Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Søndag kveld) Mandag, 3. januar 2011

 

 

Yngre garden

Kåre Gunnar Bergstøl gir kommunen "et spark bak".  © Villy Sander Norås.

Også den yngre garden fikk slippe til med innlegg på romjulstreffet.

 

Innlegget til Kåre Gunnar Bergstøl
Kåre Gunnar Bergstøl kommer fra Nore. Han jobber i Oslo, men har nesten flyttet tilbake til Nore. Kåre Gunnar er utdannet sivilingeniør innenfor bygg og annlegg og han regner med å flytte permanent hjem til Nore på sikt.

 

Ikke legge ned
Man må ikke legge ned skolene. Det må også være bedre tilbud utenom jobb. Både Nore og Uvdal kommune, Næringsfondet og Næringsselskapet er for passive, understreker Kåre Gunnar.

 

System
Kommunen lager et system og kommunen venter på at folk skal banke på hos kommunen er Kåre Gunnar sitt inntrykk. Han nevner også et konkret eksempel der kommunen har mistet 4 nye innbyggere, hør innlegget for mer informasjon.

 

 

Det skjer ingen ting
Kåre Gunnar kritiserer kommunen for at det blir lagd veldig mange planer – også, skjer det ingen ting. Det er heller ikke så mange synlige resultater etter det romjulstreffet som var i fjor, det som er nytt er ny internettside. Hadde alle forslag blitt tatt tak i så hadde det vært gunstig for alle.

 

Vil kommunen lytte til Kåre Gunnar Bergstøl? Foto: Villy Sander Norås

 

Kåre Gunnar Bergstøl sitt innlegg - (12 min.)
 

 

- Kommunen er for passiv

 

Man må gjennomføre det
Det blir avsatt penger til forskjellige ting, men så stopper det opp. Presiserer at det ikke er slik det fungere, man må gjennomføre det – også. Det vil også være en fordel å satse på de yngre med litt kreative ansettelsesregler.

Kåre Gunnar avslutter argumentene med at dette var ment som  et “spark bak” til Nore og Uvdal kommune. Men han nevner tilslutt at det som er positivt er kommunens helsestasjon.

 

Kåre Gunnar Bergstøl tok til ordet for handling.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Kåre Gunnar Bergstøl
 

 

Intervjuet med Kåre Gunnar Bergstøl
Kåre Gunnar mener det blir for mange møter uten resultat. Kommunen må ta de innspillingene som kommer på alvor. Innspillingene må taes konkret tak i og sørge for at det blir gjort. Om man skal ha slike møter som dette her så er det viktig at de tar til seg de innspillene som kommer.

 

Plan for å ha en plan
Det er viktig at man ikke har et møte for å ha et møte eller har en plan for å ha en plan. Han håper kommunen tar tak forslagene som har kommet.

 

Må skje noe
Kåre Gunnar ser ingen grunn til å komme på møte til neste år – da må det i så fall skje noe.

 

Skjeivkjørt
Kåre Gunnar mener personalpolitikken i Nore og Uvdal kommune er skjeivkjørt. Om de vil ha noe til bygda så er de viktig at de tar noen sjanser. Det kan være viktig med nytt blod og ikke bare de som har 20 år erfaring. Kåre Gunnar sier også at Nore og Uvdal kommune alltid velger den trygge løsningen.

 

 
Kommentar
Det som Kåre Gunnar nevner både i innlegget og intervjuet er følgende:
Man har et møte (kun) for å ha et møte og har en plan for å ha en plan, uten at noe mer skjer.

 

Olsenbanden
For å si det på en litt komisk måte, om Visanor (undertegnede) hadde vært Benny i Olsenbanden og Nore og Uvdal kommune hadde vært Egon, så tror jeg det ville vært lenge før jeg hadde sagt:

- Helmaks Egon!

 

Er de yngre ute av fokus i framtiden også?  © Villy Sander Norås.

 

Men fra alvor til spøk
Det som er en kjensgjerning av alle de Visanor har intervjuet og har pratet med er nemlig det som nettopp Kåre Gunnar her sier. – Man har et møte for å ha et møte og en plan for å ha en plan.

 

Mange sier det samme
Kåre Gunnar er såpass tøff at han tør si det. Alle sier omtrent det samme, men ingen tør stå fram med det som nettopp er sakens kjerne. Har man også sagt A, så må man også si B.

Den dagen Visanor kan si:
- Helmaks Egon.

Ja, da har Nore og Uvdal kommet langt.
Artikler om romjulstreffet går som sagt helt fram til fredag. Ungdommen har begynt å si i fra og mer kommer i etterliggende artikler.

 

Ungdommen nå til dags
Hva skal jeg si? Ungdommen nå til dags! Ja, det er det vi må si, men i positivt fortegn. De tør si ifra, de tør kritisere kommunen på svake punkter. De tør si hvor skapet skal stå.

Det er nå kommunen må høre etter og ikke komme om 20 år. For da er nemlig de fleste av oss på pleiestadige. For de pietistiske, prøv å se det komiske i linjene, en latter forlenger livet…

 

 

Tirsdag kommer litt om næringsselskapet ved Hans Jørgen Jahren.

 

 Villy Sander Norås

 
.

Comments are closed.