Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Onsdag, 27. april 2011

 

Melk og kroppskontakt

De er godt kamuflert.  © Villy Sander Norås.

Andre lå inne hos ulvene de 6 første ukene. Da måtte de ha hjelp til alt. Gi de melk og den kroppskontakt som en ulvevalp trenger når den er liten.

 

- Slutt å bråk!
Andre har prøvd å sove med ulvene i ettertid, men han sier at de ikke er så koselig å sove sammen med lenger. Ulvene mener han bråker for mye. Andre vrir på seg når han sover og det liker ikke ulvene. Da bråker han litt for mye og da kan det hende at de krurrer på ham. Han får beskjed: Slutt å bråk!

 

Hver sin krøll
Ulvene ligger i hver sin krøll når de sover. Da lytter de på “det ene øret” for å holde vakt. Dette er jo en del av overlevelsesstrategien til ulvene. Man må alltid være på vakt.

 

 

Omvisning
I påsken så har de omvisning hver dag blant dyrene på Langedrag, ellers er det omvisning og helgene. I sommerperioden i fellesferien så er det omvisning hver dag.

 

- Døø, Frank Andre... Bli ferdi'a vi er sultne.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Frank Andre Soma – del 3:4
 

 

Forteller om dyrene
Da er det omvisning hos ulven, reinsdyra og reven, gaupene. Da får dyrene mat samtidig mens at man forteller om dyrene.

 

Verd et besøk
Det er også tur inn i en av ulvegårdene, men dette må man bestille. Visanor har selv vært med på en slike turer god dette kan bare anbefales. Når man jobber som fotograf så får man ikke den hele opplevelsen når man i settingen – for å si det sånn. Det er først ved refleksjoner i ettertid at man får en fornemmelse på hva man har vært med på. Til de som kanskje vil besøke ulver eller gauper inne i gården på Langedrag vil jeg anbefale å legge igjen fotoapparatet om man vil nyte opplevelsen for det det er verd.

 

- Ikke kall meg for gammern!  © Villy Sander Norås.

 

Angrepet
Andre ble angrepet av tispa Embla. Hun var ikke blant ulveflokken. Andre begynte å lete etter Embla, når han fant Embla så gikk hun til angrep. Det som var enden på visa var at de andre ulvene kom til unnsetning. Embla hadde nemlig angrepet alfahannen Frank Andre og det ble ikke godtatt. De yngste jagde Embla til skogs, mens Ask voktet rundt Frank Andre om Embla skulle komme tilbake igjen.

 

Miste posisjonen sin
Embla mistet på denne måten posisjonen sin i flokken ved at hun angrep Frank Andre som var alfa-hann i flokken. Andre syns det var kjempetrist at han måtte avlive Embla etter denne episoden.

 

Torsdag kommer siste del.

 

Villy Sander Norås

Comments are closed.