Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Mandag, 31. januar 2011

 

Folkemøte i Nore

Folkemøte med folkestemning.  © Villy Sander Norås.

I dag var det folkemøte på Norefjord skole som gikk på vekst og trivsel i Nore. Det var omtrent 70 frammøtte i storsalen. Det første møtet Noringene hadde i denne serien var 18. oktober i fjord.

 

Næringsområder
Kveldens møte hadde et preg av gode ideer som kom fram. Her kan det nevnes egne næringsområder for bedrifter som trenger å etablere seg. En av gruppene nevnte mer folkedans, scener og kanskje arrangementer rundt dette. Her kan jo Kraviklyra være noe å satse på.

 

Mer rundt stavkirka
Et av forslagene gjaldt også mer fokus rundt Nore stavkirke og mer tiltreknings-elementer rundt dette området. Boliger til bruk for innflyttere var også et viktig aspekt. En tursti rundt vannkanten ved Norefjorden var på menyen.

 

Jernbane og stasjon
En bedre utnyttelse av Numedalsbanen med tilhørende dresinkjøring ble også nevnt. Oppussing og rensking rundt jernbaneskinner må prioriteres.

 

Stemningen
Det var mange andre forslag som kom fram på møtet, men stemningen i Norehallen var god og lett. Også nye innbyggere ble presenter, men det kommer Visanor tilbake til i senere artikkel.

 

Det var omtrent 70 frammøtte i Norehallen.  © Villy Sander Norås.

 

Markedsføringsbiten
Noringene skåret bra på ideene, men strøk på markedsføringsbiten. Det som et viktig aspekt er den medieoppmerksomheten som kanskje er til stede i folkemøter. Om man skal eksponere seg så er det viktig å bruke de metodene som media bruker, nemlig direkte lydintervju. Noringen vil la seg intervjue, men ikke som lydopptak, kun skreven form er greit. Her må Noringene bli flinkere og litt mer profesjonelle på de metodene som mediene bruker. Et lydopptak som kan eksponere det styringsgruppa er opptatt av går fort tapt når man ikke benytter seg av direkte gjengitte lydopptak. Her blir det strykkarakter.

 
I slutten av uken kommer i hvertfall Visanor med et intervju med noen av deltagerne som var på møtet. Et spennende og friskt intervju sådan.

 
I morgen kommer siste del av intervjuet med Gro Sevle.

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.