Kalender - Calendar
March 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Tirsdag kveld) Onsdag, 15. desember 2010

 

Hva skjera

Lars Fullu: Er det innhabilitet, eller? © Villy Sander Norås.

Ronny Andersen i FRP mener at det nå er på tide at Nore og Uvdal næringsselskap må redegjøre for det som skjer i selskapet.

 

Sirkus
Ronny mener det blir mye virvar med hager, parker og selskaper. Det hele er blitt et sirkus. Nå må vi se alt i sammenheng, vi kan ikke spare på omsorgsbehov og samtidig sløse penger på noe som kan defineres som sirkus.

 

Nore og Uvdal kommunestyre sin sak – næringsselskapet
Lars Fullu lurte på om han var innhabil. Han sier han er styreleder i Nore og Uvdal næringspark som eier noen prosent av Numedal næringshage – som da også eies av næringsselskapet.

 

Juridiske bistand
Rådmannen måtte trå til med sine juridiske bistand. For å gjøre en sak helt kort og enkel – det ble problemer med hva som var hva, uten tvil.

 

 

Hage, park og selskap
Det er noe som heter selskap, noe som heter hage og noe som er park. Dette er 3 enkle begreper som er lett å forstå, men om man putter næring foran disse ordene så blir det hele litt vanskelig. Det hele blir så komplisert at man faktisk må ha juridisk kunnskap for å finne ut av hva som er de forskjellige fragmentene.

 

Mellomleddene
Når disse også har en intermediær interaksjon på kryss og tvers og samtidig har eierskap så kan det hele bli litt komplisert.

 

Ronny Andersen syns det blir for mye sirkus.  © Villy Sander Norås.

Intervju med Ronny Andersen
 

 

 

Begrepene
Det jeg skriver nå er jo litt flås over begrepene hage, park og selskap. Dette må altså ikke sees i sammenheng med næringsselskapet i Nore og Uvdal. Men så til saken kjerne i en flås-argumentasjon.

 

Vise versa og vis a vi
Om en næringshage har tilhold i en næringspark sammens med et næringsselskap så kan man jo trygt si at et ombytte av næringspark i en næringshage så vil man få en næringshage som også inneholder en næringspark. Det kan trygt sies næringspark har et innhold av hagenæring i en næringshage. Dette må ikke forveksles med det oppositte i en parknæringsfunksjon. Parknæringsfunksjonen kommer jo som sagt av innholdet i en næringspark, med andre ord saken skulle være enkel den – ikke sant?

 

 

Mange som var innhabile.  © Villy Sander Norås.

 

Enkle mangfolds-selskapsformer som er avanserte
Nå tuller jeg litt med konglomeratiske komprehensiver og noe som ikke gjør saken så mye bedre. Det hele er som sagt bare flås og er ikke meningen å forstå.

 

Det enkleste er det vanskeligste, eller var det omvendt?
Ting kan gjøres komplisert så vi ikke selv forstår det, eller vi kan gjøre enkelt slik at vi selv skjønner det.

 

Rådmannen var litt i tvil.  © Villy Sander Norås.

 

Hager og parker
Visanor ser seg ferdig med hager og parker for denne gang og kommer ikke til å bevege seg i nærheten av noe som heter “park” med det første.

 

Er det hele er enkelt eller komplisert?  © Villy Sander Norås.

 

I morgen – torsdag kommer en enkel reportasje om nissene på Langedrag.

 

 
Villy Sander Norås

  .

Comments are closed.