Språk – Language
Kalender - Calendar
August 2022
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hva skjer? - Events

    Ingen aktiviteter og vise
Visanor
Sidekart - Site map

Fredag, 21. januar 2011

 

 

30 framøtte

Uvdal næringspark.  © Villy Sander Norås.

Uvdal næringspark. © Villy Sander Norås.

I Næringsparken sine lokaler i Uvdal (20. januar 2011) så var det omtrent 30 framøtte. Dette var andre møte (Visanor var dessverre ikke på det første) Tema var kultur og reiseliv.

 

Snert av proft
Kort fortalt så hadde Kristin Helgerud og Hilde Markussen innlegg som gjaldt dette emnet.

Foredragene som Kristin og Hilde framført hadde en snert av proff framføring. Det eneste som kan kritiseres var en times sammenhengene framføring uten pause.

Tresmaken kom fram på slutten, selv ikke kaffe hjalp mot dette.

 

Tenkehetter
Etter framføringen så var det grupper som diskuterte med tenkehetter rundt emnet.

 

Plenumsdiskusjon
Til slutt så var det plenumsdiskusjon over de forslagen som kom fram.

 

Helhetlig
Det var merkelig nok en helhetlig idesammensetting over de ressursene vi har I Nore og Uvdal kommune. Også Numedalsbanen kom på idekartet. Daglig leder i Numedalsbanen AS var også aktør på møtet.

 

Numedalsbanen
Det framkom vinklinger og synspunkter som gjaldt banen og stasjonsområdet. Visanor registrert en del skeptikere når Numedalsbanen kom på banen, men snudde etterhvert til nikkende samtykke.

 

Innrømmet
Selv ordfører i Nore og Uvdal kommune Kirsten Gjestemoen Hovda innrømmet  noen muligheter for bruk av stasjonsområdet på Rødberg til virksomheter lik Stasjonsfruene har igangsatt på Rollag jernbanestasjon. Visanor ble nesten litt overrasket over ordførerens innspill.

 

Helomvending?
Først så virker som om man vil fjerne nesten hele stasjonområdet og i neste øyeblikk snu til at stasjonsområdet faktisk kan brukes til noe allikevel.

 

Uvdal næringspark.  © Villy Sander Norås.

Uvdal næringspark. © Villy Sander Norås.

 

Forbauset
Om dette har noe med Visanor sin sterke kritikk av visse politiske ageringer den siste tiden eller om det er det framtidige valgtidspunktet skal ikke vites. Men det var mange som var forbauset over reaksjonen.

 

Imot motstand
Det var også en del snakk om ”motstand”, det var viktig at vi samarbeidet mer, men Visanor ser ingen hensikt i å komme inn på det her.

 

Mange gode innspill
Møtet generelt hadde mange gode innspill. Visanor vil ta for seg noe av disse til uken som kommer, men da ikke med så mye stoff over flere dager som sist. Lydopptak vil også komme. Dette var en kort oppsummering, mer kommer til uken.

 

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.