Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for the ‘- Diverse’ Category

(Onsdag kveld) Torsdag, 24. november 2011

 

Maskinen smelter sammen.  © Villy Sander Norås.

I går tok jeg opp dette med å overføre bilder og dokumenter mellom mobiltelefoner og datamaskiner.

 

Hva skjer
Innenfor operativsystemer så vil det skje en forenkling på de 2 hoved-operativsystemene. Dette er Microsoft sitt system (Windows) og på Apple sitt system som består av (iOS og OSX) iOS er til iPad og iPhone, mens OSX er til Apple sine datamaskiner.

 

Apple
Det er mange som spår at Apple vil sammensmelte iOs og OSX til et system. Allerede i dag så har OSX en slags fingerfunksjon lik det du har på en iPad eller en iPhone.

 

Windows
De fleste kjenner til Windows XP og noen hater den tidligere Windows Vista som maser mer enn noe annet. Det som har skjedd de siste årene er at operativsystemene har så mye programkoder at eldre maskiner ikke greier å følge med.

 

Windows 8
Nå som Windows 8 er i beddingen så vil dette bli et meget slankt operativsystem som er bygget på HTML 5. Dette er en framtidig kode som flere operativsystemer kommer til å bruke. Windows 8 vil du kunne kjøre på en mobil og en vanlig Pc. Det er de som spår at eldre maskiner vil komme til nytte med nye Windows 8. Så husk å ta vare på den gamle PCen.

 

Android
Android er jo Google sitt system som er implementer i mange smarttelefoner og mange lesebrett. Den legendariske Kindle Fire er så lavt priset at den selges til lavpris. Når den kommer til Norge er ikke sikkert, men den selges i Statene som hakka møkk.

Se også videopromoer nederst i artikkelen.

  Les mer – Read more »

(Tirsdag kveld) Onsdag 23. november 2011

 

Dingser…

Lesebrett og mobil.  © Villy Sander Norås.

Du har sikkert en PC og de fleste av oss har en mobil. Har du en smarttelefon så har du kanskje en LG eller Samsung eller en HTC med Andriod som operativsystem. Eller du har en iPhone med iOS som operativsystem.

 

Operativ
Det er nemlig her inn at du som leser kommer inn. Du har en smarttelefon og en vanlig PC med Windows på.

 

Bilder
På smarttelefonen så har du bilder som du ville hatt over til PCen, men vet ikke hvordan du skal få dem overført. Kjenner du deg igjen? Du skal ikke bekymre deg. Det er nemlig mange som sliter med dette problemet.

 

Samme operativsystem iOS/OSX
Det fins løsninger i dag innenfor Apple sine produkter der du har omtrent samme operativsystem både på telefonen, lesebrettet og den portable eller den stasjonære datamaskinen. Med samme operativsystem så gjør dette det mulig å få overført bilder og dokumenter til både telefon, lesebrett og datamaskin. Du tar f.eks. et bilde med mobilen rett etterpå så ligger samme bildet på både datamaskinen og lesebrettet. Du stiller inn maskineriet en gang for alle og alt går av seg selv.

  Les mer – Read more »

 

Ola Tveiten forteller litt historie rundt lampa på Lampeland

Historikk

Jeg er en liten tur innom til Ola Tveiten på Lampeland hotell for å høre hvordan det går med planene på verdens største lampe.

Ola forteller litt historikk om Lampeland pensjonat som det het den gang.

Idag  er vi tre søsken som driver på Lampeland hotell her på Lampeland. Det var besteforeldra våre som start opp her i 1948. Det var Kittil og Ragnhild Tveiten.
Det var de som bygde det de kalte Lampeland pensjonat med 7 gjesteværelser og kafeteria og selskapslokaler. Dette var hjemstedet til faren min og han leide bort i 20 år. Det var fra ca. 1970 til 1992. Det var jo da Kari og Astrid startet her, sier Ola Tveiten.

 

Blikkfang

Det var faren min som fikk denne ideen med å lage ei stor lampe på Lampeland som et sånt blikkfang og en turistattraksjon og den kom vel opp, årstallet veit jeg er ikke sikkert, men det var vel i 1996 kanskje, men lampa var forholdsvis stor den også.

- Det var den som stod her fra før?
- Ja, den var vel 8 meter høy tror jeg. Og saken var jo at den var lagd av et fundament av stein i bunn også var det en eikestokk som var ca. 5 meter høy og på toppen der var det en skjerm av en metallkonstruksjon og med tøy rundt der igjen. Eikestokken råtnet etter hvert ut og blei så dårlig at vi valgte å ta lampe ned. For det var nesten farlig for at den kunne dette ned og det er omkring 2 år siden nå.

Men så tenkte vi at vi skulle sette opp igjen den samme lampa. For utgangspunktet så var det jo en bra ide, men vi hadde tenkt til å utvikle det til noe tøffere og enda bedre, det har lissom bare ligget litt der.

 

  Les mer – Read more »