Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Archive for the ‘---- Rødberg sentrum’ Category

(Onsdag kveld) Torsdag, 2. desember 2010

 

Julegata

Julegatekrystaller i Rødberg sentrum.  © Villy Sander Norås.

Handelsstanden på Rødberg, Nore og Uvdal kommune, Dnb Nor og Statskraft, har tatt et felles løft for å få en ny julegate i Rødberg sentrum. Grunnen til ny julegate skyldes traffikale krav som ikke tillater overhengende belysning i veibanen. Selve investeringen har kostet omtrent 150 tusen.

 

Snøkrystaller
Julegatebelysningen består av mønster som ser ut som store snøkrystaller. Det er vertikalt plassert på lysstolper. Belysningselementene er plassert på den ene side av veien gjennom hele Rødberg sentrum.

 

Helhet?
Det vil nok bli en mer helhet om impliserte tar seg investeringen av samme mønsterelementer på hver side av veien. Visanor tror det vil gjøre “susen i serken”. Når man ikke kan ha overhengende belysning så blir det hele litt amputer, men det har jo sin årsak.

  Les mer – Read more »

Fredag, 19. november 2010

 

Latterlig

Inger Marie Risan.   © Villy Sander Norås.

Lydintervjuet i går ble avsluttet med at Inger Marie Risan kanskje velger å ikke ta ut de midlene hun har fått fra kommunen. Hun syns summen hun har fått er latterlig. Hun sier at hun ble lovt mye mer enn det hun fikk.

 
Brukt av egne midler
Inger Marie har heller brukt av egne midler og lånt av kjente. Det kreves en del investering på grunn av utstyr ved en blomsterforretning.

 

Lite
Harmonien Blomster søkte på 50 tusen i støtte og 150 tusen i lån, men hun fikk 25 tusen i støtte og 40 tusen i lån. Det er kanskje ikke de store summene det er snakk om, men for en liten bedrift i en oppstartsfase er alle midler av stor betydning.

 

Les mer – Read more »

Torsdag, 18. november 2010

 

Startet

Inger Marie Risan på Harmonien Blomster.  © Villy Sander Norås.

For 2 måneder siden startet Inger Marie Risan opp blomsterforretningen Harmonien Blomster på Rødberg. Nore og Uvdal har vært uten blomsterforretning i noen måneder, men nå er den på plass igjen der Blomsterboden lå før.

 

Symfoni
Utenfor er det kaldt, men når du kommer inn så merker du at det er en blomster-forretning du kommer inn i. Her er nesten en symfoni av blomsterlukter. Selv for en som er mannfolk og gubbe merker at dette er stedet der man kan omvandle en dialog til kanskje noe kjærlig til dem eller den du setter pris på.

 

Det heter jo som kjent:
- Si det med blomster.

 

  Les mer – Read more »

Mandag, 8. november 2010

 

Nore og Uvdal musikkorps

Tverrfløytist i Nore og Uvdal musikkorps.  © Villy Sander Norås.

De heter for Nore og Uvdal musikkorps. Det er Magne Fremo som jobber i Nore og Uvdal kulturskole som er dirigent.

 

Rødberghallen
De trener på Rødberghallen hver onsdag fra klokken syv til ni på kvelden. Når Visanor var innom så var det litt over 10 stykker som blåste i vei.

 

Noen “sure” toner, men godt humør
Nå trener de på julemelodier. De skal spille på Nore og Uvdal bygdetun før jul. Det er noen sure toner, men ikke så mange.

 

Det som derimot er på topp er humoren blant blåserne. De spøker om takter og noter og det som verre er, også dirigenten fra Mosjøen og Nesbyen slår av en spøk.

 

Les mer – Read more »

   

 Rødbergplanen
Gunhild Vikan

 - Ja, Rødbergplanen, hva er det for noe?
- Det er jo områdeplan for Rødberg som skal – det sentrum som skal forskjønnes. Det er helt naturlig at jeg er opptatt av det som har butikk her. Det er veldig flott at man satser på nye ting og støtter opp om det, men vi har også en del ting som eksisterer som vi også må ta vare på og utvikle.

 

Miljøringen

- Hva syns du om Miljøringen? Er den liv laga?
- Jeg får håpe at den er liv laga – virkelig. Og det er jo veldig bra at det hele er kommet på lokale hender. For skal en få til noe, så må det være på den måten. Det kan ikke være alle som kommer utenfra som høster og ikke gi. For de som er i Miljøringen er nok interessert i å gi og er virkelig interessert i å få ting til å gå.

- Det skal bli spennende å se. Tilbake til sentrum igjen – du er ikke fornøyd med sentrum, hva er det som er galt med det? Er det ikke bra nok som det er?
- Om jeg ikke var innbygger i Nore og Uvdal og kom kjørende til Rødberg. For det første så er det jo et forferdelig stygt kommunehus som møter meg. Det er ikke farlig å si.

 

  Les mer – Read more »

 

Gunhild Vikan

Jeg har avtale med Gunhild Vikan om å intervjue henne som en profil i mening og virke. Det er Gunhild Vikan som i dag styrer den ene manufakturbutikken i Rødberg sentrum. Forretningen heter G. Strøm og ligger rett ovenfor lensmannskontoret på Rødberg.

 
Nå vil vel kanskje mange mene at den type profiler skal være strømlinjeformet, men det er den ikke. Nå tenker ikke jeg på personen men skrivestilen.

