Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Søndag kveld) Mandag, 31. januar 2011 

 

Næringsliv og kommunens framvekst

Vi ikke nok fokusert, mener Gro Sevle.  © Villy Sander Norås.

Dette er første del i et intervju med Gro Sevle i Nore og Uvdal kommune som engasjerer seg mye i innovasjonen som både gjelder næringsliv og kommunens framvekst.

 

Intervjuet i stikkordsform
Ideene må taes på alvor. Det må ikke være et spill for galleriet. Ikke ha møter for møtets skyld. Det må komme resultater. Vi har mye – men det må settes i system.  Vi trenger ekstern hjelp – profesjonelle. Nore kontra Uvdal og helheten som perspektiv.  Nore er også viktig og har store potensialer.

  

Respekt og dialog
Vi trenger mer tid og mer dialog. Viktig at vi viser respekt for hverandre. Mange lar være å komme med ideer – sitter heller hjemme. Noen tenker vi har det bra nok og da trenger vi ikke mer. Det er viktig å sette høye nok mål. Konkurransen er stor.

 

 

Det blir mye lesing og kaffe i alle prosjektene.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Gro Sevle del 1:2  (16 min)
 

 

Det kan være en fordel å bruke kreftene på egen næring framfor næringen i seg selv.  © Villy Sander Norås.

 

 

Kommentarer
Noen brenner for noe, men blir motarbeidet med noe jeg vil kalle for hemmende fragmenter eller kolleksjoner, altså enkelt elementer som nettopp setter en stopper for det kreative forslaget som enkelte framfører.
Dette er en generell oppfatning hos mange av innbyggerne i Numedalen. Visanor har tross alt snakket med mange etter et intervju og da kommer nettopp disse påstandene fram.

- Det er viktig å ikke si for mye, for det vil gå ut over en selv og vil slå tilbake om man sier for mye.

Nå gjelder ikke dette bare intervjuere, men også mange andre som Visanor prater med. Dette er et generelt begrep og må ikke stikkes under en stol.

 

- Matmor er en god gourmet-kokk.  © Villy Sander Norås.

 

Gonzo-journalistikk
Hadde Visanor drevet en såkalt Gonzo-journalistisk fortellermetode over hva som sies i ettertid av et intervju, så vil nesten alle disse uttalelsene vært likelydende. Noe sies i et intervju, men det som kommer i ettertid har en sunn fornuft, men det snakker man ikke om. Det er for nære relasjoner til alle i dalen og derfor kan man ikke si så mye. Dette er en generell påstand.

 

Sevletunet i særpreg.  © Villy Sander Norås.

 

 

Tirsdag kommer del 2.

 

 

Villy Sander Norås

 

.

Comments are closed.