Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 

Ikke skyggeredde

Anette Sevlejordet i AUF informerte på 1. mai

De yngre som har startet opp med AUF Nore og Uvdal er ikke skyggeredde. De tar et intervju på strak arm og om de greier å besvare en journalist som aldri er fornøyd med et svar kan jo stå sin prøve, men om de klarer det skal ikke jeg uttale meg om, men et sted må man jo begynne. De som var tilstede når intervjuet ble gjort var:

Kim Ørjan Redalen, Anette Sevlejordet, Linda Sevlejordet, Stian Tveiten og Guro Haug.

 

Positivt med yngre som organiserer seg
Nå skal det sies at bloggansvarlig ikke er medlem av noe parti, så da kan man heller ikke bli mer nøytral en det. Når det er sagt så vil jeg si at det er positivt at de yngre selv tar skjeen i egen hånd og på den måten skaper holdninger og meninger man ikke ellers ville fått om man stod alene på et hjørne.

Uansett politisk ståsted eller aktivitet så er det bra at man organiserer. Om dette er politiske idealer eller andre aktiviteter som er innenfor fritid eller annen idrett så er jo dette i seg selv positivt. De kommer sammen, setter felles mål, holder møter og setter framtiden på agendaen, de vil noe – og bra er det.

 

Litt historikk – AUF
Arbeidernes ungdomsfylking er en politisk ungdomsorganisasjon og er den største i landet med nesten 10.000 medlemmer. AUF er jo samme alternativ som det sosialdemokratiske Arbeiderpartiet eller – Det norske Arbeiderparti, som det strengt tatt heter, eller AP som vi også sier.

AUF ble fundamentert rundt 1903 og holder politisk aktivitet den dag i dag.

AUF har jo vært en politisk forløper for mange av de nåværende stortingsrepresentantene eller statsråder som har tilknytning til Arbeiderpartiet. Mange har startet sin politiske løpebane der.

 

 

Intervjuet

Anette Sevlejordet i AUF pratet med stortingsrepresentant Laila Gustavsen på 1. mai

- Hva er det der har startet nå?
- Vi har startet organisasjonen AUF her oppe i Nore og Uvdal. Vi er nå medlemmer der og vi sitter i styret alle sammen, sier Anette Sevlejordet.

- Var ikke AUF opp i her før?
- Det er for veldig lenge siden.

- Hva er planene?
- Så langt så er vi bare i startfasen, men vi er jo på tur til å komme i gang. Vi har fått fram noen saker vi skal legge fram på et møte om ikke lenge.
- Andreas Jaren skal få i gang et møte nå ganske snart, tilføyer Kim Ørjan Redalen.
- Snart er vi i gang og det blir det første møte der vi er med som nye medlemmer, fortsetter Anette.

- Men hvilke målsetninger har dere?
- Vi vil prøve å få til noe i bygda her. Vi vil holde ungdommen i bygda. Samtidig få til et godt miljø opp i her og noe vi kan holde på med.

- Er det mulig da?
- Ja.

- På hvilken måte da?
- Vi må få gjort noe slik at folk flytter opp igjen hit, noe som tiltrekker ungdommen litt, sier Stian Tveiten.

- Hva kan det være?
- Jeg veit at det er mange som brenner for scooterkjøring for eksempel og nå skal vi ta opp dette med scooterløyper og sånt. Jeg trur det kan interessere veldig mange, sier Anette.
- Samt få til flere fritidsaktiviteter, sier Guro Haug.

- Hvilke aktiviteter da?
- Det kan være mye rart – bare vi kan få noe å gjøre om ettermiddagen, eller noe sånt, sier Linda Sevlejordet.
- Noe som er i alle er interesser i, ikke bare sport – noe alle kan ha glede av, sier Guro Haug til slutt.

 

Kim Ørjan Redalen, Anette Sevlejordet, Linda Sevlejordet, Stian Tveiten og Guro Haug. "- Fit for fight."

 

Vitaliserende
De yngre trår til og er det noe Numedalen trenger så er det nettopp dra-kraftige ungdommer. Det er jo de som er fremtiden vår og ikke vi eldre som hører fortiden til – ikke sant – du er enig? De yngre er sikkert heeeelt enige. ^^

Jeg vil velge å følge med på hva de gjør og hva de kommer fram til. Med tider og stunder kommer jeg nok til å ta runder med de forskjellige politiske partiene i dalen og hva de mener om mye og mangt, så vi får se.

Det kan jo nevnes at de yngre skal ha skryt for korte svar – noe som ikke alltid kjennetegnes eldre politikere under samme idealistiske flagg.

 

Villy Sander Norås

 

 

.

Comments are closed.