Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Tirsdag, 19. april 2011

 

Finne snøen

- Her begynner løypa rett ovenfor Høk, sier Frank Olsen.  © Villy Sander Norås.

På lørdagen dro Frank Olsen med seg Visanor 200 meter ovenfor Høk Kafe der snøen var, eller rettere sagt der løypa begynner. Men dette var på lørdag, så hvor løypa starter i dag på tirsdag kan hverken Frank eller Visanor helt garantere.

 

Telemarksving med glans
Det som skjedde på lørdagen var at Frank skulle ta en telemarksving og stanse ved meg som intervjuer. På bildet som ble vist i går så så det nesten ut som om det gikk galt, men det gjorde det ikke. Dette var jo bare en dramaturgisk retorikk. Alt gikk bra. Frank klarte telemarksvingen med glans.

 

Fra Høk til Rjukan, med nesten-krampe
I intervjuet så sa Frank at han skulle sykle fra Høk og til Rjukan. Det har han gjort. Han kjørte veien over Imingfjell. Han er kommet helberget fram med noe han definerer som nesten-krampe, men helskinnet. Den siste tredjedelen hadde han medvind – som var i hans favør.

 

 

Fortsatt snø
Jeg snakket som sagt med Frank på mandagskvelden. Han sier at man fortsatt kan gå på ski på fjellet. Det er noen plasser man må ta av seg skiene og gå noen meter for å komme seg videre i løypa, men snø er det fortsatt på Dagalifjell. God tur og god påske. Du kan også starte litt ovenfor Høk Kafe.

 

Ypperlig etter forholdene.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Frank Olsen ovenfor Høk Kafe
 

 

 

Tunhovdåsrennet
Nå til Skjærtorsdag så pleier Tunhovdåsrennet å gå av stabelen. Når jeg kom til Tunhovd så var det nesten ikke en eneste snøflekk igjen. Hva skjer da med det så tradisjonelle Tunhovdåsrennet?

 

- Ta gjerne med skistaver, sier Levor Solbakken.  © Villy Sander Norås.

 

Kreative
Levor Solbakken og kompani har funnet en litt kreativ løsning på rennet. Denne gangen blir det renn med skistaver, men uten ski. Det er bare for deltagere å ta på seg gode fjellsko. Det er lagt opp til en løype på ca. 5 – 6 kilometer.

 

Levor Solbakken med skistaver.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Levor Solbakken på Tunhovd
 

 

Sjeldenhet
Det anbefales folk til å være med på dette rennet. Et renn uten snø er en sjeldenhet på Tunhovd. Den som er med kan skryte av et renn med skistaver, men uten ski. Nå må det jo sies at det er ikke hver dag man kan oppleve et slikt renn av denne typen, så her er det bare å ta fram skistavene og gode fjellsko og godt humør.

 

Visanor vil være til stede under renne, men uten skistaver.

 

Start
De som vil være med på rennet kan melde seg på på skolen på Tunhovd fra klokken 09.00 til klokken 11.00. Alle som har meldt seg på kan start med det samme.

 

Anbefales
Premieutdelingen starter 17.30. Dette rennet blir et originalt renn. Visanor var på Tunhovdåsrennet i fjor og det kan trygt anbefales. Det er god stemning både blant deltagere og arrangører. Det er en egen atmosfære på Tunhovd. Ta en tur og opplev atmosfæren, anbefales.

 

- Ta en tur og opplev atmosfæren - anbefales.

 

 

Terningkast
Snøen på Høk og Dagalifjell – terningkast 5 – tatt forholdene i betraktning.
Snøen på Tunhovd – Terningkast 0 – ingen snø.
Kreative tunhovdinger – terningkast 5.
Fjorårets Tunhovdåsrenn med stemning – terningkast 5.

 

 
Onsdag kommer det litt fra Vegglifjell og dalstrøkene nedenfor.

 

 

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.