Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

  No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for december, 2010

(Fredag kveld) Lørdag, 1. januar 2011

 

 

Nyttår på Rødberg. © Villy Sander Norås.

Visanor

ønsker alle lyttere og lesere et Godt Nytt År.

2011 er et kommunevalg-år og Visanor kommer med masse interessant stoff om dette i tiden som kommer. Det vil også blir mer engasjement på profilintervjuer i tiden som kommer.  Mange saker vil både bli kontroversielle og mer kritiske. Sist år var det omtrent 280 artikler og litt over 1.400 bilder som ble brukt. Råmaterialet på bildemengden til reportasjer og artikler var litt over 30.000 bilder.

 

Neste år
Som sagt, mer kommer til neste år. Antall klikk på Visanor er over alle forventninger – egentlig. Visanor er også overrasket over alle som har latt seg intervjue, det er med andre ord få som ikke har villet.  Visanor takker for dette året og ser inn i det nye året med optimisme.

 

 

GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!

 

 

Villy Sander Norås

 

.

Fredag, 31. desember 2010

 

Romjulstreffet – mange opptak

Romjulstreffet. © Villy Sander Norås.

Helt fram til fredag 7. januar 2011 i neste uke vil omhandle Romjulstreffet som var på Rødberg Hotell.

 

Innledning
I morgen lørdag kommer foredraget til ordfører Kirsten Gjestemoen Hovda som en intro til hele møtet, samt annet.

 

Mye info
Søndag kommer et foredrag med Otto Engen fra Statskraft. Her er det mange interessante ting som skjer.

 

Kritisk i både foredrag og intervju
Mandag blir det foredraget til Kåre Gunnar Bergstøl der han krittiserer Nore og Uvdal kommune.
Det blir også et intervju med foredragsholder Kåre Gunnar Bergstøl som også er kritisk til overnevnte.

 

Les mer – Read more »

Onsdag, 29. desember 2010

 

Starter 1. januar
Visanor starter som nevnt opp igjen 1. januar 2011. Første artikkel kommer 05.30 (som vanlig). I dag hadde Nore og Uvdal kommune et ungdomstreff på Rødberg Hotell. Det at kommunen tar initiativ til å invitere ungdommen på denne måten må sies å være positivt – uten tvil.

 

Kritikkverdi
Det ble rettet en del kritikk fra de yngre på “treffet”. Kort sagt var det et savn på det konkrete, altså handling og ikke bare prat. Av den yngre garden var det omtrent 5 forskjellige som var samstemte på det som de mente var kritikkverdi. Visanor har lydopptak av hele seansen, så på nyåret kommer det møtereferat fra hele møtet.

 

Kritikk
Også Visanor fikk kritikk og reaksjoner på møtet, dette var om tidligere artikler, men det kommer jeg tilbake til. Men man kan jo si det slik at Visanor har engasjert folk er positivt – ikke sant?

 

Intervjuer
Visanor har flere intervjuer og reaksjoner fra ungdomstreffet, så følg med.

 

 

 

Villy Sander Norås

 

.

Mandag, 20. januar 2010

 

Oppdatering

Hva vil bli snust opp til neste år - mon tro? © Villy Sander Norås.

Visanor skal () gjøre en oppdatering av serversystemet, derfor kommer ikke neste artikkel før 1. januar. Men ikke fortvil, det er mange saker som vil få en spennende oppfølging på nyåret. Selv om det er en oppdatering så vil ikke avstemningen på Uvdal.no blir berørt, så her er det bare å stemme i vei.

 

Avslørende
Visanor ønsker alle lesere og lyttere god jul og godt nytt år. Neste år vil bli et spennende år. Visanor har mange saker å stikke nesa i. Noen av dem vil være avslørende, også mye avslørende statistikk vil også komme fram. det vil også bli en liten vri i journalistikken, så følg med.

 

 

Husk: 1. januar dere!

 

 

God jul og godt nytt år til alle sammen.

