Kalender - Calendar
March 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Torsdag kveld) Fredag, 14. januar 2011

 

Oppstartsmøte

Riksantikvaren sitt oppvarmingsmøte på Rollag.  © Villy Sander Norås.

Riksantikvaren Alexander Ytteborg inviterte til et oppstartsmøte på Rollag stasjon med alle kommunene i Numedalen. Tilstede var også Rom Eiendom, Jernbaneverket og Numedalsbanen AS.

 

Sterkt oppmøte
Nore og Uvdal kommune hadde også et sterkt oppmøte med både ordfører, rådmann og kommuneplanlegger.

 

Mandat
Numedalsutvikling har fått mandat fra alle kommunene. Numedalsutvikling og Riksantikvaren vil kjøre dialogen for å lette på arbeidstrykket. Riksantikvaren påpekte at det var viktig med konkrete dialogspartnere slik at det ikke blir for mange aktører å forholde seg til.

 

Ugler i mosen
Visanor har hele tiden lurt på hva som har vært “uglene i mosen” når det gjelder disse forhandlingene. Det som har framkommet i dialogforslagene er blant annet å bruke lokkstallen på Rødberg som et eventuelt forhandlingskort i forbindelse med den fremtidige fredningen av Numedalsbanen.

 

Forhandlingskortet
Jernbaneverket kom med forslag om kanskje å flytte lokstallen til andre steder i dalen. Her er det tydelig at Nore og Uvdal kommune ikke har ligget på latsiden når det gjelder egne ønsker – for å si det slik, uten at jeg går så mye inn på det her.

 

Møtet var på "Stasjonsfruene" på Rollag stasjon og ikke Stasjonsjomfruene som Ytteborg sier.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Riksantikvaren Alexander Ytteborg  - (9,5 min.)
 

Last ned lydfil for avspilling på egen avspiller: 
http://www.visanor.com/blog/wp-content/uploads/Lyd_2011/2011.01.13_03_Alexander_Ytteborg.mp3

 

 

Kortet i ermet
Sakens kjerne vil vel bli lokkstallen på Rødberg mot Nore og Uvdal kommunes engasjement i den økonomisk støtten i fredningssaken.

 

Til og med orføreren fra Nore og Uvdal var til stede. © Villy Sander Norås.

 

Kameler
Riksantikvaren innrømmer at det må et økonomisk samspill fra alle kommunene for at de skal lykkes med fredningsprosessen. Ytteborg innrømmer at man i noen tilfeller må svelge noen kameler for å få ting i havn.

 

Kommentar
At Nore og Uvdal kommune har gode forhandlingskort skal ikke betviles, men her syns jeg Riksantikvaren kunne brukt noe av den makten som Riksantikvaren egentlig har. Det å kanskje flytte lokkstall og eventuelt svingskive til andre plasser betegner jeg som regel rett “tjuveri”. Mer sier jeg ikke i denne omgangen.

 

Til mandag kommer en liten reportasje om det nye bilbygget rett overfor Rødberg sentrum. Til uken kommer også flere detaljer og intervjuer fra Rikasantikaren sitt møte på Rollag.

 

 

(Pr. 16.01.2011)

Se forøvrig diskusjon:
Vi som heier på Numedalsbanen
http://www.facebook.com/group.php?gid=137717809606268&ref=search

 

 
Villy Sander Norås
.

Comments are closed.