Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Mandag, 17. januar 2011

 

En liten rundtur

 © Villy Sander Norås.

Jeg står sammen med Kjell Bergstøl som er en av arbeiderne på bilbutikken til Grangaard Vikan rett ovenfor Rødberg sentrum eller på “Skogentippen” som den også blir kalt.

 

Salgsdelen og utstillingsdelen
Kjell Bergstøl viser Visanor litt rundt i lokalene i det nye bygget. Vi starter fra salgsdelen/utstillingsdelen som er preget som et stort åpent vinduslokale som nesten spiser opp veien som går forbi.

Salgsdelen vil være på rundt 600 m2.

 

V-formet
Taket er v-formet parallelt med hovedveien. Når du står ute foran bygningen så blir den nestet litt ruvende i terrenget, men når du står inne i salgshallen så vil du få et motsatt inntrykk av det du får ute. Inne så gjør v-formen det slik at det hele blir nøytralisert. Takvinkler blir nesten litt borte glassene for å si det sånn.

 

Som god filmmusikk
Du tenker ikke på om du står ute eller inne, selv om du står inne. Du tenker ikke over noen ting i det hele tatt. Det er bare et helt naturlig rom som er helt naturlig der det står. Dette kaller jeg for god “filmusikk” som assosiasjon. Man merker ikke det arkitektoniske på samme måten som man heller ikke legger merker til god filmmusikk. Når filmmusikken er dårlig så vil man høre det med en gang, man skjønner at det er noe som ikke stemmer.

 

Kjell Bergstøl i sagsavdelingen.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Kjell Bergstøl  - (5,5 min.)
 

Last ned lydfil – for avspilling på egen avspiller

 

Verkstedhallen
Kjell og jeg beveger oss innover mot verkstedhallen som er på 1000 kvadratmeter. Helt bakerst i lokalet, så er det to vaskehaller og noe som antagelig vil bli en lakkeringshall.

 

Utstillingsdelen - sett mot veien.  © Villy Sander Norås.

 

2 vaskehaller
Det blir en bilhakk og en buss/lastebilhall. Dette er de etterlengtede vaskehallene som folk snakker om. Den vesle bilhallen vil ikke være til offentlig bruk, men den store hallen vil bli tilgjengelig for oss dødelige.

 

Store lokaler
Lokalene ser store ut uten i fra og de er også store nå man er inne i dem, men også de lyse lokalene gir et inntrykk av mer rom enn det som er vanlig.

 

Inne og ute, eller hva?  © Villy Sander Norås.

 

 

Sett inn mot kontorer.  © Villy Sander Norås.

 

Maling i karrosseri-hallen.  © Villy Sander Norås.

 

En av vaskehallene.  © Villy Sander Norås.

 

I kontoravdelingen.  © Villy Sander Norås.

 

Utendørs  © Villy Sander Norås.

 

 

Åpning
Husk, rundt 1. mars så er det Champagne på “Skogentippen”.

 

Tirsdag kommer et intevju med Knut Jarle Berg. 

 

Villy Sander Norås
.

Comments are closed.