 

 

 Villy Sander Norås

Torsdag, 16. desember 2010

 

Julegrøten

Det var akrobatisk på Nisselekene. © Villy Sander Norås.

Jeg prater litt med Blånissemor som kommer fra Blåfjell. Nå er hun på Langedrag og ordner med julegrøten til ungene på låven.

 

Nisselekene
Blånissemor sier at hvert år så har blånissene fra Blåfjell og rødnissene fra Månetoppen de årlige nisselekene på Langedrag. Her er det snakk om ridning på hest og hvem som har den flinkeste geita.

 

Helene og Marie koste seg
Helene og Marie var i låven på Langedrag nå i helgen.

De koste seg med julegrøt og forestillingen som både blånissene og rødnissene hadde.

 

Var også med
Helene var også med på forestillingen som var ute på Langedrag. Der var det konkurranse med både hester, geiter og kuer.

 

Les mer – Read more »

(Tirsdag kveld) Onsdag, 15. desember 2010

 

Hva skjera

Lars Fullu: Er det innhabilitet, eller? © Villy Sander Norås.

Ronny Andersen i FRP mener at det nå er på tide at Nore og Uvdal næringsselskap må redegjøre for det som skjer i selskapet.

 

Sirkus
Ronny mener det blir mye virvar med hager, parker og selskaper. Det hele er blitt et sirkus. Nå må vi se alt i sammenheng, vi kan ikke spare på omsorgsbehov og samtidig sløse penger på noe som kan defineres som sirkus.

 

Nore og Uvdal kommunestyre sin sak – næringsselskapet
Lars Fullu lurte på om han var innhabil. Han sier han er styreleder i Nore og Uvdal næringspark som eier noen prosent av Numedal næringshage – som da også eies av næringsselskapet.

 

Juridiske bistand
Rådmannen måtte trå til med sine juridiske bistand. For å gjøre en sak helt kort og enkel – det ble problemer med hva som var hva, uten tvil.

 

Les mer – Read more »

Tirsdag, 14. desember 2010

 

Også eldre engasjerte seg

Mange av de eldre hadde probloblemer med og høre hva som ble sagt. © Villy Sander Norås.

Også mange av de eldre var tilskuere i kommunestyresalen i Nore og Uvdal kommune. Saken gjaldt om man skulle bespare på Bergtun omsorgssenter med såkalte hybelfunksjoner.

 

Hadde problemer med og høre det som ble sagt
Anna Troppen var en av de som var til stede som tilskuere, men hun hadde problemer med og få med seg det som ble sagt fra kommunestyresalen.

 

Sakens kjerne – snubler 2 ganger
Det som er sakens kjerne her er enkle og simple pc-høytalere med tydelig utpreget “bøttelyd” som nesten var ubrukelige (dette var PA-anlegget til kommunen). Under kommunestyremøtet ga høytalerne en såkalt feedback (på fagspråket). Dermed kunne man ikke ha den styrken på høytalerne som trengtes for å høre det som ble sagt.

 

Les mer – Read more »

Mandag, 13. desember 2010

 

Time out

Rådmannen Frank Pedersen ble ikke hybelvert - enda. © Villy Sander Norås.

Kommunestyret i Nore og Uvdal gikk for en “time out”  i det jeg definerer som hybelsaken. Det består i å gjøre om noen av omsorgsdelene til hybler. På den måten kan kommunen spare penger.

 

Furies
Det ble som sagt “time out”, saken er utsatt i et år. Dette er noe Arnold Johansen reagerer på. Det kan godt sies han var furies for og si det sånn.

 

Mange enkeltsaker
Kommunestyret i Nore og Uvdal i dag var siste dette året. Det var mange enkeltsaker, men Visanor velger å gå inn på enkeltdetaljer fra kommunestyremøtet. De som vil har detaljene kan se kommunestyremøtet på Nore og Uvdal sine egne hjemmesider.

 

Les mer – Read more »

Mandag, 13. desember 2010 

 

Næringsselskapet

Det var mange tilstede fra Bergtun omsorgssenter.

