Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

  No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for juli, 2011

(Tirsdag kveld) Onsdag, 20. juli 2011

 

Ferie

Lii komikk fra et kommunestyremøte... © Villy Sander Norås.

Ja, du leser rett. Nå er det ferie. Også avisbloggere trenger litt ferie. Det er på den måten man lader opp batteriene til ny start.

 

Starter opp
Visanor tar ferie til ca. 18. eller 19. august og starter opp igjen med reportasjer fra Vegglidagen.

 

Betaler ikke for å gjøre en jobb
Nå er ikke Middelalderuka så interessant å ha reportasjer fra. Når kulturavdelingen velger å ta betalt av de som vil skrive om Middelalderuka så sier det seg selv. Man betaler ikke for å gjøre en jobb. I fjor tok de seg betalt.

 

Smidig
Nore og Uvdal kommune må bli litt mer smidig når de skal markedsføre seg. Da er det en fordel å samarbeide med de som fokuserer på det som skjer.

 

Les mer – Read more »

Tirsdag, 19. juli 2011

 

Garasjesalg

- Alt skal vekk, sier Odd Harald Andersen. © Villy Sander Norås.

Du har sikkert sett en plakat med garasjesalg i krysset på Rødberg. Det er Odd Harald Andersen som har garasjesalg ved Rødberg jernbanestasjon.

 

Mange rariteter
Nå er det ikke garasjer Odd Harald selger, men det du kan finne i en garasje. Her finner du alt fra primuser, kniver, blader og kofferter.

 

Kaffe
Odd Harald sier at alt skal vekk. Han har som regel åpent når det er godvær. Om du kjenner Odd Harald så skal du ikke se bort fra at du blir servert litt kaffe.

 

Anbefales
Om du er interessert i eldre antikviteter eller verktøy og skruer så har du kommet til rette plassen. Du finner sikkert spiker om du trenger det.

 

Les mer – Read more »

 (Søndag kveld) Mandag, 18. juli 2011

 

Kjempefornøyd

Kristina Jacobsen satte rekord med 3 1/2 kilo. © Villy Sander Norås.

Arrangøransvarlig for Dorgefestivalen på Øygardsgrend Jan-Petter Elnæs er kjempefornøyd med arrangementet.

 

Dobling
Han sier at det nesten har vært 60 deltagere. Dette er omtrent en dobling fra i fjor.

 

Rekordstor
Den største fisken var det Kristina Jacobsen som fikk. Den var på hele 3 1/2 kilo. Kristina sier hun ikke er en storfisker, men hun greide å dra i land rekorden så langt. Gratulerer til Kristina med rekorden.

 

3 1/2 kilo
En fisk på 3 1/2 kilo er omtrent halvmeteren og det er ikke alltid like lett å dra opp så stor fisk. Da er litt kyndig hjelp fra familien godt å ha.

 

Les mer – Read more »

Lørdag, 16. juli 2011

 

Dobling

Kaia på Øygardsgrend. © Villy Sander Norås.

Nå er Fiske og Dorgefestivalen i gang på Øygardsgrend. Det er i alt 56 påmeldte i år. Dette er en dobling fra i fjor. Til å være andre året denne festivalen er i gang må det sies å være en suksess.

 

Upåklagelig
Været i dag er upåklagelig, litt skyer på himmelen, men sol er det. Varmt er det også. Det er jammen på tide med litt sommervær. Det virker som om arrangørene har vært heldige med være.

 

Største fisken
Hvem som får de største fisken er vil tiden vise, men i fjor var den største fisken på nesten 1 kilo. Om noen greier å slå denne rekorden kan jo være mulig. Med så fint vær og så mange deltagere så kan det la seg gjøre.

 

Les mer – Read more »

(Torsdag kveld) Fredag, 15. juli 2011

 

Nye lokaler

- Nå har vi flyttet! sier Torgrim Sevlejordet i Grangaard Vikan. © Villy Sander Norås.

Nå har Grangaard Vikan AS flyttet inn i nye lokaler. De har sogar låst døra på de gamle lokalene nede på den gamle “Shell-stasjonen” i Rødberg sentrum.

 

Mesteparten er installert
De nye omtalte lokalene på Skogen-tippen er nå så og si ferdig. Det meste fungerer. Det er bare noen varer i hyllene som mangler, men det meste er installert.

 

Heldagsjobb
På onsdagen hadde Torgrim Sevlejordet en heldagsjobb og mer enn det med å kjøre opp biler til de nye lokalene. De må kjøres opp en etter en og vaskes og plasseres omhyggelig på plass.

