Kalender - Calendar
March 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Torsdag kveld) Fredag, 6. mai 2011

 

Trond Vegard Andersen

Rødberg sentrum. Området til den røde stallen er indrefileten til ordføreren.  © Villy Sander Norås.

Siste del av møte om Rødberg sentrum som var på Rødberghallen 2. mai. Idag er det et intervju med Trond Vegard Andersen som er daglig leder i Numedalsbanen AS.

 

Lite oppmøte
Trond Vegard var litt overrasket over at det ikke var flere oppmøtte. Han sier at politikkerne ønsker en avklaring.

 

Allianse
Han hadde håpet på en allianse mellom politikere, næringsliv. Man må ta vare på det kulturminne som Numedalsbanen er.

 

Fint med Olavsrosa, men noe må rives
Selv om Numedalsbanen er tildelt Olavsrosa, så tyder det på at Nore og Uvdal kommune vil fjerne det som er kronverkene på Numedalsbanen. Nemlig lokstallen og svingskiva som tilhører stasjonsområdet på Rødberg. Disse er klenodier og sjelden vare.

 

 

Få opp øya
Nore og Uvdal må få opp øya i forhold til historien sin, sier Trond Vegard. Om man ser på den berømte ”rødlista” til Nore og Uvdal kommune så er det gjort en overvekt med prioritering og registrering på bondekultur, mens det som er industri vil Visanor kalle for slett og dårlig. At det kan være så stor uballanse gjenspeiler seg også i politiske retninger.

 

Indrefileten
Mange i Nore og Uvdal vil ha vekk lokstall og svingskive. Som ordfører sier det:

 

- Området der lokstallen ligger er indrefileten i Rødberg sentrum.

 

 

Daglig leder Trond Vegard Andersen i Numedalsbanen AS.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Trond Vegard Andersen i Numedalsbanen AS
 

 

Feie for egen dør
Kommunen bør heller feie for sin egen dør, se på den bygningen de selv sitter inne i. Kanskje gå ut å registrere hvordan kommunehuset ser ut. De må spørre seg selv om kommunehuset trenger et løft.

 

Legekontoret har ikke parkering
At de kommuneansatte kanskje legger beslag på nesten alle parkeringsplassene slik  at de som skal inn på legekontoret har problemer, hva skal jeg si? Skjerp dere.

 

- Vi kjenner til Rødbergmøtene og hva det fører til.

 

Parkeringshus
Nå har jo Brugaard AS lagt ned, Coop’en på Rødberg vurderer det samme. El-kjeden på Rødberg sliter. Kiwi vurderer nye lokaler på andre siden av elva. Dette vil jo gi mange ledige lokaler som fort kan bli parkeringshus. Man trenger jo bare en bruksendring.

 

Kanskje den nye parkeringsplassen for de kommuneansatte?  © Villy Sander Norås.

 

Snakker så fint
Politikere og andre snakker så fint om lys i alle glass, nye arbeidsplasser og mer folk til dalen, men her er det jo faktisk det motsatte som skjer.

 

Hvor er den sakkyndige ekspertisen?
Hva er missing link i denne saken. Eller hvor er den sakkyndige ekspertisen for å få fram mere lys og flere innbyggere? Er det ikke nok kunnskap blant de som prøver å gjøre et tappert forsøk. Er det ikke nok kunnskap eller er det optimistiske amatører.

 

Det er ikke ledige plasser foran legekontoret, de kommuneanstatte legger beslag på de fleste plassene.  © Villy Sander Norås.

 

Et lys i vinden
Målsetningen er å få flere innbyggere og mer “lys” (lys i alle glass) til bygda, men det er jo det motsatte som skjer? Hva er galt? Kommunen må selv kunne finne ut hva som er missing link. Om ikke så er de amatører eller hva?

 

Lammelse
Om kommunen hadde hatt en handlingsdyktighet og handlingsvilje så ville resultatene for Rødberg sentrum vært i mål for 20 år siden.

 

Rødberg sentrum. Området til den røde stallen er indrefileten til ordføreren.  © Villy Sander Norås.

 

Amatørmessig handlingslammelse
Prosjektleder sier at “nå må det skje noe”. Det er greit det, men nå har politikerne hatt mer en 20 år på seg og nesten legger skylda på andre. Visanor kjøper ikke det argumentet. Hva skal man si? Amatørmessig handlingslammelse?

 

Blinde
Er politikerne blinde for det som er norsk kulturarv eller vil de ikke “se”. Visanor har snakket med folk utenfor Nore og Uvdal kommune om beslutningen og handlingskraften i kommunen. Det som er svaret er:

 

- Vi kjenner til Rødbergmøtene og hva det fører til.

 

Neste artikkel kommer til mandag.

 

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.