Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Torsdag kveld) Fredag, 25. februar 2011

 

Tegnekurs

Elise Syvertsen holdt tegnekurs.  © Villy Sander Norås.

Den 23. februar hadde Elise Syvertsen tegnekurs på Rødberg bilbiotek for den yngre garden. Det var rundt 22 unge entusiaster som lot seg kurse innenfor det primære med ansiktsuttrykk og kroppsspråk.

 

Meget allsidig
Elise kan trygt sies å være i en klasse for seg når det gjelder tegneseriefigurer. Hun liker for det meste å tegne dyremennesker eller Antro som det også heter.

 

Talent
Å få til både ansiktsuttrykk og kroppsspråk, samt dramatiske virkemidler som lyssetting og skygger og samtidig en samstemthet med farger som skal være tilpasset den en enkelte episoden er ikke en lett kombinasjon. Dette klarer Elise med stor flid og et talent som man skal lete lenge etter.

 

 

 

Bladet Nemi
Og da er det ikke så unaturlig at hun nesten har fått innpass i tegneseriebladet Nemi. Hun har allerede hatt en serie inne i bladet og om ikke lenge så vil det komme flere tegneserier.

 

Tegneserien som kom inn i bladet Nemi.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Elise Syvertsen
 

 

 
Utdannet
For det meste er Elise selvlært, men hun har gått på tegning, form, farge på Numedal Videregående skole på Norefjord, samt videreutdannet seg på Bjerkely folkehøyskole.

 

Litt over 20 var på tegnekurs.  © Villy Sander Norås.

 

Ønske
Elises sin drøm er å få gitt ut sin egne tegneserieroman. Med hennes talent skulle ikke det være noe problem. Det er nok forlag som vil bite på kroken når hun kommer med sin portfolio, det skal være sikkert.

 

Sagn
Kanskje serier som omhandler sagn og soger fra Nore og Uvdal kan være noe å ta tak i. Dette er noe Nore og Uvdal kommune burde tenkt på.

 

Ebok
Om man vil gi ut elektroniske bøker så kan Sony sitt eBook eller Mac sitt eget format epub (iBook) være et alternativ. Her er jo Page eller Kindle vertøyene for dette.

 

De yngre tegnet også.  © Villy Sander Norås.

 

Bruke datamaskinen
Elise bruker datamaskinen når hun tegner. Hun bruker bildebehandlingsprogrammet Photoshop og Wacom tegnebrett når hun tegner. Det å tegne med en trykkfølsom Wacom på en datamaskin står det respekt i, men med Elise sitt talent er ikke dette noe problem, det er sikkert.

 

Se mer av Elise sine bilder på Devianart.com:
http://oomizuao.devianart.com/

 

Elise forklarer ansiktsuttrykk.  © Villy Sander Norås.

 

Elise Syvertsen tegner og forklarer.  © Villy Sander Norås.

 

Merk deg navnet Elise Syvertsen… – først som sist.

 

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.