 

Her er det hopp og sprett og både spørsmål og emne, men det er nettopp slik en helt vanlig samtale pleier å være. Samtalen er skrevet på best mulig vis slik samtalen var. Så alle må se på denne dialogen som et rent notat av det som ble sagt. Om du hadde vært flue på veggen så er det ikke noe problem å forestille seg hva som ble sagt.

 

 

 

 

Les mer – Read more »

 

Turistsjef Kristin Helgerud

Det er jo snart påske, så jeg tar en tur innom Nore og Uvdal turistkontor for å se hva de har å tilby. Kontoret ligger som sagt i Rødberg sentrum.

På kontoret finner jeg Kristin Helgerud som er daglig leder, for meg er hun et nytt ansikt i dalen. Det er alltid interessant med nye mennesker og jeg går rett på sak.

- Hvor kommer du fra?
- Jeg kommer fra øvre Eiker i Vestfossen.

- Hva er det som har dratt deg oppover til Numedalen?
- Jobb, rett og slett.

 

 

Les mer – Read more »

 

Foto: Villy Sander Norås

Jeg er en tur inne på Brugaard manufaktur helt øverst i Rødberg sentrum. Jeg vet at det er en hollender som styrer med hovedproduktene i butikken. Mye av grunnen til at jeg vil intervue henne er at hun kommer utenfra. Ikke bare utenbygsfra, men heller utenlands fra, noe som kan være interessant med hensyn til litt friskere perspektiver hva angår litt nytenkning i dalen.

- Ja, nå er jeg på Brugaard manufaktur i Rødberg sentrum. Daglig leder, hva heter du?
- Sylvia Brokking, sier hun. Hun prater bra norsk, men jeg hører på aksenten at hun kan komme fra enten England eller Nederland.

- Du og mannen din har flyttet hit til Numedalen?
- Egentlig var det for å drive en campingplass, det var Fjordgløtt camping, men etter 2 år måtte vi slutte der pga det gikk på leie kontrakt, så vi måtte finne på noe nytt. Men det var aldri en tanke på å reise tilbake til Nederland. Så vi fant oss bare en annen jobb slik at vi kunne fortsette her oppe.

 

 

 

 

 

 

 

Les mer – Read more »

 

Guldbrand Kirkevollen

Guldbrand Kirkevollen som er innehaver av Kirkevollen Begravelsesbyrå velger å legge årene litt bi. Han har holdt på med Kirkevollen Begravelsesbyrå i 40 år. Det er til Guldbrand vi folk her i dalen kommer til når vi er i sorg og skal ha gjort en siste reise for reise for dem vi er glad i.

 

Kontoret

Jeg besøker Guldbrand i privathuset sitt i Rødberg sentrum. Det kan sies å være både solide, sterke og trauste møbler han har på kontoret sitt. Det er seg vel hør og bør når man driver et begravelsesbyrå.

- Du har et kontor i 1. etasje i privatboligen. Hvor mange kommer innom begravelsesbyrået i løpet av året? spør undertegnede Guldbrand Kirkevollen.
- I løpet av året så blir det endel folk, når det dør mellom 30 og 40 og når det da er familie av dem som jeg har besøk av. Og de fleste kommer jo innom kontoret. Her på kontoret har jeg jo papirer og alt som skal til for at man skal få gjort det meste på en gang. Så slipper folk å reise fram og tilbake. Og man får gjort det man skal om man ønsker å få gjort en begravelse eller sermoni.

 

 

  Les mer – Read more »

 

Svanhild Kirkevollen og datteren Jane Bekkeseth

Jeg besøker Blomsterboden på Rødberg der jeg skal intervjuer Svanhild Kirkevollen og datteren Jane Bekkeseth som driver butikken.

Jeg går rett på sak med intervju av Svanhild Kirkevollen:
- Nå er det slik at du har planer om å legge ned,  er ikke det litt trist?
- Jo, det er det.

- Når skal du legge ned?
- 1. juli, men vi skal ta med oss blomstersalget i sommer.

Les mer – Read more »

 
Bra vær
Starten gikk av stabelen i 8-tiden idag. Sola skinner, det er kaldt på morgenkvisten, men når solen har fått varmet opp litt så blir det sikkert bra senere ut på dagen.

 

Foto: Villy Sander Norås

Deltagerne står på rekke og rad, klokken er 9.00 og de fleste deltagerne har allerede startet.

  Les mer – Read more »

 

Foto: Villy Sander Norås

Nå braker det løs igjen. Lørdagen 6. mars er det full fart i øvre Numedal. Da er nemlig Numedalsrally 2010 igang. Nå er det faktisk over 20 år siden man startet med rally i Numedalen.
Tilsammen er det 8 fartsetapper på over 10 mil med løyper tilsammen. Start er i Rødberg sentrum lørdag morgen, men allerede til fredagen kan man regne med motoriske aktiviteter og forberedelser til dagsløpet lørdagen.

 

 

 

 

Mye aktivitet
Numedalsrally er kilde til mye aktiviteter og mye motorstøy hele helgen. Rødberg sentrum vil nesten bli ufremkommelig, det står biler på fotballbane, langs veiene, ja over alt. Man må passe på nå man beveger seg i sentrum. Dette gjelder både med og uten bil.

 

Foto: Villy Sander Norås