Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for the ‘- Rollag kommune’ Category

Fredag, 3. desember 2010

 

Strikkeprodukter

Solveig Halland både syr og strikker drakter til dukker.  © Villy Sander Norås.

Siste intervju ut fra julemessa på Veggli er Solveig Halland som selger strikkeprodukter til babyborn-dukker. Solveig kommer opprinnelig fra Rødberg, men har bodd 30 år på Veggli.

 

Drakter
Solveig syr og strikker bunader, dresser og drakter til dukker. Draktene er etter egen fantasi.

 

Messer
Hun reiser en del rundt på messer når det er mulighet. Syingen og strikkingen er noe man kan pulse på med hele året rundt.

 

Kontakt
Om du er interessert i Solveig Halland sine produkter så er de bare å ta kontakt på mobil;
90 88 24 16, eller besøke henne på Veggli jernbanestasjon.

 

Les mer – Read more »

Onsdag, 1. desember 2010

 

Dagsenteret i Veggli

 © Villy Sander Norås.

Heidi Traaen og Kari Anita Lian hadde stand på julemessa i Veggli. De solgte produkter som er lagd på Dagsenteret i Veggli.

 

Mange produkter
På dagsenteret lager de både julenisser, bilder, hobbyartikler broderier, støpte lys og masse annet.

 

De har lagd alt selv på Dagsenteret
Monika Haugen og Signe Kravik viser fram både luer og forkler som de har lagd selv. Det de lager ved Dagsenteret er virkelig fine ting.

 

En tur nyåret
Visanor skal på nyåret ta en tur innom Veggli Dagsenter for å se på alle produktene de lager og hvordan de lager de forskjellige produktene. Det skal bli spennende å ta en tur innom Dagsenteret. ;)

 

  Les mer – Read more »

Onsdag, 1. desember 2010

 

Kan bli ditt

Latifa Ditmann og Laura Murphy selger nek og vafler. © Villy Sander Norås.

Det er Latifa Ditmann og Laura Murphy fra Rollag som selger både vafler og nek. Om du kjøper et nek så kan det bli ditt, men samtidig vil du støtte 10. klasse fra Rollag som skal på Polen-tur.

 

Støtte opp om skoleturen
Om du ser noen som selger nek i Rollag eller Veggli sentrum, så må du være med å støtte opp om skoleturen 10. klasse skal på til neste sommer.

 

Løp og kjøp
Du støtter ikke bare opp om turen, men også de stakkars fuglene som trenger et nek som matfat nå i disse kalde vinterkveldene.

 

2 fluer i en smekk
Slå 2 fluer i en smekk og er du heldig så får de kanskje kjøpt deg en vaffel i samme slengen.

 

Les mer – Read more »

Tirsdag, 30. november 2010

 

Ung og sprek

Halvdan Voldbakken slår gjerne av en prat, han liker det.  © Villy Sander Norås.

Halvdan Voldbakken var på julemessa i Veggli nå i helgen. Han sier at han er 89. Det er en respektabel alder, men selv ser han ut som en på 70. Som intervjuer tenker jeg nesten ikke på alderen til Halvdan når han sier det – han er bare så naturlig ung og sprek. For meg er han ikke 89, men heller en på rundt de 70.

 

Treprodukter
Det er treprodukter i alle slag Halvdan Voldbakken lager. Det er tiner, fjøler, skeier. Til vanlig kan det være opptil 18 messer på året. Han bruker mesteparten av tiden på verkstedet sitt.

 

Kurs
Halvdan har holdt mange kurs opp gjennom tidene. Han skryter av både Nils Hjalland og Eli Enerstvedt, men hun er jo litt ung enda, som han sier.

 

Les mer – Read more »

Søndag, 28. november 2010

 

Julemesse

Marita Haug, Paul Tore Halvorsen og Liv Tone Bjerkgård hadde julemesse med stemning.  © Villy Sander Norås.

I dag søndag var det både julemesse og juletrefest på Veggli. Veggli Vertshus hadde stilt lokalene til rådighet for årets messe. Det var Marita Haug og Liv Tone Bjerkgård som har stod for selve arrangementet.

 

Mange utstillere
Det var i alt 18 utstillere som hadde stand inne på vertshuset. Det var fylt til randen av det som lot seg gjøre. Halvparten av lokalet var til stands og resten var til bespisning.

 

Sild i tønne
Første timen så var det litt stille, men det var fylt til trengsel bare etter et par timer. Det var som “sild i tønne” bokstavelig talt.

 

Hornmusikk, drill og sang
Hornmusikken og de lokale drilljentene hadde en oppvisning og sang inne i lokalene. Drillpikene stod stødige og klarte takten og drillen med fast og kyndig hånd og det var nok mange andre jenter som kanskje vil bli drillpiker med tiden.

  Les mer – Read more »

Fredag, 26. november 2010

 

Julestria

Juletreet på Rødberg er på plass. © Villy Sander Norås.

Da er julestria igang. Juletreet er satt opp og klart til bruk. Dette bildet ble tatt for noen timer siden i Rødberg sentrum.

 
Kaldt i været
De hadde en stri tørn karene som satte opp juletreet og en del av gatebelysningen som hører julegata til.

 

Juletreet på Rødberg
Tenningen av juletreet blir vel på onsdag.

