var heldigvis ute på beite.

Men det som var det triste var at bonden sluttet med kuer etter dette og det fikk fatale følger for Helge Melkebil. Han fikk beskjed om nå var det ikke noe melk igjen å kjøre fra Numedalsheia lenger.

Stakkars Helge Melkebil måtte parkere seg på bilplassen i Veggli. Det var der alle eldre biler ble plassert når man kom på førtidsparkering.

 

Les mer – Read more »

 

Onsdag, 18. august 2010

 

Snøhetta sin presentasjon på Uvdal Aplinanlegg

Et bildenotat av idegruppen

Et bildenotat av idegruppen

Nedenfor så er et lydopptak fra Snøhetta sin presentasjon fra møtet som var 17. august 2010.

 

Lydfilen er i sin helhet. Den er ikke av beste kvalitet. Det er mye rom-akustikk, men den er hørbar.

 

Opptaket er kun foredragslyden.  Opptaket er litt over en time, men med lydfilen så kan i hvertfall lesere/lyttere selv bedømme om idedugnaden holder mål i forhold til det som var målsetningen.

Det ble også gjort lydopptak fra evalueringen etter presentasjonen, her kom det fram mange friske og gode komentarer, men lydkvaliteten på opptaket er litt for dårlig til å legges ut. Når det gjelder detaljer rundt denne evalueringen så henviser jeg eventuelt til papirutgaven i Laagendalsposten for mer informasjon.

 

  Les mer – Read more »

 

Onsdag, 18. august 2010

 
Øvre Uvdal

Marit Sand Deinboll dro igang foredragskvelden

Marit Sand Deinboll dro igang foredragskvelden

Tirsdagskveld ble det en sammenfatning og et resymé av den ideutviklingen som ble gjort i mai i år. Det som var hovedparolen var Uvdal som den mest attraktive destinasjonen i landet. Dette høres jo int. ut og da får man jo også dertil store forventinger til resultatene. Etter at gjennomgangen av idedugnaden var ferdig, så satt Visanors utskremte igjen med en litt tom følelse av å være i ingenmannsland.

 

Jeg følte at jeg landet på kulen
Jeg hadde forventet en satsing og et hopp som skulle føre til nedslag i dumpa, men selv hadde jeg følelsen av og lande ganske hardt på kulen. Det var ingen av ideene som tilsa noe som kunne komme i nærheten av landet beste destinasjon. Det var ingen eksepsjonelle ideer som tilsa beste destinasjon i landet. Jeg følte meg litt snytt og snurt – egentlig.

 

Les mer – Read more »

 

Tirsdag 17. august 2010

 

Resultater av “Fremtidens Uvdal” er i kveld

Tonje Værdal Frydenlund og Mikael Pedersen fra Snøhetta

I kveld klokken 18.00 er det igjen møte i Uvdal Alpinanlegg om det som defineres som “Fremtidens Uvdal” som har vært en ide dugnad i regi av arkitektfirmaet Snøhetta.

I kveld vil det komme noen resultater og hva som det er kan jo være int. å få med seg.

Prosjektleder i – prosjekt masterplan Uvdal2030 – Marit Sand Deinboll oppfordrer alle som vil til å komme til Uvdal Alpinsenter. Møte starter klokken 18.00 i kveld og varer fram til 21.00. Så det er bare å møte opp folkens.

 

Tidligere idedugnad i regi av Snøhetta kan være verd å få med seg. Da vil man få et innblikk i hvordan en idedugnad kan utvikle seg til konkrete prosjekter, men så kommer jo spørsmålene i ettertid – lar ideen eller ideene seg sette ut i livet. Er det gjennomførbart, også videre. Spennende blir det.

 

Les mer – Read more »

 

Tirsdag, 17. august 2010

 

Femmerbanden og Josefine

Det var en spennende dag

Det var en spennende dag

Dette er del to av Vegglidagen eller Sentrumsdagen som femmerbanden velger å kalle det.

 

Det var en spennende dag. Inger Lise Rypdal sang en gang en sang som het for “En spennende dag for Josefine” for noen år tilbake. Og Vegglidagen kan trygt sies å være en spennende dag, kanskje ikke som for Josefine i sangen, men kanskje for venninnene hennes og andre barn på hennes alder. Dagen var en barnevennlig dag med både aktiviteter i apparater på land og dyr og bading og rafting ved elvekanten.

 

Dette kan sies å være en vellykket dag for Josefine, men hun syns det var så moro at hun vil ha flere slike dager. Hvorfor ikke la Vegglidagen bli Vegglidagene. Det kunne jo vært litt spennende – ikke sant?

 

Les mer – Read more »

 

Mandag, 16. august 2010

 

Vegglidagen ble en suksess

Foto: Villy Sander Norås


Så er det på’n igjen med nye artikler i Visanor etter litt ferie. I dag starter skolene og Visanor åpner med reportasje fra Vegglidagen som gikk av stabelen nå på lørdag. Det var gloende varmt i været, med andre ord, det var et ønskevær. Fredag regnet det, men det var jo fredag den trettende og da kan man jo ikke regne med annet. Så lørdag den fjortende var det strålende solskinn og varmt i luften. Det var så varmt at ungene badet i elva som renner gjennom fritidsparken.

 

Rafting
Serious Fun fra Dagali var tilstede med båter og rafting som aktivitet. Fredagens regnvann ble benyttet flittig av både unger og de som raftet i elva. Nå er ikke rafting en vanlig aktivitet i elva gjennom fritidsparken, men nå var det det. Det er ikke sikkert at de blir rafting til neste år, men det vil jo tiden vise. Åstedet for selve salgsbodene var bak Veggli Vertshus og området på den dugnadsbygde fritidsparken i Veggli sentrum.

 

Les mer – Read more »