Språk – Language
Kalender - Calendar
August 2022
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hva skjer? - Events

    Ingen aktiviteter og vise
Visanor
Sidekart - Site map

(Torsdag kveld) Fredag, 18. mars 2011

 

Radarparet

Ronny Andersen.  © Villy Sander Norås.

Ronny Andersen. © Villy Sander Norås.

Nå på mandagen hadde Visanor et intervju med ordfører Kirsten Gjestemoen Hovda angående det møtet som Kirsten og Ronny Andersen hadde på Peppes Pizza på Grønnland i Oslo.

 

Ungdommen hjem
Grunnen for møtet var å få ungdommen hjem til bygda. Det var en diskusj mellom Ronny og Kirsten som førte til dette møtet. Den ene påstod en ting, mens den andre sa noe annet, det førte til et møte med å få folk tilbake til bygda.

 

Ungdommen i høysetet
Både Kirsten og Ronny har gjort en bra jobb denne gangen. De har satt ungdommen i høysetet. De reiste til Oslo og diskuterte hva bygda trenger. Nå var ikke Visanor på dette møtet, så hva som skjedde og hva som ble sagt kan ikke sies for mye om. Her er det bare de som på det møtet som kan si noe om dette. Om de ble tatt på alvor, om de ble hørt. Vil politikerne følge opp det som ble sagt på møtet, osv. osv. Det skal Visanor komme tilbake til.

 

Essensen
Det er som er essensen i et slikt tilfelle er å mene det man sier. At man vil ha de yngre tilbake til bygda. At man følger opp den prosessen som nå er satt i gang. Eller sagt på en annen måte, det må ikke bli et møte bare for møtets skyld. Det var jo det som de yngre hadde følelsen av på “Romjulstreffet” både i 2009 og 2010.

 

Fin natur og skjønne omgivelser
På “Romjulstreffet” nå rett før jul så var det masse presentasjon om hvor fint vi har det. Det er greit nok det, men hva med de yngre. Hva vil de fristes med fra en kommune som vil ha de yngre hjem. Da hjelper det ikke med fin natur og skjønne omgivelser.

 

Ungdommen er noe vi trenger i bygda, mener Ronny.  © Villy Sander Norås.

Ungdommen er noe vi trenger i bygda, mener Ronny. © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Ronny Andersen
 

 

Konkrete handlinger
Det de yngre vil ha er helt konkrete handlinger fra kommunen. Noe som frister dem. De som har flyttet ut har så mange fristelser på arbeidsmarkedet og andre arenaer at de velger det som er utenfor Nore og Uvdal og Numedalen. Folketallet tilsier det.

 

Snu totalt om på flisa
Her har Nore og Uvdal kommune en skikkelig jobb å gjøre. De må snu totalt om på flisa og og tenke helt på nytt. Det hjelper ikke med monolog når man vil ha dialog. En dialog er jo som kjent en forståelse av hverandres ytringer om meninger. En komunikasjon må skje i forståelse med hverandres ønsker og meninger.

 

Visanor fikk Ronny Andersen til å kjøre bortenfor kommunehuset. Det er nemlig nok av plass.  © Villy Sander Norås.

Visanor fikk Ronny Andersen til å kjøre bortenfor kommunehuset. Det er nemlig nok av plass. © Villy Sander Norås.

 

Omveltning
De yngre kan være interessert i å flytte hjem, men da krever det i liten “omveltning” fra kommunens tankesett. Det må tenke hva som tiltrekker de yngre og jobbe utfra det. Det er nå en gang slik markedet er.

 

Tomme ord og fagre løfter
Fins det et marked som er mer attraktivt her hjemme i dalen, så kommer de yngre. De yngre som kanskje vil vurdere Nore og Uvdal på nytt igjen må møtes med noe som er til demmes fordel. Ikke tomme ord og fagre løfter. De unge er for pragmatiske til å skjønne dette. Og det er her politikerne må klipe seg selv i armen å tenke litt nytt og på en måte som kan fenge ungdommen. De bør legge seg flate å si at Romjulstreffet var et feilskjær og denne gangen skal vi prøve å gjøre det 10 ganger bedre. Først da vil de yngre vurdere Nore og Uvdal som et framtidig sted for framtiden.

 

Tiden går snart forbi oss - generasjonsmessig.  © Villy Sander Norås.

Tiden går snart forbi oss - generasjonsmessig. © Villy Sander Norås.

 

Fortsett
Visanor velger å ikke kommentere verken Kirsten eller Ronny, men sier at det er bra de tok turen til Oslo og de må ikke stoppe her, men det må som sagt ikke bare bli møter for møtene sin skyld. Det har vi sett nok av. Her må kommunen snu litt på flisa om det skal ha noen effekt. Så enkelt er det.

 

“Svenskeknappen”
Det er viktig å legge av seg den dvalen som har vært til nå. Pc’en har gått i stå. Trykk inn den såkalte “svenskeknappen” og få startet opp maskinen med nytt og frisk mot. Ha en god dag.

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.