Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Søndag kveld) Mandag, 25. april 2011

 

Ulvekjenner

Frank Andre Soma blant ulvene. Ulvedialog: Fløtt deg, din fjortis! © Villy Sander Norås.

Dette er en serie på 4 deler om en ulvekjenner som det fins få av. Jeg må ikke glemme å si at Tuva Thorson også kommer inn i denne kategorien, så det er sagt, men det kommer jeg tilbake til ved en annen anledning.

 

Intervju
Nå er dette et intervju på ca. 20 minutter som er delt i 4 deler. Det er en 20 minutters prat om ulvene på Langedrag. 20 minutter er kanskje ikke så mye, men når man snakker spesifikt om ulver så er dette ganske innholdsrikt. Nå skal dette være en profil med Frank Andre Soma, men det meste handler om ulvene som han mater til daglig, men nå er det også ulvene som er livet til Frank Andre.

 

Profil
Frank Andre Soma begynte på Langedrag i 1997. De fleste som kjenner Frank Andre kaller ham gjerne for bare Frank. Det er liksom enklest sånn.

 

 

3 tamme ulver
I den øverste ulvegården er det 3 tamme ulver. Det er Ask som er 12 år, Varg og Egas som er 5 år. I den nederste ulvegården er det 4 såkalt ville ulver. Det vil si at de ikke har hatt den nærkontakten som Ask, Varg og Egas har hatt fra de var små.

 

En ulvekjenner.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Frank Andre Soma – del 1:4
 

 

Alfa i ulveflokken
Andre var sammen med ulvene helt fra de var 8 dager gamle. Da lå han i sovepose med dem hele tiden, ga dem melk hver dag. På den måten blir man en slags matmor og alfa i ulveflokken. Når ikke Andre eller Tuva er til stedet i ulveflokken, så er det Ask som er sjefen. Han kan kalles for en beta når alfaene Andre eller Tuva ikke er inne i gården. Andre og Tuva blir som en del av ulveflokken.

 

- Legg deg helt flat! - Jamen, det er jo det jeg gjør jo! © Villy Sander Norås.

 
Signaliserer
Ulven er originalen til det som er dagens hunder. Ulvene signaliserer eksplisitt når de kommuniserer. Det er et klart og sterkt språk. Man kan lett lese ulvene når man kjenner språket.

 

 

Ulvene på Langedrag soler seg.  © Villy Sander Norås.

 

Del 2 kommer på tirsdag morgen.

 

Villy Sander Norås

 

.

Comments are closed.