 

Juletreet i Veggli
I Veggli tennes juletreet nå til søndag klokken 17. og da kommer også julenissen med julegaver til ungene.

 

Salgsmesse på Veggli Vertshus
Der blir det salgsmesse med ca 12 utstillere. Dette begynner klokken 12. Klokken 15.30 blir det musikk-korps med drillpiker og det hele, sier Paul Tore Halvorsen.

 

Reportasje fra Veggli
Det kommer reportasje fra denne seansen, antageligvis på søndag kveld. Det blir vel dagsrevy-tider før den er ferdig. Så følg med.

 

 

Villy Sander Norås

 

.

 

Nils Petter Underbakke

- Nils Petter Underbakke, du er leder for samferdsel i fylkeskommunen. Blir det noen bedre veier i Numedalen?
- Vi har nettopp godkjent den avtalen som vi har med Statens Veivesen med hvilke områder de skal asfaltere til sommeren. Det er en plan som omfattes gamle fylkesveiene og de nye fylkesveiene.

- Er veiene for dårlig oppe i dalen?
- Ja, det er et langt etterslep så det er jo etterlengta nesten alt det vi skal gjøre. Men det er utvalgte strekninger i forhold til det Veivesene mener er dårligst per idag som hovedutvalget da knytter seg til.

- Hvilke plasser er aktuelle?
- Som f. eks ny asfalt fra Gvammensbua og oppover mot Hallandsgrendskrysset, som er en strekning som nå veidekket nesten i oppløsning på.

- Er det andre strekninger som er dårlige – i Numedalen?
- Det er masse strekninger. Det strekningen som vel pekes seg ut som den aller dårligste er vel den fra Svenebrua og nedover mot Jondalskrysset. Der skal det være en ganske omfattende jobb. Det er mange plasser i Numedalen, men jeg har jo ikke de i hodet.

- Sant nok, det blir jo bare på sparket dette her.
- Men om man går inn på fylkeskommunens hjemmeside og leiter opp samferdsel, så ser du på protokollen fra det siste… eller eventuelt sakspapirene fra det siste møtet i hovedutvalget som var nå sist uke, så ligger det et vedlegg der, en oversikt over der over de strekningene som Veivesenet foreløpig har pekt ut. Det kan bli endringer blant annet fra den vårløsningen som er nå.

- Jeg så du var i Minibanken i sted, nå skal du på fjellet?
- Nå skal jeg på fjellet ja.

- Hvordan er været?
- Det kunne jo vært bedre, men det som bekymrer mest er vel kanskje at det er så mildt at det blir bløtt, men vi får krysset fingrene.

- Du får bruke klister.
- Ja, det går til det meste.

- God tur i fjellet.
- Takk for det du og god påske!

 

 
Villy Sander Norås

 

 
.

Blomster på en seter. Foto: Villy Sander Norås

Grunnen til at vi har disse årstidene er jo at den kjære globusen vår roterer rundt solen. Så kommer jordens egenrotasjon rundt sin egen akse og med en helling på 23 til 24 grader.

Vi kan jo sammenligne jordens helling med pendelen på en gammel veggklokke.

Veggklokkens pendel pendulerer med et intervall på et sekund, fram og tilbake, trutt og jevn, så lenge vi trekker den opp. Mens jordkloden “pendulerer” på sin egen måte. Den heller fram og tilbake som ei gås som går på bakken.

Kloden vår bruker altså et helt år på å pendulere fram og tilbake fra ende til annen. Her ligger årsaken til våre årstider.
Jeg glemte å nevne jordens egenrotasjon rundt sin egen akse som er 365 ganger på et år. Den er som en fotball som roterer i bue inn mot mål.

 

 

 

Dette gir oss natt og dag, morra og kveld. Folk flest blir trøtte når det lir mot kveld og våkner når lyset trer fram igjen fra fjellet der borte i horisonten. Nå er det nå engang slik at vi mennesker er forskjellige. Noen er b-mennesker og andre ikke. Hvem kjenner ikke igjen vekkeklokka som et irriterende moment tidlig en morgen? Enkelte mennesker liker å sove lenge, virkelig lenge. Andre våkner så snart det blir lyst. Vi er forskjellige – vi mennesker.

Nå var det jo årstider jeg skulle snakke om, ikke døgnets rytmer som vi må stri med 365 dager i året. Det kan vel kanskje være litt enklere å snakke om de 4 årstidene isteden, eller hva?

Årstider kan være så mangt. Det er mange meninger om dette emnet og disse rytmene. Noen liker våren mens andre liker høsten og omvendt. Det samme kan vel sies om sommer og vinter. Men vi må nå bare forholde oss til disse årstidene uansett.

  Les mer – Read more »

HDR med JPG
HDR (High Dynamic Range) med vanlig 8-bits JPG-bilder.

Her et eksempel på framgangamåten med flere bilder der man øker med en lysstyrke for hvert bilde man tar i opptakssituason.

 

Metode
Blenderen er alltid den samme, fokus er på manuell, for hvert nytt bilde så økes lukkeråpningen med det dobbelte.

Eks. på lukkere: 1000/sekund. – 500/s. 250/s. osv.

Varianter

 

 

 Når man legger disse opppå hverandre i Photoshop, så kan man lagvis viske vekk, tone vekk de partier som er over eller undereksponert i de respektive lagene (Layers).

Les mer – Read more »