Det var mange tilstede fra Bergtun omsorgssenter.

Kommunestyremøtet i Nore og Uvdal kommune holder fortsatt på. Næringsselskapet ble satt under lys, noen politiske fraksjoner vil sette stopp for videre støtte, men flertallet vil nok går inn  for videre drift.

 

Hybelvertene
Det har vært en diskusjon om den rasjonalisedringen på pleiehjemmet i Nore og Uvdal kommune. Her kom det forslag om “timeout” på rasjonaliseringen til hybelfunksjoner på Bergtun omsorgsenter. Det ser ut at dette frafaller.

 

Heite diskusjoner
Det var til tider heite diskusjoner i pausen mellom relaterte fra Bergtun omsorgssenter. Litt senere i kveld kommer et utblåsnings-intervju med Arnold Johansen som også jobber litt på Bergtun.

 

Les mer – Read more »

Mandag, 13. desember 2010

 

Julegrøt og julestemning

Blånisser, rødnisser og fjøsnissen fortalte eventyr. © Villy Sander Norås.

Lørdag var det julegrøt og julestemning på låven på Langedrag. Det var til sammen omtrent 200 barn og voksne som hørte på juleeventyr og spiste julegrøt på låven. Julenissen var bare en kort tur innom.

 

Kun fjøsnissen
Fjøsnissen på Langedrag mente at det bare var han som var nisse, men fjøsnissen innså at det også fantes andre nisser nå i disse dager.

 

Før i tiden
Nå til dags finnes det både blånisser og rødnisser og hver jul er jo Julenissen ute på tur også. Nissemor Tuva som hører til på Langedrag ble ikke nevnt i denne sammenhengen av fjøsnissen på Langdrag, så hun er nok akseptert. Det er jo tross alt hun som serverer julegrøten på Langedrag.

 

Les mer – Read more »

På mandag og til uken så blir det julestemning fra Langedrag, Nore og Uvdal – samt Rollag.

Fredag, 10. desember 2010

 

Strategimøtet

Fra strategimøtet på Rødberg Hotell. © Villy Sander Norås.

På det åpne strategimøtet i Nore og Uvdal Næringselskap som ble holdt på Rødberg Hotell 23. november 2010 var ganske fulltallig.

 

Innspill
Det var endel innspill fra aktuelle aktører før idedugnaden rundt ble igangsatt.

 

Lydopptak
Tidigere så hadde Visanor et lydopptak fra selve iderunden i sin helhet, men noen har etterlyst enkeltopptak som ble gjort denne kvelden.

 

Opptakene
Opptakene som gjenstod er av næringskonsulent Terje Halland og daglig leder Ole Sundnes. Nedenfor kan du høre opptakene fra 23. november.

 

Les mer – Read more »

Torsdag, 9. desember 2010

 

Meningsmåling

 

Bare uvdal.no - eller?

Bare uvdal.no - eller?

Meningsmåling som gjelder destinasjonsvalg og problemer rundt dette. Det må sies at www.uvdal.no er en god og enkel løsning som markedsførings-strategi, men hva med frustrasjonen som resten av regionen opplever.

Hver datamaskin eller IP-adresse har 3 stemmer. Bruk 2 av stemmene på det du/dere mener er ditt/deres riktige svar. Den tredje og siste bruke du/dere på hvor du/dere kommer fra.  Så – STEM I VEI.

Denne målingen er åpen til 9 . januar 2011.

 

Det ligger også en link i baren øverst på venstre side om du vil følge med  senere.

 

 

Bare uvdal.no - eller noe annet?

 • 01. Vi må kun ha uvdal.no (32%, 11 Votes)
 • 02. Vi kan ikke ha uvdal.no (12%, 4 Votes)
 • 03. Vi må samle oss rundt noe som kan dekke hele kommunen (35%, 12 Votes)
 • 04. Turistkontoret på Rødberg kan ikke hete uvdal.no (32%, 11 Votes)
 • 05. Vi må ha uvdal.no, men en løsning for resten av kommunen (26%, 9 Votes)
 • 06. Jeg/vi kommer fra Uvdal-regionen (18%, 6 Votes)
 • 07. Jeg/vi kommer fra Nore-regionen (53%, 18 Votes)

Totalt antall stemmer: 34

Loading ... Loading ...

