Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 (Tirsdag kveld) Onsdag, 11. mai 2011

 

Fra Lampeland

Ane Skillberg i Sans og Samling.  © Villy Sander Norås.

Ane Skillberg er opprinnelig fra Lampeland og hun har hatt de fleste leveårene der og for 1 1/2 år siden så havnet hun i Nore. Det var den store kjærligheten som fikk henne opp hit.

 

Sølvbyen Renhold
Før det hadde Ane en bedrift som heter for Sølvbyen Renhold, hun har flyttet administrasjon til bedriften opp hit.

 

Møtte veggen til de grader
Ane forteller åpenhjertig at hun kom opp i en situasjon der hun følte seg utbrent og møtte veggen til de grader, som hun selv sier. Nå bruker Ane Sans og Samling som en del av det å komme seg tilbake til arbeidslivet igjen.

 

Kan ikke få rost støtten godt nok
Jeg har måtte brukt tiden min for å komme meg opp igjen og samtidig akseptere at man bruker tid på å komme seg opp igjen. Hun kan ikke få rost godt nok den støtten hun har fått av kjæresten sin Torgeir Wetterhus.

 

 

Forstått
På spørsmål fra Visanor om hun ville forstått en som har vært utbrent om hun ikke selv hadde vært det svarer hun: – ikke på samme måte.

 

Ane ser en som trenger å sees, men hun må først bruke tiden på seg selv.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Ane Skillberg – del 3:4
 

 

Gå noen runder med seg selv
Ane innrømmer at hun kanskje kunne oppfattes som en kynisk person. Det kan hende man må gå noen runder med seg selv for å finne ut av tingenes tilstand.

 

Alt stoppet opp
Fysisk så stoppes kroppen min opp. Fra å følge med på næringslivet, aviser og brev så sa det bare stopp. Som hun selv sier:

 

- Alt stoppet opp, rett og slett.

 

Også datteren Frida Skillberg Sandengen har laget noen fine produkter. © Villy Sander Norås.

 

Særegen opplevelse
Det å lære seg selv å kjenne på sparebluss er en særegen opplevelse. Man besitter en spesiell erfaring og det har gjort meg godt og at jeg kanskje har blitt et bedre menneske.

 

Drømmen min
- Nå er Sans og Samling drømmen min, sier Ane. Det er viktig at man er åpen og ærlig med seg selv i slike situasjoner, det hele fungerer som en ventil.

 

Ane og Frida som modeller. © Villy Sander Norås.

 

Det gode livet
Ane Skillberg vil også hjelpe og bistå de som vil starte opp egen bedrift. Visanor erkjenner nikkende til Ane at dette vil for de interesserte være et kjærkomment tilskudd, det skal være sikkert. Nå må jeg bruke tiden på å skape det gode livet for meg selv, sier Ane.

 

Kommentarer
I dag er det det gode livet som er prioriteten, sier Ane, men det som Visanor senser er nettopp den åpne erkjennelsen av faktiske forhold på godt og vondt. En ærlighet som er åpen på sitt eget alter og samtidig er kritisk til seg selv som selve jeget.

 

- Hva med en godbit?  © Villy Sander Norås.

 

Tør du?
Kritisk til sitt alter ego – det er en kamel å svelge for de fleste, men Ane velger å ta den på strak arm. Ærlig med seg selv, det er hun, men så blir spørsmålet, er du som leser like ærlig? Tør du gå i deg selv og stå fram?

 

Dette er nest siste del av Sans og Samling – få med deg siste del som kommer torsdag morgen.
 

 

Tips til ideer?  © Villy Sander Norås.

 

Villy Sander Norås

.

Comments are closed.