Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Torsdag, 16. juni 2011

 

Overføre mellom enheter

Overfør filer uavhengig av plattform.  © Villy Sander Norås.

Om du er en person som bruker en smarttelefon så er det mange ganger du kan tenke deg overføring av bilder og andre data fra mobilen og til PC’en, eller omvendt.

 

Dropbox eller Evernote
Løsningen for dette kan være de populære programmene Dropbox eller Evernote.

 

Populære
Disse populære programmene er gratis med tilhørende ekstraplass på nett. Du får dem til både iOs, Android, Windows, etc.

 

Enkelt
Du oppretter en konto med epostadressen din og et eget passord. De er enkle å sette opp.

 

Samme kontonavn
Når en konto er opprettet så bruker du samme kontonavn på for eksempel Android og Windows. Dette gjelder både Dropbox og Evernote.

 

 

Bli kjent
Du må bruke litt tid for å bli kjent med systemene, men du vil fort finne ut av hvordan det fungerer.

 

Begge maskiner
Når du f. eks Dropbox og overfører en fil eller et bilde til Dropbox sine egne mapper så vil denne filen eller det bildet være tilgjengelig for både Pc’en eller på mobilen.

 

Evernote i Windows.  © Villy Sander Norås.

 

Smart
Dette er en fin måte når du skal overføre dokumenter fra en enhet til en annen.

 

Samkjører
Om du sletter filer i en Dropbox-mappe så vil den bli borte både på PC’en og mobilen. Når du blir vant med dette systemet så vil du finne nytten av det.

 

Veldig like
Både Dropbox og Evernote er veldig like i funksjon. Dropbox gir deg 2GB lagringsplass gratis på nett. Evernote tror jeg gir 500MB. Med Evernote så kan du ta bilder på direkten og få dem rett over på PC’en. Men det er viktig at du er i nærheten av et trådløst nettverk.

 

Dropbox i iOS.  © Villy Sander Norås.

 

Overført med Dropbox
Mange av skjermbildene i denne artikkelen er overført med Dropbox til PC’en fra en såkalt padde eller nettbrett om du vil.

 

Integrert i operativsystemet
Både Dropbox og Evernote vil integrere seg i Windows, iOs, Android og andre systemer. På den måten kan du sende filer til de forskjellige enhetene.
 

Evernote.  © Villy Sander Norås.

 
Praktisk
Dropbox kan også utvides med større lagringsplass med en oppgradering, Dette er jo meget praktisk om du er ute på reise og kanskje vil overføre store mengder med bilder til en trygg plass. 100GB vil i noen tilfeller ikke være nok, med det er bedre å ha bildene på en trygg plass som en sikkerhetskopi. Om en Pc kanskje skulle bli stjålet så har du jo kopi av bildene på Dropbox. Noe å tenke på.

 

 

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.