 

 

Villy Sander Norås

 

.

(Onsdag kveld) Torsdag, 9. desember 2010

 
Liten kompetanse, men stor realkompetanse

Hans-Jørgen Jahren liker utfordringer. © Villy Sander Norås.

Hans-Jørgen mener bygdene trenger dyktige folk, det er liten kompetanse i Nore og Uvdal, men det er stor realkompetanse.

 

Vi må bli bedre
Vi må snu en trend med at folk flytter fra bygdene. Folk vil bo på landsbygda, men har ikke muligheter til å bo slik de vil. Hans-Jørgen mener noe av nøkkelen ligger i bo-tilbudet og en bedre personalpolitikk samt et tilbud med bedre pakkeløsninger.

 

Innhente kompetanse
Det er viktig å finne et økonomisk handlingsrom for å innhente kompetanse fra andre bygder som har vært i gjennom det samme. Vi må med andre ord ikke finne opp hjulet på nytt igjen, men innhente de som kan hjelpe oss med det.

 

Reelt, men savner entusiasmen
Det er mye realisme i det Hans-Jørgen Jahren sier i sine svar, men som styreleder savner jeg litt av den entusiasmen som kreves i en slik stilling og prosjektet sådann.

 

Les mer – Read more »

Onsdag, 8. desember 2010

 

Tydeligere på profileringen

Styreleder Hans-Jørgen Jahren. © Villy Sander Norås.

Også Hans-Jørgen Jahren innrømmer at vi må bli litt tydeligere på profileringen av resten av kommunen. Vi må profilere det lokale enda bedre enn det vi gjør i dag. Vi må ha en rendyrket profilering sier Hans-Jørgen.

 

Sile ut essensen
Hvordan resten av kommunen skal profileres gjenstår å se. Vi er også en nasjonalpark-kommune og da er det ikke lett å sile ut essensen i profileringen.

 

Bedre fagmiljø
Det er viktig med et bedre fagmiljø innenfor turismen og profileringen. Vi trenger flere fyrtårn eller magneter.

 

Tiden
Hans-Jørgen sier at tiden ikke strekker til, for hva som gjelder bedriftsbesøk som man er pålagt å gjøre.

 

Les mer – Read more »

(Mandag kveld) Tirsdag, 7. desember 2010

 

Styreleder

Hans-Jørgen Jahren, styreleder i Nore og Uvdal Næringsselskap. © Villy Sander Norås.

Hans-Jørgen Jahren er styreleder i Nore og Uvdal Næringsselskap. Hans-Jørgen vil gestalte/utforme selskapet til et selskap med tillit i Nore og Uvdal kommune. Selv har han satt av et år til dette.

 

Støtte
De som trenger hjelp og støtte for egen bedrift kan benytte seg av Nore og Uvdal Næringsselskap.

 

Nore og Uvdal Næringsselskap er i 2010 finansiert med:
1. 2.000.000,- (2 mil. fra Nore og Uvdal kommune
2. 400.000,- fra SIVA – Senter for Industriell vekst
3. 400.000,- fra lokale bedrifter som har tilknytningsavtale med selskapet

 

Klarer ikke å følge opp
Kommunens næringsavdeling klarer ikke å følge opp det engasjementet som trengs innenfor turist og næringsutvikling. Hans-Jørgen sier at vekst nummer en er turistkontoret.

 

Direkte til markedsføring
Midlene på til sammen 400.000,- fra lokale selskaper med tilknytningsavtale går direkte til markedsføring.

 

Noen selskaper i gang
Noen av de selskapene som har fått støtte og hjelp fra Nore og Uvdal Næringsselskap er den nye Nore Plast og Nore Treindustri.

