Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Torsdag kveld) Fredag, 4. mars 2011

 

Frokost hver lørdag

Populær frokost på Øygardsgrend.  © Villy Sander Norås.

I andre etasje på Øygardsgrend dagligvare er det frokost hver lørdag. Den starten klokken 10 og slutter klokken 11 eller litt senere, alt etter som.

 

Variert
Det er Bente og Line Berit som styrer på kjøkkenet. Det lager omelett, steiker pølser og dekker på bordet med både grønnsaker og ferskt brød.

 

Plass til de fleste
I andre etasje er det sikkert plass til 50 personer og enda mer om man vil. Det er god nok plass til de fleste som er sultne.

 

Frokost for alle
Det var en tidligere praksis at betjeningen på Øygardsgrend dagligvare spiste frokost for de gikk til jobben. Dette ble så populært at nå er det åpen inngang og frokost for alle som er sultne.

 

 

Billig
En frokost koster ikke med enn 50 kroner og du kan spise så mye du vil. Liker du fersk omelett og ferskt brød så er dette stedet. Er du kaffetørst så kan den også den kureres.

 

Line Berit og Bente kokkelerer og lager til frokost.

Line Berit og Bente kokkelerer og lager til frokost.

 

Intervju med frokostkokkene Bente og Line Berit
 

 

Populært
For det meste så er det øygardsgrendinger og hyttefolk som er innom å spiser, men Øygardsgrendsfrokosten er blitt så populært at det kommer folk fra andre bygder innom for å spise.

 

Line Berit steiker og braser.  © Villy Sander Norås.

 

Atmosfære
Det er en atmosfære rundt frokostbordet på Øygardsgrend. Folk snakker og spøker om løst og fast. Her er det ikke noen høytidelig tone når man spiser.

 

Hvorfor
Hva får øygardsgrendinger til å starte med denne type gastronomiske aktiviteter, mon tro? Svaret er vel like enkelt som spørsmålet.

 

Ferskt brød.  © Villy Sander Norås.

 

Den sosiale biten
Det er vel rett og slett den sosiale biten med dette å komme sammen en gang iblant. Prate litt om ting og tang. Utveksle meninger og diskutere hva som har skjedd og hva man bør gjøre.

 

Liten tid
I Øygardsgren har de tatt tiden tilbake med sosial sammenkomst. Ikke på festlokalet, men rundt frokostbordet. Det er jo slik vi gjorde før i tiden. Satt og pratet om løst og fast rundt frokostbordet. Tok seg tid til andre enn bare seg selv, eller hurtigmat for den slags skyld.

 

Gressløk må til.  © Villy Sander Norås.

 

Franskmenn og italienere
Øygardgrend gjør som våre sydligere frender gjør det. De tar tiden tilbake, i hvertfall for en liten stund. Men tiden er til for mye annet oppe i grenda. Da er jo festlokalet kjekt å ha, til både 17. mai og andre arrangementer.

 

 

Her er det bare å forsyne seg.  © Villy Sander Norås.

 

De sier de er "nyforlovet"...  © Villy Sander Norås.

 

Ta deg en frokost på lørdag.  © Villy Sander Norås.

 

Ha en god dag.

 

I morgen lørdag, litt ut på dag kommer det en reportasje med noen intervjuer fra Numedalsrally, så følg med.

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.