Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 

Steinar Berthelsen, Kjell Mogen og Dagfinn Andersen diskuterer lafting

Steinar Berthelsen, Kjell Mogen og Dagfinn Andersen i sommervarmen

Artikkelen i går handlet i hovedsak om laftekurset i Veggli. Nå fokuseres det i  hovesak på hva Snekkerbua i Veggli som tiltak og hva den kan bety.

Den vil jo være en sosial møteplass for de som skal på datakurs og kanskje er interessert i bygging av modell-jernbane eller radiostyrte modellfly.

Eller kurs som innenfor data både er for nybegynnere eller videregående.

 

Intervjuet
- Hvem er det jeg prater med nå?
- Steinar Berthelsen

- Og du er?
- Her er jeg laftesnekker og ansvarlig for et lite kurs. Til daglig så er jeg ordfører i Rollag kommune.

 

 

Snekkerhatten
- Så nå har du tatt på deg snekkerhatten?
- Nå er jeg snekker.

- Du er både ordfører og snekker?
- Nei, jeg er lærer vanligvis. Det med lafting lærte jeg meg for godt og vel 30 år siden. Jeg har ikke drevet så mye på med det, men jeg føler at jeg kan det såpass at det går an å lære ting videre og som lærer så veit jeg jo litt om hvordan man skal legge ting til rette.

 

Snekkerbua – en møteplass

Steinar Berthelsen med snekkerhatten

Steinar Berthelsen med snekkerhatten

- Jeg tenker på Snekkerbua som er rett nedenfor bensinstasjonen på Veggli. Hva syns du om denne type tiltak?
- Jeg er veldig fasinert av at Snekkerbua som sådan at den har oppstått og at det er et tilbud for alle som har lyst til en sosial sammenkomst og endel aktiviteter som er knyttet til kurs også videre. Laftingen av smia det er med tanke på at man skal kunne ha smiekurs og så helheten er der, det er en møteplass.

- Trenger vi sånne ting som dette her?
- Det tyder på det at det er et behov for i alle fall. Det er jo såpass mange som er interessert og oppglødde for å møte opp og det kreves en hvis organisering for sosiale nettverk egentlig. Her er det jo fra den gamle til den nye tid så er det andre vilkår for å treffes så – jeg trur at – for å komme i gang med møteplasser så må man organisere på denne måten.

- Nå er jo jeg en Rødberging og jeg må jo kanskje ned hit for å se laftekurs eller noen som lafter i dag?
- Det laftes jo flere plasser i Numedal. Folk kan jo lafte, men det blir jo mer som arbeid.

 

Statlige midler
- Hvordan var det Snekkerbua oppstod egentlig?
- Det er en satsing som er statlige initierte midler, at det er et tilbud til folk som kanskje er aleine eller opplever at man trenger en sosial møteplass og her er det fritt fram.

- Det er kanskje de som ikke liker fotball som kan komme hit?
- Blant annet ja, men de kan både like fotball og ikke like fotball og komme hit. Det er ikke for å se fotballkamp her på Snekkerbua, men kursvirksomhet som dette her omfatter de som har lyst.

 

Orientering
- Er det andre ting du drive på med?
- Jeg rekker ikke så mye annet en å være ordfører, så det er mye jobb. Det var jo Kjell som spurte meg om å være kursleder her på dette smieprosjektet og laftinga av smia og det har jeg klart å rydde plass til i fjor høst og gjorde til at jeg ikke fikk tid til å løpe orientering som jeg bruker å gjøre. Det ble noe annet, men det er veldig stimulerende og moro å drive på med dette her. Jeg er vant til kroppsarbeid. Når man har mye kontorarbeid så er det vanskelig å begynne for da må jeg bruke hansker.

- Du ser jo ikke ut som en ordfører?
- Nei, her så håper jeg ikke det da. Jeg er ikke så glamorøs at jeg går med ordførerkjede og det var vi heldigvis ikke i Rollag. Det å være ordfører er jo å snakke med folk, være ute å høre, hva er det som skjer. Så jeg er veldig bekvem med å være her.

- Jeg får vel ta en tur innom til deg på kommunehuset i Rollag når du har på deg ordførerhatten kanskje?
- Ja, det ville være veldig ålreit. Jeg må jo være en konsistent person som er for så vidt den samme om jeg er på kontoret eller her. Det vil jeg gjerne.

 

Stian Landerud, Steinar Berthelsen, Kjell Mogen og Lars Harald Frågodt diskuterer lafting

 

Kongsberg Automotiv Rollag
- Ja, da gjør vi det. Er det noe du brenner for eller noe du vil si helt til slutt – kort?
- Veldig kort, så er jeg veldig fornøyd med at Kongsberg Automotiv Rollag er på vei oppover. Det har bekymret meg veldig og jeg har prøvd å gjøre det jeg kan for å bistå de, eller det vesle kommunen kan.

- Nå har du på deg ordførerhatten?
- Ja, nå har jeg på meg ordførerhatten og det her har bekymret med i vinter altså. Det med finanskrise og internasjonal produksjon som, – og verdensmarkedet som KA Rollag er utsatt for. Det er harde vilkår og jeg er veldig glad for at bedriften, de tilsatt og de tillitsvalgte – eller helt heten har klart å komme igjennom det. Det ser i hvertfall slik ut per i dag.

- Neste gang så får vi snakke om Rollag og hva som skjer der.
- Ja, hva nå, repliserer Steinar og fortsetter, nå skal jeg i gang med kommuneplanarbeid. Det blir veldig spennende og da er det viktig med deltagelser. Da må man høre med alle – så mange som mulig i hvertfall.

 

 

 

Villy Sander Norås

 

 

.

Comments are closed.