Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Torsdag kveld) Fredag, 13. mai 2011

 

Merkevarebygging

Fordragsholder Ove Gjesdal fra Lillehammer. © Villy Sander Norås.

Torsdag 5. mai var det duket for et foredrag med Ove Gjesdal fra Lillehammer der han pratet om Lillehammer som perspektiv i en merkevarebygging og hva det fører med seg.

 

Verd å høre på
Foredraget er på 47 minutter. Det er verd å høre på for de som har interesse i dette perspektivet.

 

Fra logo til problematikk
Ove Gjesdal tar en gjennomgang av alt fra logo til problematikk rundt Lillehammer som merkevare.

 

Gjennomgang
Foredraget har en grundig gjennomgang av elementer innenfor merkevarebygging. Nå er det en kjensgjerning at Nore og Uvdal sliter nettopp med merkevarebygging som tema.

 

 

Store forventninger
Visanor hadde store forventninger til tema merkevarebygging og at disse metodene kunne føres videre til problemet Nore og Uvdal strir med, men det hele ble avsluttet med:

 

- Nå må vi satse på Uvdal som merkevare.

 

 

Stor nedtur
Den siste kommentaren ble en stor nedtur. Visanor hadde håpet på en videreføring av de metodene som Lillehammer hadde gått gjennom og at disse kunne overføres til Nore og Uvdal – eller Uvdal som merkevare, men den gang ei.

 

Fordragsholder Ove Gjesdal fra Lillehammer. © Villy Sander Norås.

 

Ove Gjesdal sitt foredrag om merkevarebygging – 47 minutter
 

Last ned – til privat bruk – 11 MB

 

Legges død
Under diskusjonen etter foredraget ble det diskutert rundt problematikken Uvdal som merkevare. Noe av det som framkom var at nå måtte diskusjonen Uvdal (.no) legges død. Til det kan det sies at den er ikke død før alle er enig om Uvdal som merkevare.

 

Berørte parter
Visanor tror det er viktig at berørte parter inviterer alle fra Nore til en diskusj om dette temaet. Visanor har pratet med mange fra Nore og andre steder og det kan trygt sies å være uenighet rundt Uvdal som merkevare.

 

Metodeoverføring
Det som blir en uballanse er helheten og likevekten. Alt er konsentrert til navnet Uvdal, men hva med resten av kommunen. Hvordan vil man dekke opp de utenforliggende stedene i Nore og Uvdal på en fornuftig måte når disse er utelatt? Det som er viktig er å finne ballansen og enigheten rundt dette med merkevarebygging. Om de impliserte parter hadde gjort en grundig metodisk evaluering slik Lillehammer har gjort så ville man oppnådd den enighet som trengs. Nore og Uvdal trenger nettopp denne metodeoverføringen fra Lillehammer til Nore og Uvdal, først da er saken lagt død. Man kan ikke bare si at saken er lagt død når det er stor uenighet rundt saken. Om man ikke innser dette faktumet så er man på stedet hvil, bokstavelig talt.

 

Merkevarebygging som foredrag.  © Villy Sander Norås.

 

Stortromma
Man kan godt slå på stortromma og si at nå gjør vi det slik, men sånn er det ikke.

 

Raske bestemmelser uten å tenke på konsekvensene
Det som Nore og Uvdal er kjent for er nettopp dette med raske bestemmelser uten å tenke på konsekvensene. Vi må bli flinkere til å se de reelle problemene i framkant og ikke i etterkant. Vi må bli mer profesjonelle på hva vi foretar oss. Vi må ha mer respekt for den stedtilhørigheten som rår og handle deretter. Hadde man tatt problemet på alvor fra første stund så hadde kanskje problemet vært løst for lenge siden. Det som skjer nå er at nå kommer problemene i etterkant.

 

Respekt og en helhet
At Uvdal som merkevare er kommet er greit nok det. Jeg kan godta det, men da må man saktens også skjønne at Nore og Uvdal Turistkontor bør hete for Noreoguvdalturistkontor.no og la Uvdal.no blir en undergruppe under noreoguvdalturistkontor.no. Det er først da man snakker om noe av respekt og en helhet, samt at alle parter er med på dialogen.

 

Hadde Nore og Uvdal brukt samme metode som Lillehammer så hadde Visanor sagt: Bra jobba.

 

En annen ting
Det var rundt 30 stykker på dette møte, men hvor var politikkerne, hvor var næringslivet og hvor var media? Visanor var der.

 

Psst.
Visanor fikk hint om å slutte med opptak som metode. Dette er jo signaler om at de impliserte ikke liker den metoden eller ikke liker å bli kritisert. En ting er sikkert, kritikk må både politikere og næringsliv venne seg til – så er det sagt.
Til mandag vil kommer at annet aspekt som gjelder Uvdal som merkevare.

 

 
Villy Sander Norås

.

 

Comments are closed.