Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Torsdag, 26. nai 2011

 

Bruke mobilen til det meste

Lag plantegning av hele huset ditt med mobilen din.  © Villy Sander Norås.

I går var perspektivet musikk på lesebrett. Det man kan gjøre med en mobil er så mangt. Her er det mange nytteprogrammer som rett og slett ikke har noen nytte i det hele tatt.

 

MagicPlan
Et program som jeg vil se på nå er MagicPlan. Dette er et program som både kan brukes på mobiltelefon og lesebrett. Dette programmet er bare for iOs og ikke Android, foreløpig, men det kommer sikkert til andre enheter også.

 

Ditt eget hus
Med dette programmet så kan du nesten tegne opp plantegningen av ditt eget hus og med rett målestokk. Men er dette en genistrek eller hva, det er vanskelig å si.

 

 

Fantastisk?
Faksen var jo fantastisk når den kom, men hva er igjen av den i dag. Den fins enda, den er enkel å bruke, men det er vel nesten bare bedrifter som bruker den i dag. Selv her kan man bruke mobilen til å scanne et dokument og sende den til en faks eller maile den om du vil.

 

Stå i rommet og scann hele rommet.  © Villy Sander Norås.

 

Midt i rommet
Med MagicPlan så kan du stille deg midt i rommet, snu deg rundt og angi alle hjørnene i et rom og få det opptegnet som en plantegning i ettertid.

 

Kalibrere
Det første rommet setter du inn måleverdier. Dette er for at du skal få mest mulig rette mål. Dette gjør du bare en gang.

 

Du definerer hjørner med en peker.  © Villy Sander Norås.

 

Rom etter rom
Så kan du “scanne” rom etter rom. Etter at en etasje er ferdiggort så lager du rommene sammen i selve MagicPlan. Disse tilpasses slik at alt henger sammen.

 

Også dører og vinduer
Du kan legge til hjørner av alle slag, det samme gjelder dører og vinduer.

 

Hele huset
Til slutt vil du sitte igjen med en plantegning over hele huset ditt. Alt dette gjør du altså med en mobil eller et lesebrett med innbygget gyro og kamera.

 

Det er flere opplæringsvideoer.  © Villy Sander Norås.

 

Ikke alle detaljene
Nå er ikke alle detaljene nevnt i denne artikkelen, men i hovedsak det meste.

 

Genistrek eller unyttig
Hva er så nytteverdien dette programmet? Det kan være en genistrek eller det kan være noe helt unyttig. Det er bare den praktiske bruken som vil avgjøre det.

 

Gammeldags
De fleste syntes faksen var fantastisk, men i dag så er den nesten gammeldags om man ser den opp mot scanning og pc-bruk. Selv en CD- er jo gammeldags i dag.

 

Det kommer an på nytteverdien
Det er bare vi mennesker og praktisk bruk som kan si om dette har en nytteverdi eller ikke. Så vil det alltid være.

 

Verken du eller jeg
Visste du hva ordet scanner betydde for 10 år siden eller hva sosiale medier var for noe? Hva som bli betydningen om 10 år vet verken du eller jeg.

 
Noen relaterte linker:

http://www.youtube.com/watch?v=oSvOu1JCnJw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=vIbPYN_5VZM

 

 

Villy Sander Norås

.

Comments are closed.