Kalender - Calendar
March 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for the ‘-- Brukertips foto’ Category

 

Onsdag, 25. august 2010

 

Intervjuet – Øyvind Garden – fortsettelse

Øyvind Garden på Interfoto

- Er det noe annet du kan bruke i stedet for paraply?
- Ja, det er refleksskjermer eller softbokser. Softbokser er standard på studioblitzer og som også fins til standard Canon eller Nikonblitzer.

 

Softboks
- Den Ezyboksen du har der, den er sammenleggbar.
- Den kan pakkes i sammen og tar liten plass.

- Og den kan jeg plassere blitzen rett på?
- Der fester du blitzen til softboksen i motsetning til enkle softbokser som kan settes på blitzen. Da festes den gjerne med borrelås til blitzen, men en softboks fra Lastolite er ypperlig.

- Så de softboksene har du i forskjellige størrelser?
- Det er varierende størrelser ja.

  

  Les mer – Read more »

 

Tirsdag 24. august 2010

 

En god investering

Øyvind Garden på Interfoto setter en blitz på et stativ

Dette er første del av 2 deler om bruk av blitzer. En ekstrablitz kan du kjøpe til kamerahuset du kanskje har. Den plasserer som sagt oppe på toppen av kameraet. På toppen av kamerahuset har et feste der du setter blitzen og den kalles gjerne blitzskoen. Du setter blitzen på toppen og skrur den fast og når du klikker på utløseren på kamerahuset så vil den lyse opp det du tar bilde av. En slik blitz kan koste fra 500 kroner og oppover. En slik blitz er betydelig kraftigere en den sprett-opp-blitzen som du sikkert kjenner til fra før av om du da et kamerahus.

 

Bedre farger men flatere skygger
Det mange ikke tenker på er at en slik blitz faktisk er verd pengene. Du får bilder som får litt mer “snert” og litt mer fargemetning. Hva er egentlig mer fargemetning – egentlig? Man kan godt si at mer fargemetninger er det samme som bedre og kraftige farger. Det blir som forskjellen mellom en overskyet dag sammenlignet med direkte sol. Nå er jo ikke direkte sol å foretrekke som lysskilde, men bare som et eksempel.

 

Les mer – Read more »

 

Trefigurene har fått beskjed av meg å fjerne alt støv i et objektiv. Men de hadde ikke nok kraft til å trykke på blåsebelgen.

 

De fant sin egen løsning på problematikken. De fant ut at de kan bruke sin egen kroppsvekt for å få brukt blåsebelgen fullt ut.

 

- JEG ER KLAR, BARE HOPP!

Det virker som om En Treskalle og To Trefigur klare seg på egenhånd.

 

 

Villy Sander Norås

 

.

Lenspen er som regel mitt førstevalg for å rense linsoverflater på objektiver og CCD-sensor i et speilreflekskamera.

I den ene enden har LensPen en pussepute på ca 15 mm diameter. I den andre enden er en pussebørste.

Først pusser man vekk det mest nødvendige støvet fra linseflaten med børsten. Deretter brukes andre enden med pusseputen. Pusseputen vil fjerne fingeravtrykk, etc.

 

20090801_01

 

Pusseputen blir påført karbonfiber. Karbonfiberet er lagret inne i hetten i en skumgummimatte. Fiberet påføres ved å sette hetten på pennen og samtidig vri om en halv gang. Da er det bare å ta av hetten og pusseputen er klar til bruk igjen. Hetten har karbonfiber som holder til 500 gangers bruk. Les mer – Read more »

HDR med JPG
HDR (High Dynamic Range) med vanlig 8-bits JPG-bilder.

Her et eksempel på framgangamåten med flere bilder der man øker med en lysstyrke for hvert bilde man tar i opptakssituason.

 

Metode
Blenderen er alltid den samme, fokus er på manuell, for hvert nytt bilde så økes lukkeråpningen med det dobbelte.

Eks. på lukkere: 1000/sekund. – 500/s. 250/s. osv.

Varianter

 

 

 Når man legger disse opppå hverandre i Photoshop, så kan man lagvis viske vekk, tone vekk de partier som er over eller undereksponert i de respektive lagene (Layers).

Les mer – Read more »