Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Tirsdag, 1. februar 2011

 

Ekspertise

Sevletunet om sommeren.  © Villy Sander Norås.

I del 2 sier Gro Sevle at vi har konkurranse fra hele Norge og skal vi bli bedre på dette punktet så trenger vi ekspertise om vi skal hevde oss.

 

Engasjement
Gro Sevle har vært engasjert i næringslivet helt fra 1990-tallet og hun har god oversikt over det meste som har skjedd.

 

Kun til et punkt
Det skjer bare ting til et punkt, men ikke mer. Vi må i større grad opptre som et team.

 

Numedalsbanen
Vi fokuserer ikke nok på Numedalsbanen, det er ikke nok å ha det på papiret.

 

Sage av greina
Det er viktig at vi ikke sager av den greina vi sitter på.

 

Prosjektere
Vi må prosjektere mer på det vi har.

 

Vi
Vi er både politikere, administrasjonen og næringslivet. Vi må ha et felles mål. Dette sier Gro Sevle til både politikere, ordfører, næringssjef og næringsselskapet.

  

Sevletunet.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Gro Sevle del 2:2  (12 min)
 

 

 

Gro Sevle sine etterkommentarer på mail

Sitat:
- Jeg tror egentlig alle som bor her ønsker det samme: At bygda vår skal bli så attraktiv og livskraftig som mulig – for våre unge å flytte tilbake til, for andre innflyttere, for at bedrifter kan etableres eller flytte hit og for at turistene skal velge Nore og Uvdal fremfor de betydelige destinasjonene vi konkurrerer med. Men vi er ikke så flinke på kommunikasjon, snakker ofte forbi hverandre og “tror” vi er uenige. Vi trenger kanskje litt hjelp med kommunikasjonen, inspirasjon og kunnskap.

 
- Det er flott med nyoppusset skole, full barnehagedekning, en nyrenovert og utbygd sjukeheim og et alpinsenter i utvikling. Men det er ikke nok! Sier vi oss fornøyd, stagnerer vi som samfunn. For at vi alle skal klare å se det samme bildet, få en felles forståelse, må vi bli bevisstgjort. Vi trenger en fyrlykt – et mål som alle er enige om å jobbe mot.  Hvis vi tar våre unge og våre hyttebrukere med i utviklingsarbeidet, får vi andre perspektiver. Vi trenger å bli vekket, slik som da hytteeieren på møtet sist sa at det er ikke noe spesielt med Rødberg som gjør at han ønsker å stoppe der!!

 

- Vi trenger også en motor som kan gå foran, den motoren mangler vi dessverre – det skulle vært næringsselskapet; men det er ikke så enkelt som at man kan vedta at et selskap skal være en motor – det er avhengig av så mye.

 

- For å være en motor må man ha et brennende engasjement. Vi må ha møteplasser, dialog med respekt og på tvers av sektorer. Næringslivet lykkes ikke uten kommunen med på laget, og kommunen lykkes ikke uten næringslivet og foreninger/enkeltpersoner med på laget. Adm. og politikere må være mer med, selv om de bevilger midler til et næringsselskap. Vi er alle like viktige biter i puslespillet “å bli en samarbeidende Ja-kommune”! Og det skjer ikke over natta av seg sjøl.

- Det er ittno som kjem tå seg sjøl”, heter det i sangen.

Sitat slutt.

 

 

Villy Sander Norås

 

.

Comments are closed.