Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 Onsdag, 4. mai 2011

 

2 lydopptak

Gruppe 1.  © Villy Sander Norås.

Her er del 2 av det “åpne” møtet som var på Rødberghallen 2. mai. Det er 2 lydopptak i dag. Det ene er innledning og det andre er gruppe 1 sine forslag til sentrumsforbedringer.

 

Innledningen
Det var ordfører Kirsten Gjestemoen Hovda og prosjektleder Eli Hovd Prestegården som inviterte til dette møtet. Prosjektleder Eli Hovd Prestegården stod for innledningen.

 

1,5 mil.
Eli Hovd Prestegården fortalte at Nore og Uvdal vil bruke 1,5 mil. på diverse prosjekter som har med Rødberg sentrum å gjøre. Om man bruker disse midlene på den rette måten så vil nok dette være et løft for Rødberg som et tettsted.

 

Problemstilling
Mot slutten av introduksjonen ble Visanor sine lydopptak sett på som en problemstilling (hør lydopptak).

 

 

Krisemaksimering
Det å poengtere fra prosjektleder at det er uønsket med opptak av “drodlingen mellom bordene” eller opptak av den ide-myldringen mellom bordene blir litt for dumt. Dette er noe Visanor vil kalle for en krisemaksimering.

 

Prosjektleder Eli Hovd Prestegården.  © Villy Sander Norås.

 

Innledning av prosjektleder Eli Hovd Prestegården
 

 

Patetisk
Nå er det gjort såpass mange opptak av slike møter fra Visanor sin side at det blir litt patetisk at noen skal spørre om hva Visanor skal bruke opptakene til. De fleste burde ha fått med seg at bloggavisen Visanor har referater fra enkelte møter i Nore og Uvdal. Det ble presisert fra Visanor sin side til prosjektleder i forkant av møtet at det kun var hovedpoengene som var interessante i opptaks-sammenheng.

 

“Lange linser”
Prosjektleder snakket også om Visanor var utstyrt “lange linser”. Her må Visanor presisere at man må være mer bevist på de begrepene man bruker. Det er ikke noe som heter for “lange linser”. Det heter lange objektiver. Sant nok så har undertegnede endel kilo objektiver med optikk.

 

Delene som inne i et objektiv
Man må være klar over at en linse er en av de mange delene som inne i objektivet. Det er dette som kalles for en linse eller linser. Begrepet “lange linser” har Visanor aldri sett eller hørt om.

 

Innholdet
Nå er det ikke krisemaksimeringer eller andre feilbegreper som er det interessante i denne artikkelen, men innholdet i møtet sådan.

 

Gruppe 1 – forslag
Parkeringsproblemer i Rødberg sentrum og kommunehuset (legebesøk)
Beplante parkeringsplassene
Holdingskampanje i forhold til hundemøkk og søppel
Standardheving i sentrum
Vimpler på lyktestolpene
Mer blomster
Mer sikring i fritidsparken
Rydding på Rødberg stasjonsområde
Avklaring på lokstallen
Belysning av rørgata
Flytte turistkontoret ned i lokstallen
Trallebanedrift og ei ny trapp opp rørgata
Kulturhus og svømmehall inn i kraftstasjonen når den blir ledig

 

Laila Halvorsen var engasjert.  © Villy Sander Norås.

 

Gruppe 1 sine forslag presentert av Laila Halvorsen
 

 

Visuelle markanter
At man tenker litt visuelt på f. eks en fontene så vil nok det bli en vitamininnsprøytning til andre forbedringer i sentrumsområdet. En annen visuell markant vil jo være belysning av rørgata på Rødberg.

 

Utrykningsvei og publikum
Det at kommunen innrømmer at man må gjøre noe med problemstillingen utrykningsvei og publikum i noe som defineres som en fritidspark må man bare se positivt på. Visanor tok nemlig dette opp med ordfører Kirsten Gjestemoen Hovda i et intervju for en tid tilbake.

 

Kommentarer

 
Lang linser
Som nevnt tidligere må det fra undertegnede sies at det er ikke noe som heter for lange linser. Hadde disse eksistert så ville dette vært linseelementer som hadde så kraftig fortegning og kromatisk aberrasjon at de faktisk ikke hadde vært liv laga eller brukelige i det hele tatt.

 

Fortegning og kromatisk aberrasjon
Fortegning er misvisning eller en forskyvning av lys. Kromatisk aberrasjon er fargeforskyvninger eller forvrenging av fargene gjennom linseelementer.

 

Bagateller
Nå henger jeg meg kanskje opp i bagateller, men når bagateller (les lydopptak) blir blåst opp som store problemer er det også på tide med en avdramatisering av det oppblåste.

 

Blåse
Om man skal blåse opp uvesentlige detaljer så vil det være en fordel å blåse opp en ballong i stedet, det vil i hvertfall skape litt humor og glede.

 

Gruppe 1.  © Villy Sander Norås.

 

Komisk oppblåst
Det hele blir faktisk så komisk oppblåst at en av deltagerne valgte å forlate lokalet før møtet nesten har begynt.

 

Reel tolkning, eller?
Nore og Uvdal kommune velger å bruke 1,5 mil. kroner på Rødberg sentrum. Er dette en strategi for å få oppmerksomheten bort fra lokstall, svingskive og Rødberg stasjonsområde og den behandlingsprosessen som er der? En tanke rundt dette spørsmålet kommer man ikke utenom.

 

I morgen kommer del 3 som er gruppe 2 sine forslag og med noe diskusjon i etterkant.

 

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.