 

Hyundai
Vi satser på Hyundai sier Stein Vikan som er kjempefornøyd med de nye lokalen. Fotografen trenger ikke be han smile når bildet skal taes.

 

Les mer – Read more »

Torsdag, 14. juli 2011

 

Oppfordrer folk

- Jeg hater Facebook! sier katta som må sitte ute i regnværet. © Villy Sander Norås.

Elin Bergerud vil oppfordre folk til å skrive hva slags saker de er opptatt av. Det er nettopp det som er formålet med Facebook-gruppa. Det et viktig å endre på det som ikke fullt så bra.

 

Strukturering
Elin mener også at det kunne vært en fordel med litt strukturering ut fra alder, geografi og interesseområder.

 

Internasjonal politikk
Elin innrømmer at hun er engasjert i internasjonal politikk, men vil ha beina plantet på bakken. Det er viktig å ha sammenheng og at man er virkelighetsorientert.

 

Politiker
Det er viktig å høre på folk og ta folk på alvor, sier Elin. Politikere må ikke snakke til politikere, men til folk flest.

 

Les mer – Read more »

Onsdag, 13. juli 2011

 

Bra men kunne vært bedre

Elin liker antall medlemmer. © Villy Sander Norås.

Elin Bergerud mener politikken i kommunene er bra, men at mye kunne vært gjort bedre.

 

Visjonene
Det er viktig å ikke sitter for lenge i politikken. Det er veldig fort å miste det overordnede målet om hvorfor man er der og at man lar systemet legge begrensinger på å styre visjonene og ikke visjonene styre systemet.

 

Friskt mot
Det kan være fordel med å få inn litt friskt mot. Litt friskt mot kan bare være en fordel.

 

På setra
I sommer skal Elin Bergerud være på setra. Det har vært hennes feriejobb i flere år nå.

 

Les mer – Read more »

Tirsdag, 12. juli 2011

 

Viktig

Elin Bergerud leser litt på Facebook. © Villy Sander Norås.

Internett i seg selv har vært en viktig faktor for endel utviklingsland som har vært styrt av diktatorregimer, mener Elin Bergerud.

 

Synlig
Folk er i stor grad på Facebook og det er viktig for politikerne å være synlig der folk er. Man må ta den folkelige debattene på alvor.

 

Bonde
Elin Bergerud satser på å bli bonde. Elin har studert statsvitenskap og er interessert i internasjonal politikk. Hva som skjer framover vil ikke Elin si for mye om, men hun vil ha landbruket til å falle tilbake på.

 

Stort utbytte
Elin har hatt stort utbytte av å studere statsvitenskap, det er jo samfunnskunnskap det hele dreier seg om.

 

Les mer – Read more »

 (Søndag kveld) Mandag, 11. juli 2011

 

Nord Borge

Elin Bergerud ser på Facebook-gruppen: Nore og Uvdal - stedet for det gode liv. © Villy Sander Norås.

Sist uke slo jeg av en prat med Elin Bergerud på Nord Borge i Borgegrend. Borgegrend er en sidegrend som starter ved Skjønne kapell. Du kjører et par kilometer oppover i grenda og da er du på Nord Borge.

 

Et skue i seg selv
Gården ligger oppe i vestsiden med utsikt over Norefjorden. For fotografer er dette et skue i seg selv. Den langstrakte fjorden ned i dalen understreker at man er høyt oppe i kulturlandskapet.

 

Velger variasjon
Elin Bergerud velger å bli bonde og budeie. Hun er agronom, men har også studert statsvitenskap.

 

Facebook-gruppen
Elin Bergerud og Kristin Brunvoll var en av de som startet Facebook-gruppen, Nore og Uvdal – stedet for det gode liv.

 

Les mer – Read more »

Fredag, 8. juli 2011

 

Penger

Knut Heiberg håper på bedre støtte fra kommunen. © Villy Sander Norås.

Det blir som kjent ikke noen bygdedager i år. Grunnen til at Bygdedagene legger inn årene for i år er rett og slett økonomien. Det kreves 40 tusen i leie for lokalene på Uvdal skole og samfunnshus. Hadde bygdedagskomiteen sluppet dette beløpet så ville det kanskje vært bygdedager i år også.

