Kalender - Calendar
July 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Fredag, 31. august 2012

 

Fundamentet i en prosess er viktig. En forankring må være gjennomtenkt.    © Villy Sander Norås.

Siste del med “hvor skoen trykker”. Materien om hva som er Nore og Uvdal sine utviklingsproblemer krever sin tid. Hva som er problemet er både innfløkt og litt komplisert, men ser man det på den enkle måten så finner man fort stikkordene.

 

Ekstern kompetanse
Gro Sevle sier at rapporten er som en forstudie og at det er nå arbeidet begynner. Hun sier også at kommunen må involvere næringslivet i planleggingen og arbeidet, og at det må innhentes ekstern kompetanse til å lede prosessen. (Hør lydintervjuet for mer detaljer).

 

Dette er hva rapporten sier om det samme:
“Det vil være sentralt å involvere næringslivet samt lytte til deres behov om en ny organisering og rollefordeling skal ha forankring og legitimitet. Det er en utfordring at det er en manglende dialog mellom virkemiddelapparatet og næringslivet. Kommunikasjon blir et viktig nøkkelord. Fremover vil det være behov for å skape gode og effektive møteplasser og prosesser for involvering av alle parter. Spesielt gjelder dette i arbeidet med utforming av strategier. For å oppnå mer gjennom de midlene som er tilgjengelige for næringsutvikling, er det viktig at en i større grad henter inn spisskompetanse utenfra, der en finner det nødvendig. Altfor mye arbeid er lagt ned uten at man har knyttet til seg kompetente miljøer.”

 

 

Vil bli plukket fra hverandre
Visanor vil analysere og plukke fra hverandre Oxford-rapporten i alle bauger og kanter. Den er et vitne til det vi i Nore og Uvdal kommune sliter med. Den er en slags mal for hvorfor “motoren står”.

 

Den må startes igjen…
Hva trengs for å få i gang motoren igjen? Hvilke verktøy trenger man å bruke på denne motoren – en mekaniker vet jo dette…

 

- Planen er ikke det som er viktig, men selve planleggingen både underveis og etter i planleggingen, sier Gro Sevle.    © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Gro Sevle 5:5

Avspilling for iPhone/iPad 

 

Taushet er gull
I denne serien om hvor skoen trykker vil nok mange kjenne seg igjen i. Man bekrefter, men “taushet er gull” vil kanskje mange si.

 

 

- Vi må ha en felles prosess og et felles mål, fastslår Gro Sevle.

 

 

Det begredelige
Mange er redde og tør ikke å si meningen i et lokalsamfunn. Noen tør ikke å kritisere for mye fordi dette kan gå ut over egen næring.

 

De yngre
Vi prøver på få de yngre tilbake til bygda, men ingen greier det. Hva gjør vi feil? Svaret ligger i feilen vi gjør.

 
 

- 75 prosent satser på feil løsninger, vi satser på det trygge og det er dette som er helt feil, sier Gro Sevle.

 

 

 

Konklusjonsmessig
Vi må gjøre som Pål Medhus gjør det – at man ser potensialet i hver stein vi har.

 

I morgen begynner september måned og det er få måneder til jul - god helg!

 

Villy Sander Norås
 

 .

 

Comments are closed.