Kalender - Calendar
March 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for the ‘---- Gvammen’ Category

Onsdag, 17. november 2010

 

Tidligere historien

Harald Skriudalen ser på eldre historikk. © Villy Sander Norås.

Alle “sjefene” på Nore Plast og Visanor sitter fortsatt på spiserommet og kikker litt i den gamle boka om bedriftens historie.

 

Tiden
Det er nesten med litt ærbødighet når man ser hvor fort tiden har gått siden det hele ble startet opp i 1956. Det var mange som jobbet på plastikkfabrikken i oppstarten

 

Historisk sus
Også de som har startet opp med Nore Plast i dag syns det er litt artig med selve oppstarten. Det kan jo hende at også dagens oppstart vil gi historisk sus en gang i framtiden. Den eldste har allerede vært på plastikkfabrikken i 38 år og den mest uerfarne har holdt på i 3 år. Det er en aldersforskjell på erfaringen, men de er like entusiastiske alle sammen.

 

Les mer – Read more »

Tirsdag, 16. november 2010

 

Marked og strategi

Gutta har matpause.  © Villy Sander Norås.

Strategien framover er å få nye kunder. Nå i vinterperioden er stille og da kan jo kundebesøk og promovering være en fordel.

 

Kunder
Det er både større og mindre foretak og private som kan være kunder. Dette gjelder både offentlige og private bedrifter samt entreprenører og anleggsbransjen.

 

Har trua
Alle gutta har tru på Nore Plast som en framtidig bedrift. Alle er nemko-godkjente sveisere. I framtiden håper de at det kan bli flere arbeidsplasser på Nore Plast. Med tilpasning til segmentmarkedet så skal man ikke se bort fra spesialprodukter fra Nore Plast.

 

Dagboka
På Nore Plast har de også er slags dagbok som forteller historien gjennom 50 år for plastikkfabrikken. Boken er nesten så interessant at det burde vært lagd en egen bok om fabrikken.

 

Les mer – Read more »

Mandag, 15. november 2010

 
Rasjonelt eller irrasjonelt

De viljesterke: Nils Reidar Haugen, Vidar Olafsen, Bjørnar Bølviken og Harald Skriudalen. - Ingenting er rett når det er bøyd.  © Villy Sander Norås.

Tidligere Norsk Wavin valgte å rasjonalisere bort avdeling Rødberg tidligere forrige vinter. Men noen av karene som jobbet på Wavin avdeling Rødberg godtok ikke at arbeidsplassene deres skulle skusles bort på noe som kan ansees som rot. Hva som er rot i denne saken får være en sak for seg selv og samtidig være usagt.

 

Nore Plast
Gutta på gulvet tenkte vel bare litt logikk. Her er det lokaler og her er det ekspertise. Selv den beste skjønner at 2 + 2 = 4. Det er bare å starte opp igjen. Kontakte kommunen, ordne med lokaler, kjøpe inn maskiner og starte opp igjen. Såre enkelt – ikke sant?

 

Hva vil de?
De vil bare ha jobbene sine så klart. De har selv investert i bedriften og alle er sjefer, men en er sjef over alle sjefene og har funksjonen som daglig leder.

 

Les mer – Read more »

 

Påsketrafikken i Numedalen

Påsketrafikken ser ut til å gå trutt og jevnt i dalen. Bildet er tatt ca. kl. 19.15 rett redenfor Gvammen. Det er ikke så oppløftende vær, det er litt tåke i fjellheimen. Så de som kommer til hytta vil nok fyre opp i peisen og dra fram både mat og drikke. Værvarsel for Nore og Uvdal ser ikke så veldig bra ut.

 

Se mer av værvarsel på yr.no for Nore og Uvdal.

 

 

 

  

Villy Sander Norås

 

 

 

.