Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 Fredag, 1. april 2011

Går bedre

Nå er tid for sparegrisen.  © Villy Sander Norås.

Det er tydelig at de økonomiske vilkårene i Rollag kommune går bedre nå for tiden. Da er det tid for godt etterlengtede investeringer som ordfører Steinar Berthelsen nevner i intervjuet.

 

Investeringer
Det som er en kjensgjerning er den gjentatte investeringen av datautstyr som hele tiden må prioriteres. Hvert 3. eller 5. år må man som regel oppdatere datamaskinparken.

 

Tiden
Det er viktig å holde tritt med tiden i dagens samfunn, eller dataverden for å si det på en annen måte. Man trenger hele tiden nyere programvare og datamaskiner slik at man er kompatibel i dokumenter som utveksles mellom bedrifter og andre kommuner.

 

Innovativ
Rollag kommune kan trygt sies å være av de innovative i Numedalen. Nå er mesteparten av den tradisjonelle datautstyrsparken skiftet ut med såkalte leserbrett eller iPad som det også heter. (På norsk uttales iPad som “aipædd”.)

 

Ordfører Steinar Berthelsen er storfornøyd med en iPad på skrivebordet framfor en tradisjonell PC.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med ordfører Steinar Berthelsen 3:3
 

 

(Dette var en aprilspøk!)

 

Man har nemlig fullt elektronisk tastatur når man skal skrive.  © Villy Sander Norås.

 

iPad
Dette er et leserbrett, men også en slags datamaskin der man skriver direkte på skjermen. Man trenger heller ikke noen datamus som på en tradisjonell PC. Den er lett og liten og når dagen er ferdig så stapper man den i vesken og drar hjem. Den har hele 10 timers batteridrift og vil holde omtrent hele arbeidsdagen, men om man iberegner kommunestyremøter så vil man nok trenge en liten oppladning.

 

Også Solfrid Holtan som sitter i resepsjonen synes iPad er fine saker, men man må venne seg til den.  © Villy Sander Norås.

 

iPad 2
Rollag kommune gjorde en investering like før iPad 2 kom på markedet. Steinar sier at dette ikke var iberegnet, men halvparten av nåværende iPader vil bli byttet ut i løpet av et halvt års tid.

 

Billige programmer
Mye av ordfører Steinar Berthelsen sine argumenter for å gå over til Mac – som han sier – er de billige programmene man får til en iPad. Et tekstbehandlingsprogram får man for 50 kroner direkte fra Apple Store.

 

Steinar liker den nye maskinen.  © Villy Sander Norås.

 

Kommentar
Det at Rollag kommunen velger å investere i nye maskiner så tidlig etter de vanskelig økonomiske tidene som har vært kan man jo spørre seg om relevansen til. Men det som kan sies er jo at Steinar Berthelsen og Rollag kommune både er dristige og innovative.

 

Også Solfrid liker den nye farkosten.  © Villy Sander Norås.

 

I morgen kommer litt ekstrastoff om eldre tradisjoner i Rollag kommune. Dette vil jeg anbefale alle i Rollag til å få med seg.

 

Villy Sander Norås

 

.

 

Comments are closed.