Språk – Language
Kalender - Calendar
May 2022
M T W T F S S
« Aug «-»  
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hva skjer? - Events

    Ingen aktiviteter og vise
Visanor
Sidekart - Site map

Torsdag, 17. februar 2011

 

Sort/hvitt

Hanne Bekkjorden vil fortelle litt mer.  © Villy Sander Norås.

Hanne Bekkjorden vil fortelle litt mer. © Villy Sander Norås.

Hanne Bekkjorden stilte ut bilder på UKM som for det meste er gjort i sort/hvitt. Hanne sier at hun vil fortelle mer enn du ser. Altså at bildet skal gi seeren en videre tolkning utover det hun selv har eksponert.

 

Tips 1
Mer enn det du ser er egentlig en vanskelig form for fortellerteknikk. Skal du lykkes med et slikt bildet så er det viktig at man kanskje tenker ansiktsuttrykk, mobbing eller mer handlingsrelaterte fortellinger. Om man planlegger et bilde veldig godt på forhånd sammen med andre og tenker litt psykologi i samme tid så vil man få til det meste.

 

Tips 2
En annet tips kan være fargefilter for sort/hvit som er rød, grønn eller blå. Disse fargene vil skape forskjellige effekter på himmel, skygger, etc. Om man ikke har fargefilter så kan man dra ut fargekanalene i bildet med en bildebehandlingsprogram – før man konverterer til sort/hvitt.

 

 

Hanne Bekkjorden.  © Villy Sander Norås.

Hanne Bekkjorden. © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Hanne Bekkjorden
 

 

Bildeserien: Noe mer, enn det du ser, av Hanne Bekkjorden. © Villy Sander Norås.

Bildeserien: Noe mer, enn det du ser, av Hanne Bekkjorden. © Villy Sander Norås.

 

 

 

Åsne og Ambjørg
Åsne Bilstad og Ambjørg Fekjan Solheim fra Flesberg hadde også hver sin utstilling på UKM i Numedalshallen.

 

Åsne Bilstad og Ambjørg Fekjan Solheim fra Flesberg peker på egne bilder.  © Villy Sander Norås.

Åsne Bilstad og Ambjørg Fekjan Solheim fra Flesberg peker på egne bilder. © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Åsne Bilstad og Ambjørg Fekjan Solheim
 

 

Kvist
Åsne greide å skape litt interesse “Kvist i snøkrystall”. Når man ser bilde litt på avstand så ser man ikke denne kvisten. Det er de mørke skog og fjellformasjonene som får en naturlig oppmerksomhet. Skog og fjellformasjonene er litt diffuse og man blir litt irritert over det uklarere i bildet.

 

Poenget
Det er først når man kommer helt nærme at man ser poenget og fortellingen i bilde. Det er først da man ser kvisten som er i fokus og som er hele poenget i fortellingen og tittelen på bilde.

 

 © Villy Sander Norås.

"Kvist i snøkrystall" og "Bjørk i dans" av Åsne Bilstad og Ambjørg Fekjan Solheim. © Villy Sander Norås.

 

“Irritert”
Som seer ble jeg litt “irritert” når jeg så bildet første gangen og det er nettopp det som er poenget med en bra fortelling i et bilde. Jeg blir irritert over det jeg tror er poenget i bildet, men ved nærmere ettersyn så er det den beskjedne greina som er poenget.

 

Fortellerteknikken
Det er nemlig min egen “irritasjon” som gjør fortellerteknikken til Åsne så skikklig bra. Åsne greier å lure en seer bort fra det som er selve poenget, nemlig kvisten. Det som får første oppmerksomhet er nemlig den mørke skogkanten, men den er jo litt utydelig også dukker den vesle greina opp også tenker man:

 

- Det er det som er poenget altså.

 

Ved første inntrykk så blir man litt lurt og det er jo dette som er godt jobba fra Åsne sin side. Bra jobba. :)

 

"Silence" og "The magic passage" av Åsne Bilstad og Ambjørg Fekjan Solheim. " © Villy Sander Norås.

"Silence" og "The magic passage" av Åsne Bilstad og Ambjørg Fekjan Solheim. " © Villy Sander Norås.

 

Ambjørg
Ambjørg har en passasje som handling i bilde. Hun kaller bilde “The magic passage”. Dette er et emne man kan gjøre mye med. Filmskaperen Alfred Hitchcock brukte blant annet trapper som en dimensjon til det skumle og det uante. Stikkord her er fortellerteknikk og handlingselementer for videre studier.

 

 

Villy Sander Norås

.

Comments are closed.