Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Torsdag kveld) Fredag, 8. april 2011

 

Numedalsrally

Kontrollrommet.  © Villy Sander Norås.

Torgeir Wetterhus mener vi må satse på Numedalsrally som et fast innslag i Norgesmesterskapet.

 

Egen bedrift
Det er viktig å følge sin egen drøm eller tanke når man skal skape sine egen bedrift. Man må være målbevist og ikke gi seg med det første. Det er også viktig å se om det er et behov i markedet for det man starter opp med.

 

Trimme en motor
Det å trimme opp en motor hos Torgeir kan koste fra noen titusenlapper til kanskje en halv million, det kommer helt an på.

 

Så ørevoksen “spretter”
Selv spiller Torgeir Wetterhus gitar når lysten er der. Gitaren må fram engang iblant, innrømmer Torgeir. Det kan hende at man må få luftet ørene litt engang i blant med en gitarforsterker.

 

Gruppe
Torgeir sier at han var mye ute på veiene med gruppa/bandene som han var med i. Spillinga startet han med på barneskolenivå.

 

Torgeir Wtterhus blant koblinger. © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Torgeir Wetterhus – 4:4
 

 

Stortrives
- Jeg stortrives i dalen, sier Torgeir. Han innrømmer at det mest optimale ville være å hatt bedriften i mer sentrale strøk, men det er her han er oppvokst. Det som  gjenstår nå er å få opp innbyggertallet i dalen igjen.

 

Torgeir viser et innsug til en BMV M5 motor som er konvertert til turbo. © Villy Sander Norås.

 

 Torgeir Wetterhus om egenproduserte deler
 

 

- Dette er en eksosgrenrør som turboen blir koblet opp mot. Det er et avstemt grenrør som er datasimulert først med både lengder og areal, sier Torgeir.  © Villy Sander Norås.

 

Kommentar
Skal man starte med High Tech motortrimming så skal man ha mye “innabords” og samtidig ha en lidenskap av de sjeldne. Nå skal det ikke stikkes under en stol at Wetterhusgrend eller Lesteberg som det offisielt heter er en fin plass i Nore og Uvdal.
De som er nye i dalen bør faktisk ta seg en biltur på sideveiene rundt omkring både i Nore og i Uvdal, også sideveiene i Rollag er verd en tur.

 

Sidegrendene
Sett deg i bilen og kjør deg en tur i sidegrendene, det er da du vil se hva som menes med “det gode liv” – topografisk sett. Den demografiske delen er en annen side av samme sak på det menneskelige plan.

 

Fredrik Kittelsen liker seg med motorer.  © Villy Sander Norås.

 

Tov Wetterhus eller "Gunleik Knotten" som han også seriøst kaller seg. © Villy Sander Norås.

 

Visanor kunne valgt å kalle denne artikkelserien for Wetterhus Racing, men det som produseres her er jo tross alt Hightech og derav navnet.

 

Nå er det helg. Neste artikkel kommer til mandag.

 

PS. Vil du anbefale denne artikelen på FB så kan det hende at du må trykke på anbefalingsknappen 2 ganger.

 
Villy Sander Norås

 

 

 

 
.

Comments are closed.