Kalender - Calendar
March 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Mandag kveld) Tirsdag, 29. mars 2011

 

Kommunestyremøtet i Nore og Uvdal kommune 28. mars.

 

Var til tider kjedelig

Tid for tale.  © Villy Sander Norås.

Selve kommunestyrebehandlingen var til tider kjedelig og uten at det var noen innspill med substans. Dette er kommunepolitikken i et nøtteskall.

 

Ikke så veldig opptatt
Nå er ikke Visanor så veldig opptatt av alle politiske saker som er til behandling, men velger å plukke ut enkeltsaker og forfølge dem over tid.

 

Stille i dørene
Politikerne og saksbehandlerne i Nore og Uvdal kommune har gått stille i dørene når det gjelder saksbehandlingen av endestasjonen på Rødberg.

 

Utelatt
Det er vedtatt annen bruksrett på enkelte områder. Kommunen har fått frie tøyler fra Riksantikvaren. Nore og Uvdal kommune har også utelatt den berømte lokstallen fra “rødlista”.

 

Hva skjer
Hva vil skje med stasjonsområdet? Det er det ingen som vet enda. Politikerne velger å kjøre sitt eget løp hva angår Numedalsbanens endestasjon.

 

Kaotisk
Men med det kaotiske eiendomsforholdet som er ROM Eiendom og Jernbaneverket så kan det hende at Jernbaneverket setter foten ned for enkelte ting. Tiden vil vise.

 

Magne Pedersen i Numedalsutvikling.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Mange Pedersen
 

 

Full satsing
Nå satser vi på Uvdal også river vi det som er på Rødberg og får det bort, en gang for alle. Nå glemmer vi Nore og satser fullt på Uvdal.

 

Dummer seg ut
Om det blir slik at kommunen kutter av den greina de sitter på så vil de i ettertid dumme seg ut.

 

En rødliste-art.  © Villy Sander Norås.

 

Ta vare på eksistensen
Det er tross alt viktig å ta vare på en eksistens og ikke bare tenke på plass nok til alle bilene som begynner å bli et problem utenfor kommunehuset.

 

Opptatt av en lokstall
Ordføreren mener Visanor er opptatt av en bestemt lokstall, men til det kan det svares at neste sak vil kanskje være eldre nedgravd søppel som fins på enkelte plasser. I tiden som kommer så vil dukke opp saker som har sin betydning. Noen kan være små saker, men allikevel viktig for den enkelte. Så alt dreier seg ikke bare om en sak.

 

Parkeringsproblemer
Det er ikke noe problem å redusere antall biler. Det er bare å rasjonalisere vekk noen av de så alt for mange ansatte i Nore og Uvdal kommune.

 

- Dette er en subjektiv og reel meningsytring.

 

Turistsjefen i Nore og Uvdal mener vi må ta vare på det vi har. Det argumentet er jo en helhetstenkning.

 
Villy Sander Norås

 

.

Comments are closed.