Språk – Language
Kalender - Calendar
August 2022
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hva skjer? - Events

    Ingen aktiviteter og vise
Visanor
Sidekart - Site map

(Tirsdag kveld) Onsdag, 19. januar 2011

 

Enighet i prosessen

Numedalsutvikling skal representere alle kommunene.  © Villy Sander Norås.

Numedalsutvikling skal representere alle kommunene. © Villy Sander Norås.

I intervjuet sier ordføreren i Rollag Steinar Berthelsen at de enig om hvordan prosessen skal gå og at Numedalsutvikling skal representere alle kommunene.

 

Fylkesmannen har siste ordet
Riksantikvaren går ikke inn for å verne områdene i Rødberg sentrum etter kulturminneloven, men her er det plan og bygningsloven som gjelder. Her er det fylkesmannen og Nore og Uvdal kommune som vil ha siste ordet.

 

Ansvar
Men Steinar Berthelsen påpeker at man også har et ansvar ut fra plan og bygningsloven med hensyn til kulturminner.

Han ser positivt på at kommunene har en felles plan framover. Brikkene i puslespillet er i en kasse, så er det bare å få dem på rett plass.

 

Kommentar
Man vil satser på strekningen Rollag til Rødberg og til der banen krysser veien. Men det vil også være viktig å se på hele Numedalsbanen helt fra Kongsberg til Rødberg. Se på denne som et kjennetegn for Numedalen, som en turistmagnet og et fint redskap for å samkjøre organisert turisme i hele Numedalen.

 

Ordfører Steinar Berthelsen i Rollag kommune.  © Villy Sander Norås.

Ordfører Steinar Berthelsen i Rollag kommune. © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Steinar Berthelsen  - (4 min.)
 

 

Klokketro
At ordfører argumenterer for en skitunnel er greit nok. Har man klokketro på et slikt prosjekt så gjør man de nødvendige overslagene på hva det koster.

 

Tro på helheten
Visanor kan ha tro på et slikt prosjekt, men når det hele bunner ut i helhet, så er viktig å se helheten i alt som kan være fyrtårn i dalen. Et overslag over Numedalsbanen i samme tid hadde også vært på sin plass.

 

Vi verner denne...  © Villy Sander Norås.

Vi verner denne... © Villy Sander Norås.

 

Ut med smokken
Det som kjennetegner Numedølene er at vi sitter på hver vår tue. Jeg tror det er viktig at vi spytter ut tåtesmokken. Vi sitter i sandkassa og skriker og bærer oss over de leikene vi har. Ingen får låne det jeg har, basta. Vi må legge fra oss det infantile preget som vi Numedøler har i oss. Nå er ikke dette ment som en kritikk til ordføreren i Rollag, men på et generelt grunnlag.

 

... men vi stopper her, sånn for syns skyld.  © Villy Sander Norås.

... men vi stopper her, sånn for syns skyld. © Villy Sander Norås.

 

 

 

Kommende kommentarer
Torsdag kommer første del av intervjuet med Trond Vegard Andersen i Numedalsbanen AS. Her vil også første del av en meget krass kommentar komme. Denne er som sagt myntet på Numedølene og Nore og Uvdal kommune. Den bør alle lese, jeg har ikke bannet før. Den eneste som har bannet før (i et intervju) er ordføreren i Rollag. Nå tar jeg etter ham med god stil. Det hele vil bare være ”F” med noen prikker bak… Nå blogger jeg litt.

 

 

Villy Sander Norås

.

Comments are closed.