Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 (Palmesøndag, kveld) Mandag 18. april 2011

 

I dag er det 3 lydintervjuer. Øverst i artikkelen finner du litt om Uvdal Alpinsenter og nederst finner du litt om Høk Kafe. I lydintervjuene får du vite mer om snøforholdene. Helt nederst finner du noen terningkast.

 

Rundtur

Erika Lundmark, Helene Kjønås og (standin) Eirik Bø ved billettluka i Uvdal Alpinsenter.  © Villy Sander Norås.

Lørdag var Visanor på en rundtur i Uvdal Alpinsenter, Høk Kafe og Tunhovd. Det var for å lodde påskestemningen og hvor snøen var hen og om det i det hele tatt var noe snø igjen.

 

Nede i dalen
Nede i dalen i Nore og Uvdal er det nesten vårstemning. Det er nesten slik at påsken har reist sin vei for en måned siden. Det har begynt å spire og gro både her og der. Folk går litt mer lettkledd og skater i fritidsparken nedenfor Rødberg sentrum. Både i Veggli, Norefjord, Rødberg og i Uvdal er det nesten ikke noe snø igjen. Det kan hende at man finner noen flekker, men det er av sjelden vare. Man kan trygt si at vinden har tatt med seg mye av den snøen som falt tidligere i vinter og det er jo bra det. Men nå er det påske og da vil jo folk ut på ski, sole seg og ta seg en Kvikklunsj og annet til.

 

 

Helene Kjønås får mange telefoner om snøen.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Helene Kjønås i Uvdal Alpinsenter
 

 

Hvor er snøen?
Ja, hvor er snøen egentlig? Er det noe snø igjen i det hele tatt? Hytteturistene meldte sin anmarsj allerede på fredag som var.

 

Erika Lundmark er "som poteten" hun kan brukes til det meste. Her preparerer hun en av løypene.  © Villy Sander Norås.

 

Første stopp var Uvdal Alpin
Det var faktisk snø i bakken enda, det var noen folk som hadde slalåmstøvler på beina, de fleste var utstyrt med utstyr som en påsketurist trenger i slike tilfeller. Det var påskestemning i løypa.

 

Skikonkurranse
Nederst i bakkeanlegget var det skikonkurranse for de yngste. Her var det full fart for alle penga i bakken og først til mål.

 

Skianlegget
Visanor hadde gjort avtale med personalet i trekkanlegget om en prat på hvordan snøforholdene i Uvdal Alpinsenter var.

 

Fin reklame
Når man er på en slik runde så blir jo dette en fin reklame for dem det gjelder. For å kjenne mer på stemningen så kunne kafeen i hesteskoformen være en ypperlig anledning for en stemningsrapport, men den gang ei.

 

Masse folk i heisen. © Villy Sander Norås.

 

Stemningen på topp bak disken
Nå må det sies at de som jobber bak disken hadde stemningen på topp, men noen av de administrative for kjøkkenavdelingen hadde en litt sur og brysk tone, så Visanor valgte å forlate det stedet.

 

Litt mer smarte og fleksible
Nå må det sies at de som styrer på slike plasser og når de vet at pressen er til stedet så bør de i det minste være litt smarte og fleksible. Det har ikke noen for seg å komme med negativ stemning når noen skal lodde stemningen på stedet. De bør være litt mer smarte enn det de er, det sier seg jo selv.

 

Avtalen
Nok om det. Visanor valgte heller å forholde seg til den avtalte snøjakten og heller intervjue de som styrer i heisanlegget.

 

Forlate området?
Litt sur i magen lurte jeg rett og slett på om jeg bare skulle forlate området og heller dra til neste valgte sted. Men Visanor syns det var dumt å ikke holde denne avtalen med intervju i heisanlegget.

 

Det er i hvertfall stemning i bakken i Uvdal Alpinsenter. © Villy Sander Norås.

