Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Tirsdag, 14. desember 2010

 

Også eldre engasjerte seg

Mange av de eldre hadde probloblemer med og høre hva som ble sagt. © Villy Sander Norås.

Også mange av de eldre var tilskuere i kommunestyresalen i Nore og Uvdal kommune. Saken gjaldt om man skulle bespare på Bergtun omsorgssenter med såkalte hybelfunksjoner.

 

Hadde problemer med og høre det som ble sagt
Anna Troppen var en av de som var til stede som tilskuere, men hun hadde problemer med og få med seg det som ble sagt fra kommunestyresalen.

 

Sakens kjerne – snubler 2 ganger
Det som er sakens kjerne her er enkle og simple pc-høytalere med tydelig utpreget “bøttelyd” som nesten var ubrukelige (dette var PA-anlegget til kommunen). Under kommunestyremøtet ga høytalerne en såkalt feedback (på fagspråket). Dermed kunne man ikke ha den styrken på høytalerne som trengtes for å høre det som ble sagt.

 

 

Ville ikke følt seg trygg på en hybel
Anna Troppen sier hun ikke ville følt seg trygg på en såkalt hybel. Vi må ikke ta vekk så mange pleiehjemsplasser, sier Anna Troppen. Det er viktig at det er nok plasser. På en hybel må du sørge for alt selv. Vi har fått et flott pleiehjem og det må brukes slik som det skal.

 

Anna Troppen hørt nesten ikke noe i kommunestyresalen pga hørselsproblemer.  © Villy Sander Norås.

Intervju med Anna Troppen
 


 

Respektløs – kommentar
Dette er totalt respektløs i forhold til den eldre garden. Ikke bare på en sak, men på to punkter. Nore og Uvdal kommunestyre behandler en sak der man vil bespare på bekostning av de eldre og i samme tid så greier ikke kommunestyre å opprettholde den nødvendige kommunikasjonen og formidlingen som skal til i slike saker.

  

Også Arnold Johansen mener de med hørselsproblemer må taes på alvor. Da vil de få tommel opp.  © Villy Sander Norås.

 

Det fins tekniske løsninger
Visanor påpekte for kommunen at det fins tekniske løsninger for å løse dette problemet. Svaret ble at de ikke fikk til mer en det som var. Visanor kan bekrefte at at innenfor PA (Public Address) så fins det tekniske løsninger som ordner dette helt elegant.

 

Helt…
Om man skal referer til musikkspråket, så er det begreper som heter “helt Nils”, “helt Johan”, eller “helt Bjarne”. Dette er synonymer som betegner at er det noe helt galt.

 

 
 - Ville ikke følt seg trygg på en hybel

 

 

Rett og slett amatørmessig
Til Nore og Uvdal kommune; dette er rett og slett amatørmessig. Skjerp dere! (Det er sjeldent at Visanor bruker utropstegn, men i dette tilfelle så er det brukt.)

 

Teknikken er noe som kan læres...  © Villy Sander Norås.

 

Problemer og dobbelthaker – rett og slett amatørmessig
Om man ser på andre tekniske løsninger som belysningen så er også denne rett og slett begredelig. Når dobbelthaka til enkelte personer blir like stor som dobbelthaka til Knut Borge i NRK så er det noe riv ruskende galt.

 

Lær  teknikken
Kommunen må lære seg teknikken de bestyrer og ikke tro at dette “orden seg”. Jeg sier det igjen, skjerp dere.

 

Mye annet kunne vært sagt, men det avstår jeg fra denne gangen…

 

 

Mange tilskuere.  © Villy Sander Norås.

 

I morgen kommer det litt om næringsselskapet.

 

Villy Sander Norås

 

.

Comments are closed.