Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Lørdag kveld) Søndag, 24. april 2011

 

Etter Tunhovd

Det ver nesten en romantisk stemning på Øygardsgrend.  © Villy Sander Norås.

Etter at jeg hadde hørt på Karsten Isaksen og annen underholdning på Tunhovd på skjærtorsdag ble det en svipptur innom Øygardsgrend. Jeg fikk vite at det skulle være grilling ute på pynten der bryggene vanligvis ligger om sommeren.

 

Full stemning
Og jeg hadde rett. Ved ankomst så var det full stemning der ute på pynten, rett bak butikken. Det knaket og knitret fra bålet som var godt eller nesten nedbrent.

 

Gravemaskin
Noen røsket litt i spakene på en gravemaskin og fylte opp grillbålet med mer drivstoff.

 

Ikke skuffende
I skuffa var det også litt, ja, hva skal jeg kalle det grillkøl eller noe som lignet på det. Man brukte faktisk en graveskuffe som “grillskuffe”. Kreativiteten på Øygardsgrend er med andre ord ikke skuffende – for å si det sånn. Den er med andre ord helt på topp.

 

 
Kuldens varme
Stemningen var ikke til å ta feil av. Alle skravlet og lo sammen med det pulserende gulskjæret fra bålet og blåstikket som var i himlingen litt nedenfor demningen. Man hadde nesten kuldens varme på en og samme tid. Nå var det ikke så kaldt som man skulle tro. Det var en fin temperatur ute i vårluften.

 

Ingeborg Nordvik og Geir Lien koste seg.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Geir Lien og Ingeborg Nordvik
 

 

Manglet tidspunktet
I bakgrunnen kunne man også høre en kar som klimpret og dro litt i trekkspillet. Stemningen var nesten perfekt, men hva manglet? Det som manglet var tidspunktet for denne type bål. Det tradisjonelle Sankt Hans-bålet som vi normenn bruker på vår midtsommers-tid var ikke der. Dette var rett og slett bare en førtids-midtsommerfest som man bare har finner på Øygardsgrend. Dette finner man nemlig ikke andre plasser.

 

Stemning var det nok av.  © Villy Sander Norås.

 

Ingen grilldress-faktor
Mange av deltagerne var godt kledd, men her var det ingen grilldress-faktor som galdt, her var det stemningen som telte og den var der, det kan jeg selv skrive under på.

 

Skreven tekst
Jeg tok også et intervju med et par som har hytte på Tunhovdfjorden. Hva de forteller om den typiske Øygardsgrending overlater jeg til dem. Det er ikke alt man kan fortelle i skreven tekst, men noe man må lytte på. Det er på den måten man får følelsen av meningen av hva som blir sagt.

 

Grillskuffa.  © Villy Sander Norås.

 

Sandhaugen
Stedets “barnevakt” var den store sandhaugen som lå rett ved siden av bålet. Alle var i godt humør og det var til tider en litt romantisk stemning blandt de tilstedeværende.

 

Sandhaugen var barnevakt.  © Villy Sander Norås.

 

Terningkast?
Her trengs nesten ingen terningkast. Stemningen, kreativiteten og samholdet forteller sitt. Mer trenger man ikke å si…

 

Neste gang…
Hadde jeg hatt med telt og en sixpack så skulle jeg blitt oppe der…

 

En habil trekkspiller.  © Villy Sander Norås.

 

De koste seg.  © Villy Sander Norås.

 

Et bilde som ikke trenger ord.  © Villy Sander Norås.

 

 
Villy Sander Norås

.

 

Comments are closed.