 

Baklengs innovasjon
Politikerne i Nore og Uvdal sier at de så sårt trenger arbeidsplasser og utvikling i bygda. Om ikke kommunen kan støtte opp under den enorme dugnadsinnsatsen som drives på forskjellige fronter så er dette rett og slett tango for 2. 1 skritt fram og 2 tilbake.

 

Knut Heiberg
Jeg tok en tur opp i Uvdal Alpinanlegg og gjorde et intervju med Knut Heiberg.

 

Les mer – Read more »

Torsdag, 7. juli 2011

 

Test av hele dalen

Vegard Vedhus på Nore og Uvdal turistkontor viser WiFi-merket som alle bør legge merke til. © Villy Sander Norås.

Visanor har gjort en test av det trådløse nettverket i hele Numedalen, nettopp for å teste hvor gode vi Numedøler er som nettverkstilbydere for turistene.

 

Turist med en smarttelefon
Nå er turistsesongen i gang. Turistene som kommer bruker gjerne en smarttelefon når de er på ferie. For en turist med en smarttelefon vil det være naturlig med et nettverk for å sjekke ut epost, tilbud på stedet eller rett og slett lese avisen på nett, mulighetene er mange.

 

Mobile nettverk kan være dyre
Når man er turist i vårt “utland” så vil prisene på mobile nettverksløsninger fort bli dyre for den enkelte bruker og da kan et trådløst tilbud i dalen være til fordel for den enkelte turisten.

 

Hvem
Det som var kriteriene for nettverkstesten var spisesteder og bensinstasjoner nær fylkesvei 40, også bygdetunene og turistkontorene var tatt med i denne vurderingen.

 

Les mer – Read more »

Onsdag, 6. juli 2011

 

2 intervjuer

Kristin Helgerud forteller. Foto: Villy Sander Norås

I del 3:3 er det 2 intervjuer. Et med Ståle Flaata som opptatt av kanalisert ferdsel som kolliderer litt med reinsdriften. Til slutt er det et intervju med turistsjef Kristin Helgerud som prøver å se framover.

 

Kompensasjon

Ståle Flaata kom under møtet med et spørsmål om hvorfor ikke grunneiere som ikke fikk tildelt hyttearealer ikke kunne få kompensasjon for det løypenettet som er på deres eiendom.

 

Store summer
De som får regulert sine hytteplaner på fjellet høster store summer og de burde også ha råd til å leie områder til friluftsinteresser.

 

Stenger for reinen
Løypenettet og menneskene som ferdes der stenger for reinen som beveger seg på fjellet. Man stenger reinen ute fra vinterbeiteområdet, sier Ståle. Det er mange villrein-eiere som taper på dette.

  

Les mer – Read more »

 Tirsdag, 5. juli 2011

 

Oppstartsmøtet

Grethe Blørstad forteller om områdeplanen. © Villy Sander Norås.

Geir Prestegården sier han er fornøyd med oppstartsmøtet for områdeplanen, samt en helhetlig plan for Øvre Uvdal.

 

Sammenfattet
Det har vært et bra møte og det er lagt opp til en bra plan. Dette er masterplanen, altså et ønske hvordan et område skal se ut i reiselivssammenheng, den vil bli sammenfattet med Hardangervidda-planen og kommuneplanen.

 

3 instanser
Nå er det 3 instanser som blir samkjørt og nå vil hele området bli sett under ett.

 

Grunneiere og utbyggere
Selve prosessen vil kanskje ta 1 til 2 år. Det vil bli en dialog med grunneiere og utbyggere, sier Geir Prestegården.

   Les mer – Read more »

(Søndag kveld) Mandag, 4. juli 2011

 

Informasjonsmøte

Informasjonsmøte i Uvdal Alpinsenter. © Villy Sander Norås.

Den 30. juni var det et informasjonsmøte i Uvdal Alpinsenter. Hovedinnholdet for møtet var områdeplan og Masteplan 2030, samt en dialog mellom reiseliv, næring og Nore og Uvdal kommune.

 

Ca. 25 stykker
Med møteinformanter og deltagere så var det ca. 25 stykker på dette møtet. Mye av dette møtet omhandlet Øvre Uvdal, men også det som gjelder framtidige planer for Destinasjon Uvdal.

 

Uvdalsregionen
Det var geografisk overvekt med aktører fra Uvdalsregionen.

 

Møtenotat
Del 1 og 2 er mer et møtenotat i form av lydopptak. Lydopptakene forteller hva som ble sagt på møtet. Del 3 inneholder intervjuer og kommentarer.

 

Les mer – Read more »