Språk – Language
Kalender - Calendar
May 2022
M T W T F S S
« Aug «-»  
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hva skjer? - Events

    Ingen aktiviteter og vise
Visanor
Sidekart - Site map
Geni.com - slekt på nett

Geni.com - slekt på nett. © Villy Sander Norås.

Slekt på nett, noe for deg?
De fleste har jo en datamaskin med tilknytning til internett. Alle har vi slekt. Det er jo lenge siden slektsprogrammer kom til en vanlig datamaskin.

Om man driver på med slektsprogram på egen maskin så blir man fort lei og trøtt. Man må være spesielt interessert for å fortsette med slektdata gjennom flere år.

En geni-strek?
I dag fins det faktisk muligheter for å legge slekta på nett, men hvorfor skal man ha slekta der nå man kan gjøre det på egen maskin?

Det fine med å ha slekt på nett er at da kan man gjøre dette med sammens med andre i slekta. De fleste kjenner jo til det sosiale nettverket Facebook, Nettby, Twitter etc. Det som kan sies å være populart blant numedølinger er Facebook.
Så er du familiær med Facebook og hvordan dette fungerer så kan man fort se mulighetene med et nettsted som nettopp tar for seg slekt på nett. Stedet jeg tenker på er:
Geni.com

Geni.com er altså en slags Facebook-aktig sosialt nettverk. Men da at dette er basert på slekt. Her vil man i likhet med Facebook kunne invitere venner og slekt til å være med på slektsgranskning.

Her vil man kunne ha kontroll på hvem man inviterer, hvem som kan se slektsdataene osv.
Det at man har denne muligheten på nett kontra slektsprogrammer på egen datamaskin er at her har man muligheten for å drive slektsforskning med andre i sin egen slekt. Dette er altså et slags sosialt slektsnett.

Hvordan?
Mange vil vel kanskje spørre seg om hvordan man legger inn slekt og hvordan dette foregår. Prinsippet er ganske enkelt. Man registrere seg som en bruker med eget brukernavn og passord. Som regel bruker man sin egen epostadresse som brukernavn, mens passord velger man selv.

Forslag
Nå er denne artikkelen bare en forsmak på det som er av muligheter for slekt på nett. Det fins mange andre nett-tilbydere med samme funksjonalitet. Så, er du en leser som kan komme med anbefalinger på andre eller bedre slekts-side, så gjerne bruk boksen nedenfor til forslag på dette, så om jeg får noen gode forslag så skal jeg ta dette opp i en artikkel senere.

En liten innføring
Jeg kan jo ta en liten innføring i hvordan man begynner med slektsdata – generelt.
Når du har ditt eget slektsprogram eller bruker slekt-på-nett så kan du ganske enkelt bruke deg selv som utgangspunkt. Du skriver inn ditt eget fornavn og etternavn. Når det er gjort vil du få nye opsjoner eller valg for dine egne foreldre. Det samme gjelder barn. Så, så enkelt er det å start med slekt på nett.

 

Slektstest på geni.com

Slektstest på geni.com. © Villy Sander Norås.

Du begynner kort og godt bare med navndata og hvilke kjønn de enkelte har. Data som fødselsår og andre vitale data kan du legge inn siden. Man begynner enkelt og avanserer etter hvert.

Da er det bare for deg å begynne og samtidig invitere andre i slekta til å være med. Kanskje du vil finne mange i slekta di på Facebook? Her har jo de fleste lagt ut vitale data og bilder av seg selv. Da er det bare å spørre vedkommende om du får lov til f.eks. i bruke et bilde av den du spør.

Jeg tror dette får være nok for denne gangen, så skal jeg heller kommer med litt andre tips, samt fordyping på dette med slekt og data.

 

 

 

 

 

Villy Sander Norås

 

.

Comments are closed.