 

Misnøy og støy
Det har vært en del knurring rundt destinasjonsvalget og nettportaldelen som er valgt. Retorisk definerer Hans-Jørgen denne debatten som ferdig og død.

 

Les mer – Read more »

Mandag, 6. desember 2010

 

Definitivt

Fylkestingspolitiker Nils Petter Undebakke. © Villy Sander Norås.

Nils Petter Undebakke har nå vært heltidspolitiker i 18 og nå er det definitivt slutt sier han.

 

Fylkestingspolitiker
Til nå har Nils Petter vært fylkestingspolitiker i Buskerud fylkeskommune. Der han har vært leder av hovedutvalget for samferdsel.

 

Forvalte gården
Nils Petter mener tiden er inne for å forvalte gården og legge politikken på hylla. Nå er det buskapen og skogen som vil få oppmerksomheten. Nilsen Petter Undebakke sier at det ikke vil bli så mye politikk lenger, det kommer så mange nye og gode politikere etter oss andre som må få slippe til, avslutter Nils Petter.

 

På gården
Visanor skal besøke Nils Petter hjemme på gården når den tid kommer og da skal jeg spørre ham om hvor politisk engasjert han er da.

 

Les mer – Read more »

Fredag, 3. desember 2010

 

Strikkeprodukter

Solveig Halland både syr og strikker drakter til dukker. © Villy Sander Norås.

Siste intervju ut fra julemessa på Veggli er Solveig Halland som selger strikkeprodukter til babyborn-dukker. Solveig kommer opprinnelig fra Rødberg, men har bodd 30 år på Veggli.

 

Drakter
Solveig syr og strikker bunader, dresser og drakter til dukker. Draktene er etter egen fantasi.

 

Messer
Hun reiser en del rundt på messer når det er mulighet. Syingen og strikkingen er noe man kan pulse på med hele året rundt.

 

Kontakt
Om du er interessert i Solveig Halland sine produkter så er de bare å ta kontakt på mobil;
90 88 24 16, eller besøke henne på Veggli jernbanestasjon.

 

Les mer – Read more »

(Onsdag kveld) Torsdag, 2. desember 2010

 

Julegata

Julegatekrystaller i Rødberg sentrum. © Villy Sander Norås.

Handelsstanden på Rødberg, Nore og Uvdal kommune, Dnb Nor og Statskraft, har tatt et felles løft for å få en ny julegate i Rødberg sentrum. Grunnen til ny julegate skyldes traffikale krav som ikke tillater overhengende belysning i veibanen. Selve investeringen har kostet omtrent 150 tusen.

 

Snøkrystaller
Julegatebelysningen består av mønster som ser ut som store snøkrystaller. Det er vertikalt plassert på lysstolper. Belysningselementene er plassert på den ene side av veien gjennom hele Rødberg sentrum.

 

Helhet?
Det vil nok bli en mer helhet om impliserte tar seg investeringen av samme mønsterelementer på hver side av veien. Visanor tror det vil gjøre “susen i serken”. Når man ikke kan ha overhengende belysning så blir det hele litt amputer, men det har jo sin årsak.

  Les mer – Read more »

Onsdag, 1. desember 2010

 

Dagsenteret i Veggli

 © Villy Sander Norås.

Heidi Traaen og Kari Anita Lian hadde stand på julemessa i Veggli. De solgte produkter som er lagd på Dagsenteret i Veggli.

 

Mange produkter
På dagsenteret lager de både julenisser, bilder, hobbyartikler broderier, støpte lys og masse annet.

 

De har lagd alt selv på Dagsenteret
Monika Haugen og Signe Kravik viser fram både luer og forkler som de har lagd selv. Det de lager ved Dagsenteret er virkelig fine ting.

 

En tur nyåret
Visanor skal på nyåret ta en tur innom Veggli Dagsenter for å se på alle produktene de lager og hvordan de lager de forskjellige produktene. Det skal bli spennende å ta en tur innom Dagsenteret. ;)

 

  Les mer – Read more »