 

Dreneres
Ved heisanlegget var de fullt travelt med billetter og vann som rant i løypa. Det måtte dreneres litt opp i bakken og det tok en av jentene seg av. Her var det bare å gjøre det beste ut av det. Få vekk vann fra slalåmløypa så langt det lot seg gjøre. Inne i billettstasjonen tok jeg en prat med en av jentene om snøforholdene. Hør intervju om snøtilstanden.

 

Uvdal Aplinsenter:
http://www.uvdalalpin.no/
 

 

Høk Kafe
Neste stoppested var noen plasser litt lenger opp i vinterfjellet. Høk Kafe ble neste plass å svinge av på.

 

 

Leonid Barigina og Jelena Barigina driver Høk i Uvdal.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Frank Olsen på Høk Kafe
 

 

Terrassen
Litt sur i magen etter forrige sted bestilte jeg meg litt mat og satte meg på terrassen på Høk Kafe, der var det fin utsikt over dalen. Det var snøkledde fjelltopper, så snø i massevis er det enda.

 
1005 meter
Nå må det sies at Høk har en formidabel utsikt nå man sitter ute på Høk Kafe, man kan ikke få det bedre – rett og slett. Når jeg bestilte maten så var det en mottagelse som jeg si var veldig positiv. Når jeg satt ute på terrassen så kjente jeg steiklukten av det jeg hadde bestill. Vinden gikk i min favør – slik sett. Den sure magefølelsen var på en måte på vei bort. Når jeg satt og nøt utsikten så flommet Michael Jackson ut i høyttaleranlegget. Dette var jo nesten prikken over i’en.

 

Leonid Barigina og Jelena Barigina gir deg god sevice og god mat. Anbefales.  © Villy Sander Norås.

 

Prikken over i’en
Omsider var maten på bordet og det var jo prikken over i’en. En hyggelig betjening som vet å behandle kunder, samt utsikten og musikken var en egen stemning i seg selv. Nå var den sure magefølelsen nesten helt bort. Når jeg var ferdigspist så var jeg god og mett.

 

Nyoppusset kjeller med spill og mange tv-kanaler.  © Villy Sander Norås.

 

Mye nytt på Høk Kafe
Jeg snakket også litt med Frank om hva snekker-kokken Leonid Barigina hadde gjort nede i kjelleren. Nede i kjelleren er det også omstrukturert. Nå var Frank så ivrig til å fortelle om det nye så han tok rollen som intervjuobjekt for betjeningen på Høk Kafe. Kokken Leonid Barigina liker ikke å snakke så mye norsk, i hvertfall ikke enda. Så derfor er ble Frank en slags standin-intervjuer for Leonid.

 

 

Frode Eskelund og Glen Karlsen som har vært på tur. Samt Frank Olsen som skal på tur.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med skigåerne Frode Eskelund og Glen Karlsen utenfor Høk Kafe
 

 

Skigåere
Ute på plassen traff jeg også noen som hadde gått på ski. De var blide og fornøyde etter turen. Jeg slo også av en prat med dem før de gikk inn for å spise.

 

Tirsdag
Kommer enda et intervju med Frank. Da forteller han om hvor man kan starte om man vil gå på ski. I morgen kommer også en reportasje fra Tunhovd og hva som skjer med Tunhovdåsrennet nå i påsken.

 

Terningkast
Kafebetjeningsjentene i Uvdal Alpin - terningkast 4.
Kafeadministrasjon i Uvdal Alpin – terningkast 1.
Heisavdelingen i Uvdal Alpin – terningkast 4.
Høk Kafe – mat og stemning, sammenlagt terningkast 4 på begge punkter og utsikten får terningkast 5.

 

Hva anbefales?
Vil du nyte fjell, påskestemning, mat og en god utsikt, ja da drar du på besøk på Høk Kafe i Uvdal. Anbefales.

 

Link til Høk Kafe:
http://www.uvdal.com/index.php

 

Frank Olsen prøver seg på en telemarksving. Om dette går bra får du vite i morgen, samt mer fra Tunhovd.  © Villy Sander Norås.

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.